Да Суарез е по-техничен, по-повратлив, по-пробивен футболист, което му дава предимство в наситени със защитници зони. Тези му качества до голяма степен се определят и от ниския му център на тежеста! Торес е малко по (как да кажа) дървен футболист. Височината му и издължените крайници в някаква степен обуславят по-тежкото му докосване на топката. Самата биомеханика при двамата е различна от там и разликата в техника и повратливост. При завършващия удър мисля,че предимството е за Торес. Центриранията са компонент, който просто няма смисъл да се сравнява. Не е приоритет в играта и на двамата.
Що се отнася за разбирателството м/у Джерард и Торес мога само да цитирам едно интервю на първия, когато вторият си тръгна от Анфиилд. "Торес ми разби сърцето, бях напълно съсипан" Коментарът по нататък е излишен!
Сравнете Фернандо Торес и Луис Суарес
Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Re: Сравнете Фернандо Торес и Луис Суарес
Суарез е 1.81 Торес 1.83 и теорията ти пропада :D :D
- Hakercheto
- Контакти:
wolf написа:Суарез е 1.81 Торес 1.83 и теорията ти пропада :D :D

сега сериозно - Суарез му липсва един вид физика при единоборствата. Забелязва се напоследък че вероятно Далглиш му е казал да не пада толкова лесно. И в мача с Евертън се видя при единоборства за втора топка че му липсва физика(това до някаква степен е оправдано в тоя мач,имайки предвид че с/у Суарез беше Дистен,но по принцип е така)
Само Левски!
You'll never walk alone!
You'll never walk alone!
wolf написа:Суарез е 1.81 Торес 1.83 и теорията ти пропада :D :D
Дай по сериозно. ОЦТ на човек се намира в малкия таз. Отклонението при разлика в ръста 2 см, може да бъде до 5 см на ОЦТ(общ център на тежеста) Има значение дали някой е по висок заради по дълги крайници или заради по дълъг труп. Това дава разликата в центъра на тежеста. Убеден съм че Суарес е с по нисък ОЦТ от Торес.
ПС: Това не е моя теория, това е науката биомеханика. Ако бъркам то тогава да закриват НСА и да си късам дипломата!
Angel CFC написа:wolf написа:Суарез е 1.81 Торес 1.83 и теорията ти пропада :D :D
Дай по сериозно. ОЦТ на човек се намира в малкия таз. Отклонението при разлика в ръста 2 см, може да бъде до 5 см на ОЦТ(общ център на тежеста) Има значение дали някой е по висок заради по дълги крайници или заради по дълъг труп. Това дава разликата в центъра на тежеста. Убеден съм че Суарес е с по нисък ОЦТ от Торес.
ПС: Това не е моя теория, това е науката биомеханика. Ако бъркам то тогава да закриват НСА и да си късам дипломата!
Никой не ти говори за център на тежеста в случая, Торес при нас имаше уникално леко и точно първо докосване да не говорим за способността му да минава хора 1 на 1. Това че Суарез е свикнал да пада повечко е отделен въпрос но определено и двамата са доста технични типове нападатели способни на забележителни рейдове. Просто завършващия удар на Торес беше несравнимо по-добър от този на Суарез в момента /макар че сега е обратното/
- Jordan Henderson
- Контакти:
Абе пожелавам на Торес възможно най-скоро да се махне от Челси и да почне от по нисш отбор или да се завърне при нас. Тъй като 2рото е невъзможно,на негово място бих прекратил договора си с Челси и платил неустойка и бих започнал от по надолу независимо в Англия или не.
В Челси се вижда кой го подкрепя- Хуан Мата САМО. Той трябва да играе за да бележи,а Дрогба ще играе докато не умре и няма да се дава шанс на Toрес.
Голям съм му фен ВСЕ ОЩЕ и съжалявам за положението му,но така става когато напускаш Ливърпул!
В Челси се вижда кой го подкрепя- Хуан Мата САМО. Той трябва да играе за да бележи,а Дрогба ще играе докато не умре и няма да се дава шанс на Toрес.
Голям съм му фен ВСЕ ОЩЕ и съжалявам за положението му,но така става когато напускаш Ливърпул!