moreto vn написа:Ебаси потопа.За съжаление и жертви има в Аспарухово.
Само да спомена, че преминах през Аспарухово, от Галата към Варна, някъде около 6-7, максимум 10 мин. преди потопа да връхлети и още се чудя, как успях в тези огромни локви и бързи, кални реки, почти покриващи гумите и спускащи се от баирите по целия път от парка с корабчето, покрай СБА, та почти до моста?! Колата ми и без това прекъсва на моменти нещо, а като е влажно още повече. Минах къде на 2, къде на 3 цилиндъра с умерена газ и на три-четири пъти бях на косъм да я изпусна и да загасне, което щеше да ме остави там на място докато поизсъхне и пак реши да запали, а това става обикновено за около 15-20 мин., понякога и повече и.. щеше да ме отнесе пороя. Сега дали щеше да се мре, просто да потроши колата, че и мен или щях да видя и да избягам..не мога да гадая. Надали можеш да предвидиш, пък и да видиш в последния момент голямата опасност, която е връхлетяла изневиделица, при тези запотени прозорци и устремени очи и попържни напред към морето по пътя. За мен тогава най-голямата досада щеше да е закъснението за където съм тръгнал, псувните по загасналия двигател и преминаващите като скутери покрай мен джипове