Одобрявате ли протеста на пшеничната мафия и БДЖ ? (АНКЕТА)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Одобрявате ли протеста на зърнопроизводителите и БДЖ

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Одобрявате ли протеста на пшеничната мафия и БДЖ ? (АНКЕТА)

Мнениеот Кашчей » 05 дек 2011 22:32

pomiqrat написа:
fcb_bg написа:
child in time написа:Добре, дай предложение как да се покрие дълг от 800 милиона на БДЖ и в същото време заплатите на хората да станат по 1500лв. И да не се съкрати никой, разбира се.
А земеделците разполагат с много пари! При тях наистина парите буквално се въргалят на улицата, ама ги мързи да се наведат да ги вземат, искат някой да им ги набута в джоба! Имат субсидии, имат и евро фондове! Какво още искат!?

Работещите (средно статическия работещ) в БДЖ са виновни за 20 годишното разграбване? Те ги откраднаха тия пари? БГ земеделците са най - слабо финансираните в ЕС! Ти по САПАРТ да се класираш имаш ли идея за какво става въпрос? Въргалят се те в ръцете им ги бутат! :evil: Не знам колко си голям но дано 96 -97г да е само блед спомен за теб и никой повече да не изкара хората на такъв протест! :evil:

Е, как те са виновни ми, ти к'во мислиш. Аз си питам що не дирят големците, ама глас народен...

Точно те ги окрадаха. Да спират композициите и да точат нафта и бензин. Да крадат желязо и мед.[/quote]
Мдаа.... а композициите от цистерни с гориво, за ембаргова Югославия, които не се върнаха обратно.. и те са от стрелочници, ревизори и кондуктори откраднати....така ще да е!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 05 дек 2011 22:34

pomiqrat написа:
Точно те ги окрадаха. Да спират композициите и да точат нафта и бензин. Да крадат желязо и мед.

Стига с глупостите, пич. Крадат макс. 15% от всичките. Другите не са в далаверата. Далавера, която е трохи в сравнение с тая горе.В Нефтозавода работниците крадоха като луди когато беше държавен и не можаха да го съборят. Като луди, като луди, ама не могат да стъпят на малкия пръст на тия, дето прибраха руските петродолари, когато го приватизираха.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 05 дек 2011 22:35

child in time написа:Точно те ги окрадаха. Да спират композициите и да точат нафта и бензин. Да крадат желязо и мед.

Пуми ти съвсем си му отпуснал края нещо! Да не би да почака по ЖП гарите и да се озлоби нещо? ;)

Виждал съм го с очите си и съм го чувал не веднъж от работници в БДЖ, както съм чувал и от работници в коробостроителницата как крадат кабели от корабите, за да ги издават на вторични суровини, защото с атолкова тъпи, че не могат да ги продадат на хора, които имат нужда от подобни кабели.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 05 дек 2011 22:37

fcb_bg написа:
pomiqrat написа:
Точно те ги окрадаха. Да спират композициите и да точат нафта и бензин. Да крадат желязо и мед.

Стига с глупостите, пич. Крадат макс. 15% от всичките. Другите не са в далаверата. Далавера, която е трохи в сравнение с тая горе.В Нефтозавода работниците крадоха като луди когато беше държавен и не можаха да го съборят. Като луди, като луди, ама не могат да стъпят на малкия пръст на тия, дето прибраха руските петродолари, когато го приватизираха.

Май не прочете какво съм написал в резюмето. Печелившите предприятия покриват загубите на губещите, за да са мирни и кротки всички, но накрая системата рухва, както сега банките.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 05 дек 2011 22:39

pomiqrat написа:
child in time написа:Точно те ги окрадаха. Да спират композициите и да точат нафта и бензин. Да крадат желязо и мед.

Пуми ти съвсем си му отпуснал края нещо! Да не би да почака по ЖП гарите и да се озлоби нещо? ;)

Виждал съм го с очите си и съм го чувал не веднъж от работници в БДЖ, както съм чувал и от работници в коробостроителницата как крадат кабели от корабите, за да ги издават на вторични суровини, защото с атолкова тъпи, че не могат да ги продадат на хора, които имат нужда от подобни кабели.

И какво искаш да кажеш сега - що тия крадяли? Ми тя май рибката се вмирисвала от към главата. Ще гледам аз сульо и пульо от тия по ТВ и предизборните плакати как се нагушиха на лесно, пък аз дребния човечец няма да си токна 3 туби нафта ли? Хах.

Потребителски аватар
C2H5OH
Контакти:

Мнениеот C2H5OH » 05 дек 2011 22:41

fcb_bg написа:
pomiqrat написа:

И какво искаш да кажеш сега - що тия крадяли? Ми тя май рибката се вмирисвала от към главата. Ще гледам аз сульо и пульо от тия по ТВ и предизборните плакати как се нагушиха на лесно, пък аз дребния човечец няма да си токна 3 туби нафта ли? Хах.

Но, започва да се чисти от към опашката!

Потребителски аватар
krasimilkov
Контакти:

Re: Одобрявате ли протеста на пшеничната мафия и БДЖ

Мнениеот krasimilkov » 05 дек 2011 22:43

nikita33 написа:
pomiqrat написа:Някакви "фермери", които са изцяло частници тръгнали да протестират, защото държавата не им давала пари :o Ако искат да получават пари от държавата за отглеждане на пшеница защо не отидат в Северна Корея и да се кооперират в ТКЗС-та.

"фермерите" искат да бъдатсубсидирани с Вашите данъци и след това да си продадат качественото зърно в чужбина и да Ви продават нискокачественото, за което вече веднъж сте дали пари :o

Като не могат да си разчетат разходите и приходите и като не им харесва да се занимават със земеделие да излязат на "бюрото по труда" и да си намерят високоплатена работа и да оставят държавата изцяло да се занимава със земеделие, но тогава разни бивши социалисти превърнали се в демократи няма могат да смучат пари.. Същото се отнася и за ония с млякото.

А БДЖ. Те им казват, че ако останат същата бройка работници и служители железницата ще фалира, ама ми тръгнали на стачка. Ало, комунизЪмът свърши и печелившите предприятия не прехвърлят пари на губещите, за да живуркат останалите и всички д аполучават еднакви заплати и да чакате да цъфнат бананите и портукалите за Коледа и Нова годиуна. Преструктурирането го правят изцяло в интерес за Вас, които ще останат и ще почнат да вземат по-високи заплати. И да имало източване на пари. Навсякъде го има, но не заради това положението е такова, а защото има сумати ненужен певрсонал, който дърпа БДЖ назад.

В комунизма е било така и заради това се е сринал. Не може едно предприятие да има нужда от 100 работника, а в него да работят 130, за да има работа за всички и да не стачкуват. Хартиената къщичка накрая се срива.

Бойко ти ли си?

серГЕЙ ти ли си !!! ;)

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 05 дек 2011 22:44

C2H5OH написа:

Идеален пример, колега! Точно в десятката, печелиш голямата награда! Щото оттам е по-лесно.

Потребителски аватар
C2H5OH
Контакти:

Мнениеот C2H5OH » 05 дек 2011 22:46

fcb_bg написа:
C2H5OH написа:

Идеален пример, колега! Точно в десятката, печелиш голямата награда! Щото оттам е по-лесно.

Такава си е гръцката поговорка! А тя се цитира само, както ни е угодна, само първата част!

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 05 дек 2011 22:48

pomiqrat написа:
fcb_bg написа:
pomiqrat написа:

Май не прочете какво съм написал в резюмето. Печелившите предприятия покриват загубите на губещите, за да са мирни и кротки всички, но накрая системата рухва, както сега банките.

Пич, БДЖ за повече от 100 години съществуване винаги е било едно цяло, с изключение на последните 10 години.не знам как е при DB или при SNCF, но не съм убеден, че са разпарчедисани така, както е тук-БДЖ плаща на Инфраструктурата, защото я ползва, а реално са под една голяма шапка, ама да има зоб за повече коне в София, а и в някои възлови гари.Отделно, въобще не съм убеден, че SNCF са реализирали проекта TGV със собствени средства.Отеделен е и въпросът, че в пътническите влакове българският пътник се държи по-зле и от прасе в кочина (естествено не всички)-малко ли сме слушали за "подвизите" на разни фенове, тръгнали на път да "гледат" мач в друг град и потрошили поне един вагон -левскарите и майните са ми на прима виста, за мачове в Бургас, но не са само те.Изкъртени дръжки, пепелници, багажници, изтърбушена тапицерия.. това са все "геройски " проявления на българският пътник във влак.Обаче всички реват, че условията били лоши!А това са разходи, непредвидени и не малки.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Върни се в “Свободна зона”