Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Thsmith » 14 ное 2016 23:51

Остави шегата, но като автор и анализатор се отличава доста от колегите си. Чел съм книжки и на Мадлин Олбрайт и на Колин Пауъл, Шулц и от Конди (интересното тук е, че бащата на Мадлин Олбрайт е ментор на Конди и я насочва към политиката), но всички те са доста далеч като ниво от Хенри. Само на Збиг книгите са ми оставяли подобно впечатление. Споменавам го макар той да не е точно държавен секретар, но все пак... : )))
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 15 ное 2016 08:31

1982 написа:
Thsmith написа:Какво захапахте пък Хенри Кисинджър пък сега?

Подразни ги, че някой спомена хубави думи за него, русофилите не дават добра дума да се каже за американски политик. :mrgreen:

Най-добрият американски президент е Джон Кенеди. Той предотврати операция Нортуд, която целеше да вкара САЩ във война с Куба. Беше готов да спре войната във Виетнам. Обяви война на ционисткото лоби, както и въведе свободни от лихва кредити, издавани от държавата, а не от частната корпорация, наречена ФЕД. Затова беше и убит.

Веднага след него се нареждат Ейбрахам Линкълн, който въвежда същите пари, освободени от лихва и обявява война на банковия картел, докарал Америка до просешка тояга с финансирането на двете страни в гражданската война. Също убит от банковия картел, както и кенеди.

На трето място е Андрю Джаксън.

Доволен ли си, соросоидче неграмотно? Ето един "русофил", който дава добра оценка за американски политик. ;)

От съвременните американски политици харесвам Рон Пол. Но на него никога няма да му позволят да помирише Белия Дом. Оръжейното лоби ще му види сметката много преди това. НА соросоидчета и неграмотници като теб добър политик е онзи, който прави военни кампании, сваля секуларни правителства и избива цивилни с дронове.
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н. 8-)

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 15 ное 2016 13:20

HoUs4oOL написа:Иц гона би хюуууууууудж енд иц гонннннна бе бютифул. :lol: :lol: :lol:

US President-elect Donald Trump has long expressed his admiration for “strong man” Russian leader Vladimir Putin. But in an interview with The Wall Street Journal published on Friday, this admiration reaches a new level, when Trump said he received a “beautiful” letter from the Russian strongman.

The president-elect said he and Putin have scheduled a phone call shortly.

А такааа. :mrgreen:

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 15 ное 2016 13:21

fcb_bg написа:За 1 седмица Путин назначи президенти в САЩ, България и Молдова. Баси пича! Както е санкциониран и изолиран....

Там смуглянка-малдаванка сабирает винаград.... ай-ай-ай.... :lol:

А представяш ли си, ако не беше "санкциониран" и "изолиран". :mrgreen: :mrgreen:

Messi_fan

Re: Търси се: Сорос ... жив или мъртъв ...

Мнениеот Messi_fan » 15 ное 2016 13:23

Аврамов написа:Тази юдео-масонска отрепка ще си плати рано или късно, при това с лихвите!

Фактец. В това число и неговите гнусни лакеи, включително и тези в този форум. Скоро ще си го получат.

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 15 ное 2016 13:23

HoUs4oOL написа:

http://kremlin.ru/events/president/news/53255

Хммм. Става интересно. 8-)

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 15 ное 2016 13:25

Thsmith написа:Какво захапахте пък Хенри Кисинджър пък сега? Още повече, че вероятно е най известния държавен секретар и известен автор на доста добри политически трудове. Със сигурност не може да става и сравнение за ефективността му и тази на Клинтън/Кери примерно. Да не забравяме, че и с негово дейно участие се постигна отварянето на Китай от Дик и един от първите пирони в ковчега на империята на злото.

===
пп Маккейн много добре отговори скоро на едни подобни реплики към Кисинджър.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=zRIpav-zr2E[/youtube]

Аве тоа дъртия чифут защо ходи така като мумия. :mrgreen: Май некорлога му се подаваше от джоба.... :?

Потребителски аватар
ndrangheta
Контакти:

Мнениеот ndrangheta » 15 ное 2016 16:51

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Trial ... _Kissinger

Блестящ труд на блестящ автор.
Предполагам, че никой няма да седне да го чете, но то си е за ваша сметка.

P.S. Убеден американофил съм.
"What is absurd and monstrous about war is that men who have no personal quarrel should be trained to murder one another in cold blood."

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 15 ное 2016 17:09

Според мен пък даже с Дик са проявели прекомерна мекота в дадени аспекти предвид вътрешните проблеми с хипитата, черните, а в последствие и с Уотъргейт.

il4o_iliew написа:
1982 написа:
Thsmith написа:Какво захапахте пък Хенри Кисинджър пък сега?

Подразни ги, че някой спомена хубави думи за него, русофилите не дават добра дума да се каже за американски политик. :mrgreen:

Най-добрият американски президент е Джон Кенеди.

JFK заедно с Джими Картър е най слабия им президент в последните 100 тина години. Дори Обама не може да го доближи. Не е изненадващо обаче, че ти както винаги си наопаки :lol:

Бащата на Джак е един от основните виновници за началото на втората световна, синът беше готов да заложи основите на третата. Страшен президент, направо невероятен.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 15 ное 2016 21:23

ndrangheta написа:https://en.wikipedia.org/wiki/The_Trial_of_Henry_Kissinger

Блестящ труд на блестящ автор.
Предполагам, че никой няма да седне да го чете, но то си е за ваша сметка.

P.S. Убеден американофил съм.

Нямам време да пиша фермани с обяснения и разяснения, само ще повторя, че в политиката няма място за морал и аз лично коментирах качествата и знанията на този човек като дипломат, напълно запознат с трудните отношения между големите сили и знаещ какво е най-доброто решение за сътресенията в международната система.

Ако тръгнат да се правят разследвания за морала и спазването на законите на всички видни лидери в последните 100 години, едва ли ще се намери дори един, който да не е виновен за нещо и който да не заслужава да бъде обесен в името на народа и правдата. Влезеш ли в голямата политика, рано или късно трябва да вземеш решение, което после ще те компрометира тотално. Просто такава е природата, особено пък на сегашните международни отношения. Пък нека за разните там либерали, масата овце и немислещи индивиди да им се подхвърлят хляб и зрелища, врели-некипели за човешки права и други глупости. Човешки права, ама 2016 година има все повече жадни и гладни хора на планетата. Всички сме равни, ама едни са по-равни - това трябва да сме го разбрали от комунизма поне. ;)

Пък нека да съм соросоид, путиноид или не знам още какъв. :lol: От различните хора получавам различни определения, за едните съм соросоид, за другите путинофил, русофил, само рационално мислещ човек явно не съм. :lol: Който иска да вярва в приказки, дядо Коледа, Великденския заек и прочие, да заповядат, аз съм си очертал пътя и съм си направил равносметката как е устроен светът.

Върни се в “Свободна зона”