673 481 подписа за референдума

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Re: 673 481 подписа за референдума

Мнениеот pampi » 30 юли 2016 09:02

diplomat написа:
pampi написа:Браво бе, ердоганофил, само така... :lol:
Тия тъмни балкански субекти само тоталитаризъм ги оправя. Всичко от абсолютна монархия до диктатура на пролетариата, но не и вишегласие на народа, както заръчваше Апостола... Бе знаех си, че си прикрит путинофил, знаех си... :lol:

Защо винаги по този начин търсиш дискусията? Искаш и аз да ти отговоря на "въпреки" и да се почваме пак със селските псувни, така ли?

Пример за псувня от мен в тоя форум ще дадеш ли? Питам те за втори път. Ако не намериш пример за твърдението си, което е целенасочена неистина или казано по засукано - манипулация, ще се извиниш ли?
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 30 юли 2016 10:35

Точно ти ли пишеш за манипулации и неистини, доказан лъжецо ?? :lol: :lol: ;)
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 30 юли 2016 11:35

1982 написа:Точно ти ли пишеш за манипулации и неистини, доказан лъжецо ?? :lol: :lol: ;)

Пинокио, когато двама си мерят инструментите, не си тикай нежните части около тях... :twisted:
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Neo M
Контакти:

Мнениеот Neo M » 30 юли 2016 12:22

dunavfc написа:Плешивият, какъв зверски популист е обаче ! Как манипулира, как си играе с хората, не е истина просто ! ...

Не зная защо един трезво мислещ човек би видял нещо друго в Трифонов. При това изявено на едно много ниско, а в някои случаи и на низко ниво. Запомнил съм две негови изявления, които са ми дали достатъчно основания да смятам, че този не става за нищо друго, освен за шоумен с доста спорна стойност. Той е един от многото в тази държава, които смятат, че е извел хората на улицата срещу Жан Виденов. Също така смята за толкова значим за народа, че едва ли не осмисля ежедневието му. Тъй че още преди да е влязъл в реалната политика, се вижда ясно как е станал част от статуквото.

Що се отнася до въпросите му, то те така са заявени, че ясно прозира целта му да ги използва като политически трамплин. Още преди да стигне до КС, беше обяснено, че въпроса с бройката на депутатите няма да бъде разрешен от същия. Все си мисля, че ако искаш да постигнеш успех с едно подобно начинание като референдума, трябва много добре да проучиш възможностите, съществуващите норми и настроенията на хората, и едва тогава да го задвижиш. Има си ред, по който подобно нещо може да се постигне и той се знае. По-лошото е, че зад подобно искане за намаляване бройката на депутати не стои някаква логична и издържана аргументация, а единствено разочарование и един вид отмъщение над политическата класа. Което отсега подсказва, че подобно решение не би променило съществуващата ситуация и прави избора на бройката 120 да изглежда съвсем произволно избрана. Със същия успех искащите намаляване в парламента можеха да се спрат на 84, например.
Въпросът за избирането на полицейските шефове пък е най-малоумният, който някога съм чувал да се предлага през подобна процедура. Тези които подкрепят една такава промяна или пък я предлагат, биха ли обяснили къде съществува подобна практика и с какви цели е наложена там? И съответно какво налага подобна практика да бъде наложена тук? Освен това как виждат имплементирането й в така структурираната система на МВР в България? Лично за мен подобно предложение би било разрушително за въпросната система. МВР може и да се нуждае от реформа, но подобна мярка не е подходяща за подобна цел.
Въпросът пък за мажоритарния вот е любимата стръв на някои политици и на стремящите се към политиката за вниманието на гласоподавателя. Подобна промяна не би донесла никаква полза, но явно е необходимо да се направи, за да разбере веднъж за винаги избирателя как го пращат за пореден път за зелен хайвер.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 30 юли 2016 13:00

delqnski47 написа:Еми не съм,аз 2 пъти писах че това е мое мнение и не искам никой да се съобразява с него.Още в началото те разбрах,че за тебе това тук не е приложимо.Не беше нужно да ми даваш примери с ''тирания на мнозинството'',защото не смятам мнозинството ни тук за тирани,но както казвам за 3-ти път...това си е мое виждание.

Тоест проблемът е бил, че съм ти пуснал някаква информация без никакъв лош умисъл? Дори не тръгнах да споря с теб.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 30 юли 2016 13:01

pampi написа:Пример за псувня от мен в тоя форум ще дадеш ли? Питам те за втори път. Ако не намериш пример за твърдението си, което е целенасочена неистина или казано по засукано - манипулация, ще се извиниш ли?

Примери имам достатъчно, когато сме влизали в дуел с теб. :lol:

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 30 юли 2016 16:54

Аз си мисля, че Слави няма да влезе в политиката по начина, по който си мисли обществото. Може да създаде партия, но ще сложи хора за евентуални постове. Няма да стреля с Иво Сиромахов за президент или той премиер. По-скоро ще разчита на подготвени и достатъчно интелигентни хора. :roll:

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 30 юли 2016 17:32

pampi написа:Само ние българите сме прости и сами не можем да решаваме, ами ни трябва овчар да ни натирва... Като писах преди по друг повод, че сме робски народ, голяма олелия се вдигна, обидени имаше колкото щеш.

Естествено, че не може. Подобни решения не засягат само теб, а всички наоколо и е редно да имаш някаква квалификация за същото. Винаги съм бил против политиката с референдумите, а що се отнася до БГ... тя би била пагубна. Поне докато няма поне образователен ценз и то отнасящ се за висше образование.
И понеже не обичам да говоря празни приказки, ще се опра на една чудесна книга и автор. Книгата е "Държавата", а автор е Фредерик Бастиа. Книгата е много интересна (ако някой има желание да чете). В нея се обръща внимание(освен много други неща) и на това колко взаимоизключващи са желанията на тълпата и колко пагубно би било просто да се следват.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 30 юли 2016 17:50

Референдуми задължително трябва да има, но по важни и значими за страната въпроси. А въпросите на Трифонов са популистки и до никакви съществени положителни промени не биха довели. Яд ме е единствено че пада за електронното гласуване, защото това безумие трябваше да бъде спряно. Сигурен съм, че една голяма част от негласувалите на предишния по този въпрос щяха сега да отидат след като видяха бездействието им какъв резултат предизвика.

Иначе съм съгласен, че трябва да има образователен ценз за всякакви видове избори и референдуми.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

pomiqr272
Контакти:

Мнениеот pomiqr272 » 31 юли 2016 20:40

Единственият смислен въпрос е за субсидиите. Остналото са глупости.

Върни се в “Свободна зона”