Аз лично бих ходил с колело на работа само че на отиване към офиса имам доста изкачване от 12-те километра които имам да мина , ако изкачването беше когато си тръгвам от работа бих се пробвал . Някак си не ми се иска да пристигам препотен в офиса .
Даже ако работех на от 3 до 4 км. разстояние бих си ходил и пеша .
Алтернатива на автомобила ?!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- калпазанчо
- Контакти:
Re: Алтернатива на автомобила ?!
Thsmith написа:калпазанчо написа:Мерси за снимките!!!
Въпроса е какво да правим с таксиметровите шофьори, броя на които рязко ще намалее, какво да правим с хората от малките бензиностанции, които ще останат без работа поради намаляне обема им на работа (за големите вериги няма грижи)
абе ти вярваш ли си, че масово хората ще си зарежат колите и ще тръгнат да въртят като гламави
ако ще златни алеи да има? Хората биха се отказали масово от колите си само ако бензина струва 10 лв+
![]()
![]()
Да се навият 500-1000 души пряко сили и то в Столицата... ти фантазираш за затваряне на бензиностанции и фалиране на таксита
Лека-полека ще станат нещата, аз не казвам от утре и хоп - готово. Ефектите биват краткосрочни, средносрочни и дългосрочни. Моята идея е те да станат от последните! Мисли в перспектива преди да заклеймяваш която и да е идея! Аз съм свидетел как се увеличават постоянно броя на велосипедите в Бургас! И съм оптимист и вярвам в своята идея!
[center]Member of Old School Boys [/center]
-
macko_razbivach
- Контакти:
Когато заминах за Германия преди 6 години ми беше много странно, че колелата в Мюнхен са повече от колите. Сега до такава степен съм привикнал с колело, че не мога дори и да си представя да кисна някъде в задръстване и да се нервирам. Колкото и да си е опасно се качвам на колелото в София и си джиткам насам натам. Свободата е много по-голяма. 
Как да си сменя username-а, че съм малко голям вече за този? 
-
slavia1913
- Контакти:
калпазанчо написа:slavia1913 написа:Тук една малка шегичка, къв е тоя регрес, дето се опитвате да направите с тия колела, няма да се връщаме в викторянската епоха, когато са измислени тия неща
Малко невежо е го кажеш това, при условие че цял Амстердам е на колела! Холандиците БВП-то им е 150% над средното за ЕС! Те да не са маймуни тогава като карат колела. Просто са на светлинни идеи от нас, но и там смяната на интелекта е отнела 25 години!
Те в тая държава и си изпват земя в морето,че няма къде да живеят, та коли ли да карат, а и това както уточних в началото е само шегичка. Аз също карам колело, но го правя само за спорта, потя се страшно много и дажи на равно ако ми се наложи да ходя с колело, докато си стигна до университета или работата ще съм плувнал в пот, а и обичам комфорта прекалено много.
- калпазанчо
- Контакти:
Pichichi написа:Аз лично бих ходил с колело на работа само че на отиване към офиса имам доста изкачване от 12-те километра които имам да мина , ако изкачването беше когато си тръгвам от работа бих се пробвал . Някак си не ми се иска да пристигам препотен в офиса .
Даже ако работех на от 3 до 4 км. разстояние бих си ходил и пеша .
Мислил съм и по този въпрос, затова предлагам по-леко двигателче (да не стане 200 кила колелото), което да харчи малко, както и да не подлежи на преглед, гражданска и т.н. Все пак ще е колело с мини двигателче, няма да развива повече от 30 км/час! Не всички градове са равни като територия (Велико Търново например). Затова е тази идея с минидвигателчета, за които не трябва да има никакви спънки и пречки, лицензионни режими и т.н. Универсифицираме законодателство за цялата страна и т.н. Включваш си двигателя по нагорнището, и после - пак на педалите!За потенето наистина си е проблем, но мисля че ако се разровим в нета ще има подходящо решение - едва ли холандците не са го решили този проблем...?!?!
- калпазанчо
- Контакти:
slavia1913 написа:калпазанчо написа:slavia1913 написа:Тук една малка шегичка, къв е тоя регрес, дето се опитвате да направите с тия колела, няма да се връщаме в викторянската епоха, когато са измислени тия неща
Малко невежо е го кажеш това, при условие че цял Амстердам е на колела! Холандиците БВП-то им е 150% над средното за ЕС! Те да не са маймуни тогава като карат колела. Просто са на светлинни идеи от нас, но и там смяната на интелекта е отнела 25 години!
Те в тая държава и си изпват земя в морето,че няма къде да живеят, та коли ли да карат, а и това както уточних в началото е само шегичка. Аз също карам колело, но го правя само за спорта, потя се страшно много и дажи на равно ако ми се наложи да ходя с колело, докато си стигна до университета или работата ще съм плувнал в пот, а и обичам комфорта прекалено много.
Ами то не е само в Холандия, и в Германия ли няма място за живеене?!?! Въпроса е на манталитет! Не искачай с такива твърдения!
Комфорта си е комфорт, няма шест-пет - няма сиди, запалка, пепелник, подлакътници...
Сега сериозно, които иска комфорт, и то за цялото семейство - взима си такава рикша с таванче, в която може да се вкара някаква музика...И за тях трябва да важи идеята за мини двигателя, които да не подлежи на лицензионни режими.
-
macko_razbivach
- Контакти:
Електроколела има от много време, но винаги са ми били много смешни. А и те са за по-стари хора, млад човек не съм видял да кара такова нещо 
Как да си сменя username-а, че съм малко голям вече за този? 
- калпазанчо
- Контакти:
macko_razbivach написа:Електроколела има от много време, но винаги са ми били много смешни. А и те са за по-стари хора, млад човек не съм видял да кара такова нещо
Мда, пропуснах да спомена, че тези 20 000 колела, няма да са само един модел - ще се направи анкета - кой каклъв модел иска, ще се направят необходимите допитвания до народа - кой какъв цвят иска и тем подобни...Естествено че ще има такива с младежки дизайн, такива за по-стари хора, такива за екстравагантни хора и т.н. Нали не искаме да връщаме комунизма, когато моделите коли са 2-3, всички апартаменти са с едно и също разпределение и има 2 вида сирене и т.н.
За всекиго трябва да има по нещо...
Правото на избор ще е много важно! Една от причините да постигнем успех ще е точно това да има много опции за избор и всеки да има шанс да избере най-близкото до това което му харесва - нищо че ще е подарък, не искаме хората да ги вземат като подарък понеже са без пари и после да не ги карат!
Хеликоптери
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
Ето една класация на градовете, в които има най-голям процент колоездачи. Прави впечатление, всичките са от развити страни и едни от най-хубавите им градове.
http://www.virgin-vacations.com/11-most-bike-friendly-cities.aspx
http://www.virgin-vacations.com/11-most-bike-friendly-cities.aspx