Хвана ме музата след емоциите. И в първия си пост в групата искам да напиша нещо за мача и „отбора на моето сърце“ – започнах ги наричам така от европохода – помните го нали:). Този мач нямаше как да бъде обикновен. След разочарованията с гмото и Славия пак дойдохме на Герена и пак искахме само едно – да се борим и да победим. Като всеки един фен на света, който гледа любимия си отбор. Но на 5 март 2020 г. беше различно – защото в сърцата си усещахме, че ТРЯБВА да подкрепим отбора, независимо от играта. И, да, след всяко подхлъзване на Костов и омотаване на Стаси Иванов, след всеки грешен пас, след всеки безразсъден шпагат, критичният ни левскарски дух се появяваше с едно „е-е-е“. Но после пак подхващахме песни, кой каквито знае, започвахме да пеем и скандираме, красиво беше това с телефоните.. Като едни фенове, които сякаш никога не бяха виждали отбора си да губи злощастно финала на 9 май, като фенове непреживели трагични евромачове лято след лято, като невидели сто треньора и 200 футболиста за 10 години, и самозвани шефчета с измамни думи и дела…Но не, снощи за нас съществуваха само Герена, 11 играча със сини екипи, и нашите сини сърца, които желаеха само едно – да покажем какво означава Левски София за нас.
Левскари, трябва да сме горди със себе си – ние помогнахме на отбора да победи – защото както никога мислите ни се препокриха с действията и показахме на цяла България как се обича. И, в крайна сметка получихме това, за което дойдохме – победа и на терена и извън него:). Да, попсувахме, хвърлихме шише-две, запалихме факли, но това е човешко. След толкова нерви няма как да е иначе. Няма да пиша за другите фактори, защото всички знаем как те задушават футбола ни от години. Но победихме и това!
Искам обаче постът ми е да е повече позитивен. И затова ще завърша с малък коментар на мача – за мен грешките ни бяха от пренавиване да спазят указанията на Хубчев (който как запазва този stone face през цялото време не знам хаха) и да оправдаят доверието на едни хора, които събират пари за да има кой да играе на Герена. И грешката на Холмар си обяснявам с това да устискаме до самия край.. Браво на целия отбор. Без изключения. Проявиха характер точно в най-тежкия момент. С променени позиции, изморени срещу отпочинал и силен противник, стиснаха зъби, за което само адмирации.
А за дузпаджиите – да се събереш в най-критичния момент, каквото и да си играл 120 минути, един шут и идват или еуфорията, или сълзите. Какви нерви извадиха нашите! Браво на Живко, едно синьо лъвче, браво на Горанов, какви емоции от него само! А Хубчев неслучайно според мен сложи двамата капитани българи първи да бият.. Браво на Робърта и Спиерингс, дадоха максимума от себе си, браво на Тиам, ама той е направо железен, най-много го ритаха, и пак намери отнякъде сили да доиграе куцукащ мача и да бие дузпа, браво на Холмар, след такава драматична грешка да биеш печелившата дузпа, радва много. А вижте преди последната дузпа Каргас се моли, Горанов с гръб (даже и не видя дали е спасена или не хаха), след нея пък Рейш на колене, какъв товар ли е паднал от тях в този миг? Добри изпълнения, а между другото не помня откога не са ни давали дузпа, но сега ще трябва още по-силно да се страхуват от нас, защото сме си страшни в това отношение.
Момент, забравих ли Милан – не, не съм. Него оставям за последните изречения – в предишните мачове ми се струваше някак наплашен, неуверен, но емоциите му вчера ми показаха, какво му е било отвътре. Като почнахме да му скандираме името, сякаш му пораснаха криле. Какво само прави фенската подкрепа. И спасяването на дузпата е късмет, но ако беше празен стадиона, това нямаше да стане, нали? И последно, пак да похваля публиката – преди дузпа в 93 минута да скандираш „Само Левски“, това го могат само публиките, които гледаме по телевизията и си мислим, че сме далеч от тях, не, не сме, и на 5 март 2020 г го доказахме и показахме. САМО ЛЕВСКИ!