Ще ти го кажа много кратичко и ясно, надявам се да имаш очи , уши и мозък да ме разбереш..
На българския пазар качествена черна или бяла техника НЕ МОЖЕШ да купиш.
Има една световна скала на качеството на компонентите, от които е сглобен всеки един уред, продукт или каквото и да е ...
която ако не се лъжа май беше 16 или 17 степенна
Продуктите в България най-често са с качествто след 10-12 ...докато тези , произведени за пазара в САЩ, Германия и други бели страни, са с качество до 3 !!!
От много хора съм чувал в Бг ,че лаптопите Хюлет Пакард не стрували,че давали много дефекти и т.н
Аз си купих такъв , внесен от щатите ....HP Pavilion Entertainment , защото освен всичко друго , съм и фотограф=любител, а тази машина е върха на сладоледа в това отношение ..не стига ,че е с най-ново поколение LED монитор, ами и в софтуерния пакет са включени сума ти програми ..ЛИЦЕНЗИРАНИ ....и всичко това, защото е продукт за пазара В АМЕРИКА...
в магазина струваше 1800 лв. , когато го донесе моя човек, на мен ми го даде за 1000 лв., защото сме приятели от детството още ....
ползвам го от половин година, не е мръднал !
Съвета ми към теб е, ако имаш познати в Англия, САЩ, Германия ..поръчай им лаптоп ..и си купи нещо наистина добро, на което ще можеш да разчиташ ...марката е без значение, стига да не е "Велико Търново"

Онази информация за некачествените продукти за източноевропейския пазар на големите компании е ВЯРНА ...и в категорията продукти не попадат сами кафе, кремчета у бисквити, а ВСИЧКО ....особено техниката..която е скъпа на всякъде по света !!!