dunavfc написа:Да ние бяхме единни,излязохме 2 млн. души по площадите и свалихме червените мизерници.Най-големият успех на българският народ през последните 60 год.Ти,като не си доволен от живота - мост - въже - скок....
О да, гигантски успех. Щом казваш...
Разбирам, че дреболии като циганизация и потурчване на страната, унищожена икономика, разбито здравеопазване, образование и масова безработица, масова емиграция на талантливите българи поради липса на шанс за реализация в родината си, както и унищожаването на българската армия едва ли са проблем на фона на този Гигантски успех, затова моля да ми обясниш в какво се състои той?
Да уточня: аз не намирам за чутовен успех замяната на Москва с Вашингтон като команден център...
И още едно уточнение: не го казвам като фен на московския режим, просто съм на мнение че в България алтернатива на властта преди 10 ноември НЕ Е НАМЕРЕНА вече 23 години. Тоест.. никой не иска да намери.
Когато се събаря една система, е добре хората да имат под ръка друга, работеща ползотворно за народа, с която да я заменят. Пък тогава нека бутат, колкото си искат..
Тъй, а по въпроса за циганите: Не е толкова сложно да бъдат озаптени, стига някой да има волята за целта. Всичко опира до прилагане на закони.
Ама крадяли? Ами има затвори, да се въведе и задължителен неплатен труд в затвора, за да не ядат там на аванта.
Ами само раждали за помощи? Няма проблем, като майката забременее, бащата се получава... по-голяма заплата.
Ама не работи? Ми да се хване в работа, иначе какви помощи?
Ама не плащали ток, вода? Ами спирайте ги! Ама крадат ги - ами кражба -> Затвор, тока струва пари, тоест кражбата на ток си е като ОБИР на кинти...
Аз не искам те да бъдат пребивани като кучета, затворени в гета, кастрирани и други такива. Искам само да си плащат данъците, да не получават повече от българите без да имат право на това и да са отговорни пред закона както аз! Щом има цигани, които правят това ДОБРОВОЛНО (аз познавам такива), значи ако ги ПРИНУДЯТ с цялата сила на държавния апарат.. няма да има къде да мърдат. Един друг съфорумец даде пример със "социализма", да, по време на тази епоха наистина са били принудени да мируват. Защо пък да не може сега?
Циганите са такива, когато има шанс да измъкнат нещо за себе си, да наложат своето надигат глави, вилнеят, протестират, реват. Уверят ли се, че срещу тях има сила, с която НЕ МОГАТ да се преборят, повечето си сядат на задниците. А малкото, които се окажат твърдоглави няма да са толкова трудни за усмиряване като нямат подкрепата на своите. Казвам го като човек, които познава отблизо много, ама МНОГО цигани, всякакви: от провинцията, от София, честни и не дотам такива, пълни отрепки, крадци, сводници и честни хора.. всякакви.
Проблемът е не това, че няма как да бъдат сложени в ред. Има. Проблем е факта, че Европа се старае тук да създаде оазис за тях и като нищо да опита да ни натресе и своите цигани някой ден. А правителствата в страната слушкат, и не обвинявайте само Бойко Борисов, така си беше и при Станишев, и при Симеон и така нататъка.
Няма правителство, което твърдо да заеме позиция спрямо тях, изгодна за нормалните граждани на страната.
Но ако се появи такова, Европа ще пореве, ще пореве, сигурно ще спре някакви пари от фондовете но накрая ще клекне. Просто ще се насочи към следващата държава, която да обърне на цигански рай.
Има и друг метод, по-груб.. населението масово да им оказва съпротива при изстъпления, но доколкото ги е имало, тези времена отминаха. Ако пребият един, другите ще псуват циганите по форуми и на шише ракия и на другия ден ако пребият и пред тях някого, ще се направят че не са видяли. Ох, толкова бързо стана.. ама ако се бех усетил тяхната циганска ... Знаем ги ние тия...