rhaegar написа:Догодина и двете в един сезон и да ни заличават извънземните.
Постът на десетилетието
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
rhaegar написа:Догодина и двете в един сезон и да ни заличават извънземните.
Groucho написа:rhaegar написа:Догодина и двете в един сезон и да ни заличават извънземните.
Постът на десетилетиетоДа се сложи в отделна тема, същата да се направи важна и да се заключи
modor написа:Хич не им трябва да се занимават с нас тия човечета. Земат пратят Левски на някой междугалактически турнир. После ще ни бъзикат пак за новите открития
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
modor написа:Пускай темата. Аз ще направя останалото.
Drunken_Master написа:SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан
това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...
Ти само в Бургас ли караш? Никога не го напускаш, никога не караш в планина, никога по други крайща на България и/или Европа?ivan56 написа:Някой, който е карал с всесезонни гуми да каже струва ли си упражнението, че обмислям такава покупка, че честно казано не ми се дават пари за зимни нови гуми, при положение,че тука в Бургас пада сняг на 5 години един път.
rane написа:Гумите по принцип са изключително важни. Те ти осигуряват контакт с пътя.
Всесезонните гуми са компромис, често неоправдан. Нито лятото са по-добри от летните гуми, нито зимата са по-добри от зимните гуми.
Зимата не всичко опира до снега. Гумата е важна как ще се представя и на ниски/високи температури. Ако е студено и ти се наложи да спреш рязко, дори при тотална липса на сняг на пътя, зимната гума ще спре по-бързо от всесезонната! Същата ситуация ще е при летните гуми през лятото. Там и разходът на гориво ще ти е по-висок при всесезонните, спрямо летните!
Най-добре е да имаш 2 комплекта джанти - на едните слагаш летните гуми, а на другите зимните гуми. Аз така правя от дълги години и в дългосрочен план това е по-добрата инвестиция за мен, особено ако имаш нормален или голям годишен пробег с автомобила(10,15,20, дори над 30 000 км съм имал). Ако правиш 2-4 хил. км годишно с колата. тогава инвестицията в подобно нещо не си струва!
Конкретен отговор на въпросът ти - не, не си струва покупката на всесезонни гуми.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
rane написа:Ти само в Бургас ли караш? Никога не го напускаш, никога не караш в планина, никога по други крайща на България и/или Европа?ivan56 написа:Някой, който е карал с всесезонни гуми да каже струва ли си упражнението, че обмислям такава покупка, че честно казано не ми се дават пари за зимни нови гуми, при положение,че тука в Бургас пада сняг на 5 години един път.
Гумите по принцип са изключително важни. Те ти осигуряват контакт с пътя.
Всесезонните гуми са компромис, често неоправдан. Нито лятото са по-добри от летните гуми, нито зимата са по-добри от зимните гуми.
Зимата не всичко опира до снега. Гумата е важна как ще се представя и на ниски/високи температури. Ако е студено и ти се наложи да спреш рязко, дори при тотална липса на сняг на пътя, зимната гума ще спре по-бързо от всесезонната! Същата ситуация ще е при летните гуми през лятото. Там и разходът на гориво ще ти е по-висок при всесезонните, спрямо летните!
Най-добре е да имаш 2 комплекта джанти - на едните слагаш летните гуми, а на другите зимните гуми. Аз така правя от дълги години и в дългосрочен план това е по-добрата инвестиция за мен, особено ако имаш нормален или голям годишен пробег с автомобила(10,15,20, дори над 30 000 км съм имал). Ако правиш 2-4 хил. км годишно с колата. тогава инвестицията в подобно нещо не си струва!
Конкретен отговор на въпросът ти - не, не си струва покупката на всесезонни гуми.
Drunken_Master написа:SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан
това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
Потребители, разглеждащи този форум: bubka, Thsmith и 2 госта