Какво се случва с Арсенал - новини, мнения, анализи

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

hydetoshi
Контакти:

Re: Какво се случва с Арсенал - новини, мнения, анализи

Мнениеот hydetoshi » 28 фев 2020 10:06

miro_rz написа:Арсенал в пълният му блясък! :oops:

Май позна, че ще отпаднем? Играта беше ужасна, и въпреки това всичко беше един голям малшанс.
Освободихме място в календара. Може пък да се засилим във ВЛ. Ама те и Челси и Тотнъм ще си разчистят календара, та ще бъде забавно.
Arsenal- a new era begins ! Again!...

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 28 фев 2020 10:50

За мен в случая и Артета си има немалка вина. Въпреки че на Моста с Челси и в домакинството на Нюкасъл най-силните ни минути бяха последните 30-35, то за мен в доста повече случаи се видя, че отборът не е много добре кондиционно. И тук идва грешката на треньора, че пусна два почти еднакви състави срещу Евертън и Олимпиакос. И то като се има предвид, че още срещу "карамелите" не изглеждахме свежи в края. Един Обамеянг очевидно е от играчите, които имат повече енергия (като Алексис преди), и не му е трудно да играе почти без почивка, Давид Луис горе-долу е задължителен в момента (не е перфектен, но пак е по-добър от партньорите си в защита) и естествено Лено. Оттам нататък останалите е редно да се въртят по-често (съставът не е толкова къс в момента), а единствената разлика между двете срещи беше Нкетиа-Лаказет (на теория Колашинац-Сака също, но Сака и в неделя влезе рано-рано).
Един Себайос вчера направи може би най-слабия си мач за сезона, но до сравнително скоро отсъстваше и не е странно да не успее да изиграе 2 поредни силни в рамките на 5 дни. Йозил обикновено биваше сменян след около 60-70 минути преди паузата на първенството. С Евертън игра 80, а вчера цели 120. Логично и той не беше много на ниво, въпреки че не спря да опитва до последно. Джака играе 4-ти пореден пълен мач, тъй като и в Гърция не получи почивка. Срещу Евертън в края му пролича умората. Минимум двама от тримата трябваше да не започнат, при положение че Торейра, Гендузи и Уилък бяха налични. Мартинели изобщо не бе в групата в неделя, а вчера пак не започна. Редно беше да се даде почивка на Пепе и можеше да бъде жокер, влизайки свеж от пейката. Отделно Мустафи играе всеки мач и вчера едната смяна отиде заради негов физически проблем. Не виждам причина Сократис да не започне и най-вече недоумявам какво е това заклеймяване на Холдинг и Мейтланд-Найлс. И двамата изобщо не попадат в групата за първенството, а в другите турнири все са резерви (Холдинг вчера даже и резерва не беше). Колашинац, Тиърни и Седрик Соарес са с контузии и няма с кого да се въртят Сака и Бейерин. Мейтланд-Найлс може да играе и на двата бека, но не го пускат. Можеше той да играе вляво, Сократис вдясно (като в Гърция) и Холдинг вместо Мустафи примерно.
Срещу Нюкасъл и първата среща с Олимпиакос играха достатъчно различни състави (мисля, че имаше 5 разлики) и се получи добре. Сега вместо да се повтори упражнението с Евертън и реванша с гърците, в двете срещи играха почти едни и същи. То е ясно, че с Портсмут в понеделник ще има повече промени, обаче нищо не пречеше в трите срещи да се балансират съставите, като половината титуляри срещу Евертън да почиват срещу Олимпиакос и да играят с Портсмут, а другата половина - обратното. Както казах вече, съставът в момента далеч не е толкова къс.
Както и да е, Артета е зелен още и прави грешки. Дано да си вземе нужната поука от тях. Аз самият не смятам, че имахме големи шансове за спечелване на ЛЕ, но съм против да говорим за "киселото грозде" и да не подходим максимално сериозно към турнира. Ползата, която може да извлечем, е да подобрим представянето си в първенството и да се хвърлим и за Купата. В първенството не са големи разликите и може да се хванат евротурнирите (дори 7-мият отива в ЛЕ, ако двете Купи бъдат взети от отбори в първата 5-ца), а за Купата знаем, че по принцип всякакви неща се случват. (За участие в ШЛ не смея да говоря, макар че и 5-тият ще играе там, ако още този сезон се потвърди наказанието на Сити.) Все пак наред с грешките, които споменах по-назад, има и неща в представянето на отбора, които ми допадат под ръководството на Артета. Най-малкото за мен има видимо подобрение във формата на Мустафи (с някои изключения), Джака, Йозил, Пепе, Нелсън (в няколко срещи преди контузията) и в същото време може при никого няма спад.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

TheNameOfTheGame
Контакти:

Мнениеот TheNameOfTheGame » 28 фев 2020 15:05

За мен представянето от снощи е пълен провал, но реално погледнато не е изненада. Всички носят вина - и треньор, и играчи. Нашите играха така сякаш са спечелили първия мач с 3:0, направо да си го кажем - престъпно. Малко ми приличаше на мача с Йостерсунд от преди 2 години. Съвсем честно си признавам, че продълженията не ги гледах и май по-добре съм направил като съм си спестил нервите. Отборът в действителност изглежда изморен, а уж тази година въведоха зимна пауза в Англия и за Арсенал тя беше точно преди мачовете с Олимпиакос. Това, че нямаше ротации от мача с Евертън е факт, но ако не можем да изиграем 2 мача за 4 дена на високо ниво, пък било и с еднакъв състав, накъде сме тръгнали изобщо? И то срещу "карамелите" и Олимпиакос, а не срещу Ливърпул и Байерн примерно...Според мен е по-добре да пропуснем следващия сезон в ЛЕ, за да няма излишни очаквания и "приземявания" като това или тези от миналите години. За ШЛ ми се струва несериозно да говорим, а и дори да се доберем по някаква случайност дотам, нямаме никакво място и най-вероятно ще се орезилим още в групите. По мое мнение е необходимо да се направи ТОТАЛНА подмяна на състава и по възможност да се промени и игровия стил на отбора към по-директен и печеливш. Тази чистка беше наложителна още след напускането на Венгер, но както се казва по-добре късно, отколкото никога. Добрите резултати през по-голямата част от миналия сезон като че ли в голяма степен замаскираха проблемите и ниската класа на отбора и сгромолясването накрая беше болезнено, но най-нормалното нещо. Този сезон пък е излишно дори да го коментираме - абсолютно посредствен...Ако зависи от мен бих оставил Лено, Обамеянг, Сака и Мартинели плюс с леки въпросителни Нкетиа, Пепе, Торейра и Тиърни. Оттам нататък абсолютно всеки е за махане, но лошото е, че едва ли могат да се вземат дори и 200 млн за всичките накуп...
Без битка няма победа!

hydetoshi
Контакти:

Мнениеот hydetoshi » 28 фев 2020 16:50

Ей тези приказки за постоянния състав и за ротациите, казват всичко. Ливърпул играят цял сезон с 15-16 футболисти и въпреки, че Клоп постоянно се оплаква от календара, аз поне не виждам на играчите да им личи, че са изморени. Освен това те не се контузват. Не знам, как го правят. Ние сме вечно изморени, вечно имаме нужда от ротации и при най-малките съприкосновения всички се изпоконтузват.
Говори се за ръководството, че било еди какво си, но си мисля (още от Венгерово време), че има някакъв бъг в подготовката. При Емери миналото лято това явно е било най-фрапиращо, понеже футболистите на Арсенал буквално имат проблем да изкарат един цял мач. Това е нелепо! Не знам, кой отговаря за кондиционната подготовка, но чистката трябва да почне от него. Не съм в кухнята естествено, но предполагам, че Артета, като е заел поста е сложил "свои" хора, които да отговарят за това. Така,че ще трябва да стиснем зъби и да проявим още търпение (сякаш това досега не е достатъчно) и да се надяваме,че със свестна подготовка лятото, другия сезон ще бъде различен за нас.
Проблемът се появи още есента, когато забуксувахме сериозно и още тогава ми беше ясно, че при сгъстения цикъл на мачовете няма да може да се набляга на физическа подготовка и пропуснатото през лятото няма да може да бъде наваксано.
Днес се чувствах доста странно. Макар и в ЛЕ, в последните 2 сезона бяхме до края в играта. За пръв път от точно 3 години се проведе жребий, в който Арсенал го нямаше. :(

hydetoshi
Контакти:

Мнениеот hydetoshi » 28 фев 2020 16:56

Сетих се да попитам. Какви са тези футболисти Соареш и Пабло Мари? В смисъл, ние за какво сме ги взели? Единия контузен, другия не знам какво му има. Взели сме ги под наем, дали сме май 14 млн за тях и след 2 месеца ще трябва да ги връщаме. И хората гледат, като нас мачовете по телевизията. Имам чувството, че абсурдите във ФК Арсенал Лондон са по- големи и от тези случващи се в скапаната ни държава.

TheNameOfTheGame
Контакти:

Мнениеот TheNameOfTheGame » 28 фев 2020 17:37

hydetoshi написа:Говори се за ръководството, че било еди какво си, но си мисля (още от Венгерово време), че има някакъв бъг в подготовката. При Емери миналото лято това явно е било най-фрапиращо, понеже футболистите на Арсенал буквално имат проблем да изкарат един цял мач. Това е нелепо! Не знам, кой отговаря за кондиционната подготовка, но чистката трябва да почне от него. Не съм в кухнята естествено, но предполагам, че Артета, като е заел поста е сложил "свои" хора, които да отговарят за това. Така,че ще трябва да стиснем зъби и да проявим още търпение (сякаш това досега не е достатъчно) и да се надяваме,че със свестна подготовка лятото, другия сезон ще бъде различен за нас.

Абсолютно :!: Изключително точно мнение. Всеки сезон по това време (а и не само) имаме по половин дузина контузени играчи, а понякога и по една. Нямам представа от какво е породено това, но наистина е крайно време да се изкорени.
Без битка няма победа!

TheNameOfTheGame
Контакти:

Мнениеот TheNameOfTheGame » 28 фев 2020 17:40

hydetoshi написа:Сетих се да попитам. Какви са тези футболисти Соареш и Пабло Мари? В смисъл, ние за какво сме ги взели? Единия контузен, другия не знам какво му има. Взели сме ги под наем, дали сме май 14 млн за тях и след 2 месеца ще трябва да ги връщаме. И хората гледат, като нас мачовете по телевизията. Имам чувството, че абсурдите във ФК Арсенал Лондон са по- големи и от тези случващи се в скапаната ни държава.

И аз това се чудех тези дни. Явно бройката играчи в лазарета не е била достатъчна и затова сме ги взели. Миналата година беше Денис Суарес, тази година са тези двамата, да се надяваме, че догодина аритметичната прогресия няма да продължи с 3 такива безсмислени трансфера...
Без битка няма победа!

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 28 фев 2020 18:05

Соарес е с изтичащ договор със Саутхемптън и от лятото става свободен агент, т.е. наш. За Пабло Мари днес пишеше, че все пак ще го купим. Ако е вярно, то значи няма да ги връщаме. Тук обаче пак идва въпросът, че не се използват Холдинг и Мейталнд-Найлс, а на позициите им се взимат нови. Аз съм доста озадачен и се чудя с какво и двамата са заслужили да не им се разчита изобщо. :roll:
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

TheNameOfTheGame
Контакти:

Мнениеот TheNameOfTheGame » 29 фев 2020 14:51

Udoji90 написа:Соарес е с изтичащ договор със Саутхемптън и от лятото става свободен агент, т.е. наш. За Пабло Мари днес пишеше, че все пак ще го купим. Ако е вярно, то значи няма да ги връщаме. Тук обаче пак идва въпросът, че не се използват Холдинг и Мейталнд-Найлс, а на позициите им се взимат нови. Аз съм доста озадачен и се чудя с какво и двамата са заслужили да не им се разчита изобщо. :roll:

За Соарес бях чел нещо от сорта, че го вземаме за някаква смешна сума (от порядъка на милион - милион и половина) до лятото с опция за продължаване на договора от наша страна за още 3 или 4 години ако клуба прецени. Не знам дали това е вярно, но на теория изглежда добра сделка. Само че на практика не знам как нашите могат да преценят дали си струва да се задейства тази опция след като този играч е контузен и я запише 5-6 мача до края на сезона, я не...Холдинг и Мейтланд-Найлс не са някаква голяма класа, но и аз нямам обяснение защо не играят въобще, а примерно Бейерин, който (може би) е най-слабият през сезона си е титуляр винаги. Макар, че тази надпревара за най-слаб в нашия отбор е много оспорвана през този сезон - кандидатите са дузина...
Без битка няма победа!

Потребителски аватар
miro_rz
Контакти:

Мнениеот miro_rz » 29 фев 2020 21:16

49 си остава вкъщи! ;)
Изображение

Върни се в “Арсенал”