Македония в този и вид, че няма да я бъде още дълго е ясно. Обаче не не трябват албанци за съседи. Какво би било най-добре за нас - не знам.
Иначе и там левите са боклуци като нашите - са правят коалиции с етническите партии. В Европа е очевадна пагубната им политика. За това всеки с 2 капки акъл, никога няма и да помисли да гласува за лява партия. Ама такива балами - бол.
Тема за политика - Свят
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Тема за политика - Свят
Player написа:Какво би било най-добре за нас - не знам.
Трябва да се направи федеративна държава със Сърбия и Македония, Република Српска и Черна Гора трябва да бъдат анексирани, а албано - американския урод ще бъде черешката на тортата, Синьо - Бяло - Червения флаг ще се вее над Прищина.
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]
- metodito
- Контакти:
Player написа:Няма нищо чудно в това, че най-лошото нещо за така наречения "цивилизован свят" е националиста. Може да си всичко друго, всякаква утайка и да правиш всякакви изродщини, но не може да си националист. Това е днешният лов на вещици. Защото джудата мрази националиста, понеже само той е заплаха за мръсната му дейност. За това всички които се кланят на джудата, а това са поне цялото САЩ и цялата западна Европа, се притесняват само от националистите и се обединяват само срещу тях. Така им е заповядано и така правят. За тях няма проблем, че идват милиони мюслита, които не признават тяхната цивилизация и ценности - каквото и да значи това и казват, че ще ги променят към шериатските начело с Ердоган, които им плюе на всичко, но му правят всякакви отстъпки и му плащат, но се притесняват от националистите. Това е самоубийство на тази така наречена цивилизация. Жалко само за предците им които са воювали срещу ислямското зло, да стой далеч от Европа, векове наред. Днес ислямският нашественик и завоевател е посрещнат с храна и подслон....
Значи, разбирам те и с някои неща съм съгласен, но поглеждал ли си го от друга страна? Идеята за националната държава не е на 2000г. От 19 в. е. "Национална държава" е изкуствено понятие, създадено с конкретна цел - обединение на германци, италианци, еманципация на народите в империите. Знаеш вероятно за Хердер и другите представители на немския романтизъм. В същото време, идеята за националната държава е сред причините за две световни войни, възникнали на Стария континент. А според мен "европейският проект", точно в тази връзка (и не само) е нещо много положително. Поради една или друга причина, той не работи както трябва. Най-вече заради чиновниците в Брюксел. Но "националната държава", като понятие е наистина... Отделно от това, националната идея бива експлоатирана доста умело от разни фалшиви герои, които просто търсят власт и пари. Нашите т.нар. "патриоти", за мен са си баш идиоти... например. Един бивш агент на ДС и комунист, един психар, който гледа келипира само и един изключително низък и черен човек, като Симеонов. Същите идиоти се опитаха да разделят народа, като изключат българите в чужбина. Да ни разделят. В това няма нищо случайно. А Кремъл тайно надзърта зад тях...
Та така... Националист. Ми то има сигурно толкова българи в България, колкото извън нея. А в България всички ли се чувстват българи. Асан от Столипиново, който краде ток и едвам говори български повече българин ли е от Петко от Аделаида де помага на някакво българско училище? И кой им дава правото да определят кой е българин и кой не? Това са само една част от причините, поради които "национализма" е фалшива идея. Патриотизмът... това е друго.
САЩ от Албания едва ли ще се откажат. Голямото летище в Косово да разпределяне на дрогата им, няма да го изоставят без нищо.
Player написа:САЩ от Албания едва ли ще се откажат. Голямото летище в Косово да разпределяне на дрогата им, няма да го изоставят без нищо.
САЩ да вървят на майната си, сърбо - българската войска ще помете така наречения ''Бондстийл'', също както е помела Одрин през март 1913.
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]
- metodito
- Контакти:
Soulen написа:Ако стане война в Македония, единствените балкански държави, които няма да се намесят сме ние и гърците. Ако Албания обяви война на Македония, Сърбия ще нападне Косово най-вероятно, а хърватите и Босна няма да стоят безучастно. Сърбия има териториални претенции към Косово и Босна, Хърватия към Босна, и Албания към Македония и Сърбия, че май и към Черна гора.
Дори не мога да си представя какви биха евентуално страните в едно меле, а и едва ли ще са само 2. По-скоро мирише на всеки за себе си
Да не става, че ще е мазало. Турция има сериозни интереси на Балканите, особено Косово и Босна. А американците е ясно на коя страна ще са. Някой пак пали фитила на бурето с барут, та да видим. Т.нар. Велики сили просто пак си ги мерят, като изправят хората на Балканите един срещу други. Европа също съм убеден чия страна ще заеме. Всъщност те... кой пък ги пита тях. If I say: "Jump!", you say: "How high?".
metodito написа:
Значи, разбирам те и с някои неща съм съгласен, но поглеждал ли си го от друга страна? Идеята за националната държава не е на 2000г. От 19 в. е. "Национална държава" е изкуствено понятие, създадено с конкретна цел - обединение на германци, италианци, еманципация на народите в империите. Знаеш вероятно за Хердер и другите представители на немския романтизъм. В същото време, идеята за националната държава е сред причините за две световни войни, възникнали на Стария континент. А според мен "европейският проект", точно в тази връзка (и не само) е нещо много положително. Поради една или друга причина, той не работи както трябва. Най-вече заради чиновниците в Брюксел. Но "националната държава", като понятие е наистина... Отделно от това, националната идея бива експлоатирана доста умело от разни фалшиви герои, които просто търсят власт и пари. Нашите т.нар. "патриоти", за мен са си баш идиоти... например. Един бивш агент на ДС и комунист, един психар, който гледа келипира само и един изключително низък и черен човек, като Симеонов. Същите идиоти се опитаха да разделят народа, като изключат българите в чужбина. Да ни разделят. В това няма нищо случайно. А Кремъл тайно надзърта зад тях...
Та така... Националист. Ми то има сигурно толкова българи в България, колкото извън нея. А в България всички ли се чувстват българи. Асан от Столипиново, който краде ток и едвам говори български повече българин ли е от Петко от Аделаида де помага на някакво българско училище? И кой им дава правото да определят кой е българин и кой не? Това са само една част от причините, поради които "национализма" е фалшива идея. Патриотизмът... това е друго.
Националната ни държава я разбирам такава каквато е била и преди 13 века и сега. Нямало е тази дума нация преди векове, но сме били едно и сме се борили за това да я има България. Нямало е и думата патриот също така. Но това не значи, че не сме били патриоти и националисти през Средновековието. В смисъла който имат тези две думи днес . Измислянето на някаква дума не променя нещата. Идеите на някакви си хора, извън България изобщо не ме вълнуват. Идеята на България е да я има вечно. Да си пази език, култура, етнос и територия. Днес хората които най много се доближават до това, са така наречените националисти. Дали се наричат така или с друга дума , значение няма. Има значение какво мислят и за какво се борят или биха се борили. Не говоря за ОП. А за обикновените хора у нас. Ние истинска национална или патриотична партия нямаме. Всъщност да кажа, не на последно място, че няма почти никаква разлика между националисти и патриоти за мен. Това е само игра на думи.
metodito написа:
Да не става, че ще е мазало. Турция има сериозни интереси на Балканите, особено Косово и Босна. А американците е ясно на коя страна ще са. Някой пак пали фитила на бурето с барут, та да видим. Т.нар. Велики сили просто пак си ги мерят, като изправят хората на Балканите един срещу други. Европа също съм убеден чия страна ще заеме. Всъщност те... кой пък ги пита тях. If I say: "Jump!", you say: "How high?".
Европа може да заема страна на думи само. Както на думи осъжда тероризма. Проблема на Балканите отвън е само Турция и САЩ. А относителното спокойствие което има от доста години се дължи може би на близките отношение между Сърбия и Русия. Защото Русия както си взе Крим, така може да си направи нова Югославия без никакви грижи. Стига да бъде предизвикана и да иска. Убеден съм, че при липсата на Русия, щеше да имат много проблеми сърбите от всички страни.
Мирише си на барут здраво.Албанците викат "Ние като си вземем Косово, гледайте да не вземем и Ниш", сърбите избесняха. Македония си я броят направо албанска и гледам никой не ги натиска за афиширания апетит.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
Мръсните янки пак мътят водата на Балканите. Без тяхна подкрепа албанците не могат и да гъкнат.