Георги Иванов-Гонзо

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Трябва ли Гонзо да си подаде оставката

ДА
105
68%
НЕ
50
32%

Общо гласове: 155

Потребителски аватар
plamenst7
Контакти:

Re: Георги Иванов-Гонзо

Мнениеот plamenst7 » 19 мар 2015 17:53

futbolqga написа:
plamenst7 написа:Добре де, по какво съдите за качествата на един спортен директор? По постигнатите резултати? Това означава ли, че ако някой има качества да бъде добър спортен директор, то той може да направи от всеки отбор най-малко претендент за титлата? Защото Левски в момента не предоставя повече възможности от поне половината отбори в А група. Повечето от привлечените играчи са 4-5-6 избор за дадения пост, защото тези които са били 1-2 избор или искат прекалено големи заплата или като се поинтересуват в какъв отбор идват(бавене на заплати, празни трибуни, окаяни терени) и им се отщява и запрашват към някоя втора лига.

Колега, в Левски такива дребнави оправдания не търпим! Берое да не би да имат повече пари? Петьо Хубчев прави чудеса там! Да не говорим, че и ЦСКА не са цъфнали финансово, но даже и с доказано некадърен треньор като Младенов, пак се борят за титлата. В нашата А група не са нужни кой знае какви средства.

А ако още се чудиш защо Моралния не става за директор, треньор и всъщност всякаква длъжност, която изисква интелектуален потенциал, по-висок от този на недоносено шимпанзе, чувствай се свободно да ме цитираш и да попиташ - ще ти изброя двуцифрен брой причини.

Дадай де, точно това ми е целта - да се посочат причините и критериите. Аз не искам да го оправдавам, а просто се чудя дали все пак обвиненията към него са оправдани или просто неговите действия са плод на ситуацията в която е принуден да работи.
Петьо Хубчев ако правеше тия чудеса в Левски, сигурен съм нямаше да има много доволни. Разликата между нас и останалите отбори, като изключим Лудогорец не е съществена и това, че някой е с 2-3 точки пред нас не го прави по-добър, а убеден съм, че сега през птолетта ще сме по-силни от есента, когато всъщност загубихме точки от отбори които с нищо не ни превъзхождат заради индивидуални грешки на различни играчи. Ако бяхме били в Дупница и си бяхме взели поне единия мач с Локо Пд сега щяхме да сме в първата шестица и с точки почти колкото Берое. Това щеше ли да направи отбора по-добър и Гонзо по-кадърен? Да не забравяме и колко мача изиграхме на празни трибуни, колко глоби платихме, по колко време се бавят заплатите и дали това не дейсттва демотивиращо на футболистите.

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 19 мар 2015 18:39

plamenst7 написа:Дадай де, точно това ми е целта - да се посочат причините и критериите. Аз не искам да го оправдавам, а просто се чудя дали все пак обвиненията към него са оправдани или просто неговите действия са плод на ситуацията в която е принуден да работи.
Петьо Хубчев ако правеше тия чудеса в Левски, сигурен съм нямаше да има много доволни. Разликата между нас и останалите отбори, като изключим Лудогорец не е съществена и това, че някой е с 2-3 точки пред нас не го прави по-добър, а убеден съм, че сега през птолетта ще сме по-силни от есента, когато всъщност загубихме точки от отбори които с нищо не ни превъзхождат заради индивидуални грешки на различни играчи. Ако бяхме били в Дупница и си бяхме взели поне единия мач с Локо Пд сега щяхме да сме в първата шестица и с точки почти колкото Берое. Това щеше ли да направи отбора по-добър и Гонзо по-кадърен? Да не забравяме и колко мача изиграхме на празни трибуни, колко глоби платихме, по колко време се бавят заплатите и дали това не дейсттва демотивиращо на футболистите.

От това може да се получи интересна дискусия. Каква според вас е причината за провала на Гонзо в Левски? Може би е добра идея и анкета да се направи, в която да има повече възможности от Одобрявате/Не одобрявате. Отговорите могат да бъдат примерно:
-липса на качества като директор и треньор
-дори и да има качества е напълно безгласна буква или параван, а други дърпат конците
-умишлено води клуба надолу, заради някакви финансови интереси (независимо дали става дума за комисионни по трансфери или нещо по-сериозно)
-дори и да има своите недостатъци, Гонзо е един от хората, които влияят позитивно на клуба и е по-добър от много от алтернативите, които се предлагаха.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Живко6461
Контакти:

Мнениеот Живко6461 » 20 мар 2015 06:34

metodito написа:
Аз не приемам и конкретната характеристика за себе си

Имах си аз да я приемаш... Wake up and smell the cofee! Не знам що се докачаш. Всяко зло за добро. Това ни прави в същото време независими, саморасляци, некланяйки се на изкуствени авторитети. ;) Рогати и можещи да излязат от калъпа на масата. Това е и причината, поради която Хитлер тук не би имал последователи, а смешници като В. Симеонов ще си останат лумпени с платена публика. Споко, пък ти! Народпсихологията и подобни псевдо(?)науки дават поглед само над една част от народа обикновено...
Защо мислиш, че Седрик Бардон може да бъде успешен директор?
Няма значение с Батков и Тонев+оня смешния малък човек кой ще е. Наско няма да се върне, не се пали...
с популярния в българския език епитет гьонсурат.
С така красивата българска дума "гьонсурат".

Metodito, докачам се защото лековато приписваш недостатъци на група хора, а в случая на цял народ. Не мисля, че точно липсата на "свято и достойно за уважение" (които си позволяваш и то по обиден начин да приписваш на българите) ни прави независими. Но положително уронва престижа на нацията и Родината. Който, не мога да не го призная, не е висок. Но няма как да желаем другите да ни уважават, след като толкова често употребяваме фразата "Ние българите", последвана от недостатъци, пороци, обидни квалификации... Успокояваш ме с обяснението за областта на приложение на "народопсихологията и други псевдонауки". Ами и ти не обобщавай.
...
Обичам кафе, пия кафе, ... Владея донякъде английски език. И го използвам, доколкото и когато ми е необходим в живота. Но не разбирам защо трябва тук да използваме думи и изрази от чужди езици. Макар и невинаги точни. :) Според мен не си схванал иронията и смисъла на употребената от мен "българска дума гьонсурат". А как ли пък реши, че агитирам за Сираков?

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 20 мар 2015 08:53

Живко6461 написа:Metodito, докачам се защото лековато приписваш недостатъци на група хора, а в случая на цял народ. Не мисля, че точно липсата на "свято и достойно за уважение" (които си позволяваш и то по обиден начин да приписваш на българите) ни прави независими. Но положително уронва престижа на нацията и Родината. Който, не мога да не го призная, не е висок. Но няма как да желаем другите да ни уважават, след като толкова често употребяваме фразата "Ние българите", последвана от недостатъци, пороци, обидни квалификации... Успокояваш ме с обяснението за областта на приложение на "народопсихологията и други псевдонауки". Ами и ти не обобщавай.
...
Обичам кафе, пия кафе, ... Владея донякъде английски език. И го използвам, доколкото и когато ми е необходим в живота. Но не разбирам защо трябва тук да използваме думи и изрази от чужди езици. Макар и невинаги точни. :) Според мен не си схванал иронията и смисъла на употребената от мен "българска дума гьонсурат". А как ли пък реши, че агитирам за Сираков?

Спекулирам относно това за Наско. Бардон що да ставал, Вуцов бил номенклатурчик... Вуцов знае две и двеста. Той не само е бил футболист на България, когато това е било чест, която трябва да заслужиш, и когато е имало конкуренция на всеки пост, но също е бил и ръководител в една обстановка, която се е отличавала със стройна организация. Сега под номенклатурчик, визираш и "нагаждач"... Виж, човек, трябва да се оцелява по някакъв начин...

Аз не искам Гонзо, който вече не просто не знае какво говори, ми не знае и какво мисли, не искам и Наско, който да ми кара някакви анонимници, да падаме от някакви дървосекачи, да маха треньори, които не трябва (Муслин, Майстора, Гочето...). Макар че с Батков и Тонев, няма значение, защото те изземват функциите му. Батков се месеше на Наско и му спъваше работата, правил го е с Дани, правил го е и с Георги. И нищо чудно не Наско, а Батков да е сменял треньорите.

Не знам защо не си съгласен с това за българите...

Добре де, по какво съдите за качествата на един спортен директор?

Да е последователен в действията си и решенията, и те да се базират на логика, а не на прищявка или съвети на "доброжелатели".

От това може да се получи интересна дискусия. Каква според вас е причината за провала на Гонзо в Левски? Може би е добра идея и анкета да се направи, в която да има повече възможности от Одобрявате/Не одобрявате. Отговорите могат да бъдат примерно:
-липса на качества като директор и треньор
-дори и да има качества е напълно безгласна буква или параван, а други дърпат конците
-умишлено води клуба надолу, заради някакви финансови интереси (независимо дали става дума за комисионни по трансфери или нещо по-сериозно)
-дори и да има своите недостатъци, Гонзо е един от хората, които влияят позитивно на клуба и е по-добър от много от алтернативите, които се предлагаха.

За мен комбинация от първото и второто. Можеш ли да вредиш без да го осъзнаваш. Да. Особено, ако с години наред са разчитали само на теб да се оправяш (така и не намериха свествен партньор в атака на Гонзо, докато беше футболист :evil: ) и ти се възприемеш като Месия едва ли не... Когато Гонзо беше в атака и в най сложния мач, знаех - Гонзо ще вкара, и той вкарваше. Ама, Георги не знам осъзнава ли, че там можеше само на собствените си усилия и вродени качества да успее, а днес се искат други качества и умения, и да осъзнае, че не просто не трябва сам, а трябва да търси помощ от другите, и да не е така с рогите напред. По-хлъзгав да е, да отстъпва понякога, да казва "да", даже и да не е съгласен, и да признава грешката си, но осъзнато, щото ти пет пъти можеш да ми се извиняваш, ама... След което да променя това, за което се извинява, а не като някоя самодвижеща се количка да продължава да се блъска ли блъска в проблема. ;)

Живко6461
Контакти:

Мнениеот Живко6461 » 20 мар 2015 18:39

metodito написа:...
Спекулирам относно това за Наско. Бардон що да ставал, Вуцов бил номенклатурчик... Вуцов знае две и двеста. Той не само е бил футболист на България, когато това е било чест, която трябва да заслужиш, и когато е имало конкуренция на всеки пост, но също е бил и ръководител в една обстановка, която се е отличавала със стройна организация. Сега под номенклатурчик, визираш и "нагаждач"... Виж, човек, трябва да се оцелява по някакъв начин...
Не знам защо не си съгласен с това за българите...

1. Помолих те да се аргументираш защо мислиш, че Бардон е подходящ за директор. Предизвиквам досада. Не получавам отговор.
2. Поддържам си мнението, че Вуцов е номенклатурчик. Изграден в системата със стройната организация. Не знам какво имаш предвид с "Вуцов знае две и двеста". Но ми се струва, че ти не си запознат кога, как и какъв е бил Вуцов. Има достатъчно информация. Не само хронология.
3. Не съм съгласен с мнението ти за българите, при това изказано по обиден начин, най-малкото защото аз имам претенции, че не съм такъв. Имам много познати, за които също не е валидна твоята обобщена квалификация. Защо трябва да приемам недостатъци само и единствено защото съм българин? В този дух не бих си позволил да си приписвам положителни качества, които са много над моя потенциал, макар и да са притежавани от доста българи.

iskren_lv
Контакти:

Мнениеот iskren_lv » 21 мар 2015 14:13

Един истински мъж,достоен,честен в такава ситуация сам напуска и дава предимство на другите!Нали бил голям ЛЕВСКАР!?Не вярвам че е!За мен той вече е Говньо!

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 22 мар 2015 11:49

Живко6461 написа:1. Помолих те да се аргументираш защо мислиш, че Бардон е подходящ за директор. Предизвиквам досада. Не получавам отговор.
2. Поддържам си мнението, че Вуцов е номенклатурчик. Изграден в системата със стройната организация. Не знам какво имаш предвид с "Вуцов знае две и двеста". Но ми се струва, че ти не си запознат кога, как и какъв е бил Вуцов. Има достатъчно информация. Не само хронология.
3. Не съм съгласен с мнението ти за българите, при това изказано по обиден начин, най-малкото защото аз имам претенции, че не съм такъв. Имам много познати, за които също не е валидна твоята обобщена квалификация. Защо трябва да приемам недостатъци само и единствено защото съм българин? В този дух не бих си позволил да си приписвам положителни качества, които са много над моя потенциал, макар и да са притежавани от доста българи.

1. М... какво да се аргументирам?! При наличието на Батков и Тонев е все тая. Бардон би бил екзотичен избор - французин на работа в бг клуб. Със сигурност би внесъл нещо ново в клуба - ако му позволят. Със сигурност има добри връзки с френски клубове, и в качеството си на французин, той би могъл да получи помощ и използва тази помощ в работата си - ако му позволят! Обича България и е доказал предаността си към клуба, което предполага, че няма да се фъчне преди появата на първия проблем (като Наско и сценката, която му спретнаха с Петев - трябваше да остане, мисля)... ако му позволят. Защото Батков така или иначе ще го гледаме как тича по пистата да уволнява треньора, нали?

2. Имаш предвид, че е бил доносник на ДС ли? Че кой не е бил... Кой ще го пусне да излиза в чужбина по онова време, ако не се подчинява на разузнаването?

3. Ми остани си несъгласен. Имаме като народ и като общност много качества, но и много недостатъци. И мисля, че говориш единствено за по-възрастното поколение, а забравяш, че вече 14 години училището не е това, което беше. Хората са обезверени и бедни. Има много предпоставки да се появят негативни характеристики в българина вследствие на прехода и разширяването на пропастта между нас - социални, културни и всякакви.

"И пак казвам" (ех, че е заразна тази реплика), тази характтеристика е част от една по-обща наша черта, която не е негативна - едно анархистично мислене, което не признава авторитети на базата единствено, че "трябва" да бъдат признавани. Тя е дълбоко вкоренена в мисленето ни, и аз съм горд, че народа ни я има...

Потребителски аватар
Avanti_Ragazzi
Контакти:

Мнениеот Avanti_Ragazzi » 22 мар 2015 11:59

Стига с тая оставка на Гонзо, защото той оставка изобщо не е подавал никаква. Цялата тая работа с тая оставка и отговорност дето поемал сам, беше само и единствено за пред медиите и феновете. Реална оставка изобщо не е подавал Гонзо на никой, ако искате вярвайте!

И да знаете той лесно няма да си отиде, егото му е по-голямо от всичко около него и от Левски като клуб, и от отбора, и от него самия. Именно това го проваля най-много. Не това, че е некадърен ръководител а той си е такъв очевидно. А най-вече болната му амбиция за успех, грамадното самочувствие, липсата на каквато и да е самооценка и поне малко самокритика, но най-вече огромното и необятно негово Его!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/742/9410742s.png[/wrapimg][/center]
[center]Чардар, Ловеч, Микре, кои сте всъщност вие? Знаем, че сте само фенове на Литекс! Фенове на Литекс шаляляля, ооо фенове на Литекс шаляляляла![/center]

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 22 мар 2015 15:19

Гонзо е пръв пред камерите да говори за чест и достойнство, но е един лицемер. Подай си оставката! Ако ги имаше тези качества щеше да си я подаде. Но той ги няма, постоянно го доказва. Доказа го и с тази глупост, че си е подал, но не му я приели.....хаххахахаххахахх тоя наистина ли си вярва ? Тотален провал като директор и треньор!
Последна промяна от Eminem на 23 мар 2015 01:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 22 мар 2015 15:30

Понякога са мисля, че някои постове и повтарянето на едни и същи неща, изразявани с един и същ език въобще не са случайни. ;) Все пак форума на "Гонг" е доста четена медия. А подобни тактики се използват в политически медии, но както се разбра наскоро един известен човек е популяризирал тактиката и в спортни медии... Няма лошо, все пак... мда.

А анкетата е малко безсмислена. Какво значение има едно про-форма подаване на оставка, когато то даже и нас не може да излъже. По-скоро е добре да беше: "Трябва ли УС на "Левски" да уволни Гонзо?". Ако има подходящо време за това, то е сега - или айде, след мачовете за Купата (за която ще отпаднем). Сега - в безвремието на кризата. Така Стоев също ще покаже става ли или не, тъй като към дадения момент, а и за в бъдеще, всеки негов провал ще бъде приписван на Георги Иванов.

Върни се в “Левски”