Трансферите в ЦСКА-лято 2011

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
crap
Контакти:

Re: Трансферите в ЦСКА-лято 2011

Мнениеот crap » 10 май 2011 11:16

Бившият капитан на ЦСКА Александър Тунчев е пред завръщане на "Българска армия". Договорът на защитника с настоящият му тим Лестър изтича в края на сезона и все още не е ясно дали ще бъде подновен. Според последните информации, бранителят все пак ще има разговори с ръководството за подновяването на контракта му, но има вариант двете страни да не успеят да постигнат съгласие и при това положение е много вероятно Тунчев отново да облече екипа на "армейците".

Проблем пред подновяването на договора на бранителя може да се окажат контузиите, които го преследваха, откакто премина в тима. Той имаше доста неприятен проблем в коляното и поради тази причина има записани едва 5 мача за клуба си в последните 2 години.

В същото време от ЦСКА имат желание да подсилят отбраната си с класен централен защитник, особено ако Костадин Стоянов бъде продаден през лятото. Италианецът Джузепе Акуаро също е много вероятно да си тръгне от "Армията" и тогава Милен Радуканов ще остане само с един бранител в тази зона в лицето на Апостол Попов.

[offtopic]Меридиан Мач[/offtopic]
Започнаха се спекулациите с името на Тунчев. Още вчера, когато публикуваха новината, че не му е предложен нов договор, ми стана ясно, че съвсем скоро ще започнат спекулации за завръщането му в ЦСКА...
YA GUNNERS YA

Потребителски аватар
vpnikolov
Контакти:

Мнениеот vpnikolov » 10 май 2011 11:44

За какво ни е при положение, че има 5 мача за 2 години покрай тия контузии ? Ще го чакаме поне първия полусезон да се разиграе като дори това не е сигурно ... Просто няма да е в нужната форма, много неоправдан трансфер, ако се окаже истина !
"Тия много приказваха,ама дойдоха и им напълнихме кошницата... Всеки отбор трябва да свиква, че като мине по алеята на Армията, ще отнася поне по три гола."
[wrapimg=]http://img15.imageshack.us/img15/2492/tumblrm2uhl5nxap1qdqmz4.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 10 май 2011 12:33

mistreated написа:
VraTar4o написа:Според мен трябва ако продадем Платини или Делев един от двамата да привлечем Иван Цветков мисля си че ще свърше доста работа.
Ако Стоянов заминава то задължително трябва да задържим Джузепе в отбора .
Тошко Янчев вече е на възраст и според мен трябва и на него да му се намери заместник.
Ако продадем Александър Тонев трябва да привлечем или добър чужденец или някой млад от България като това може да е Антон Карачанаков или да върнем Янко Сандански и двамата са млади и има бъдеще пред тях.
Трябва да привлечем поне 3-4 момчета от школата плюс Радулович и Дечев.
От школата можеби Милен Кикарин и Георги Амзин а защо не и Маймунков поне да тренира с мъжете?
За напускащи това според мен трябва да са Грило,Йовчев,Виданов (той е под наем в Рапид и не ни трябва),Садула и Костов (под наем)

Какъв Иван Цветков бе човек, та той след 60-та минута не може да ходи, нали го гледам вече 3 мача. За дясно крило и опорен халф е ясно, че имаме голяма нужда.

За дясно крило не сме съвсем преритали, може пък Тонев да влезе във форма, освен това на този пост ще се справи добре и Станислав Костов, според мен.
За опорен халф, ако приемем, че Тошко е пред отказване(а и без това напоследък не е същият), а Петър Стоянов го отпишат, за мен има един играч, който е много добър - Браганца от Черноморец. Гледам го в няколко мача специално и мога да ви кажа, че е по-добра версия на Маркиньос по отношение на техника и борбеност. Нямам пред вид, че играе на същия пост, а просто какъв стил има.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 10 май 2011 13:36

vaskonti написа:За опорен халф, ако приемем, че Тошко е пред отказване(а и без това напоследък не е същият), а Петър Стоянов го отпишат, за мен има един играч, който е много добър - Браганца от Черноморец. Гледам го в няколко мача специално и мога да ви кажа, че е по-добра версия на Маркиньос по отношение на техника и борбеност. Нямам пред вид, че играе на същия пост, а просто какъв стил има.

Да, Браганса и на мен много ми хареса, но нещо се говореше, че е един от малкото чужденци, които Георги Василев ще остави в отбра след края на сезона. Иначе човекът си има техника като за крило, какъвто по принцип си играе, но и физика като за таран или опорен халф. Би свършил работа, но определено е с доста по-офанзивни функции от Ячнев.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 10 май 2011 14:57

Udoji90 написа:
vaskonti написа:За опорен халф, ако приемем, че Тошко е пред отказване(а и без това напоследък не е същият), а Петър Стоянов го отпишат, за мен има един играч, който е много добър - Браганца от Черноморец. Гледам го в няколко мача специално и мога да ви кажа, че е по-добра версия на Маркиньос по отношение на техника и борбеност. Нямам пред вид, че играе на същия пост, а просто какъв стил има.

Да, Браганса и на мен много ми хареса, но нещо се говореше, че е един от малкото чужденци, които Георги Василев ще остави в отбра след края на сезона. Иначе човекът си има техника като за крило, какъвто по принцип си играе, но и физика като за таран или опорен халф. Би свършил работа, но определено е с доста по-офанзивни функции от Ячнев.

В Черноморец има по-офанзивни функции наистина, там Паланков е опорният халф. Но те двамата са нещо като Янчев/Галчев в ЦСКА - двама вътрешни халфа, единия по-офанзивен, другия по-дефанзивен. Но в никакъв случай Браганца или както там му е името, не е крило.
[/center]

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 10 май 2011 19:36

vaskonti написа:
Udoji90 написа:

В Черноморец има по-офанзивни функции наистина, там Паланков е опорният халф. Но те двамата са нещо като Янчев/Галчев в ЦСКА - двама вътрешни халфа, единия по-офанзивен, другия по-дефанзивен. Но в никакъв случай Браганца или както там му е името, не е крило.

Може и аз да се бъркам, разбира се. Гледах го в мача срещу Славия за Купата, когато откровено си беше крило - в определени периоди от мача беше на левия фланг, в други - на десния, но почти никога в средата. Следващите мачове на Черноморец не съм ги гледал - възможно е тогава да е бил вътрешен халф. (Иначе всички коментатори му викат Браганца, но в Португалия има един град, който се казва по същия начин, и португалците му викат Браганса, затова и аз смятам, че така е по-правилно. ;))

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 11 май 2011 14:47

Наставникът на ЦСКА Милен Радуканов разчита на двама от доскорошните играчи на отбора Павел Виданов и Мартин Дечев, които през зимната пауза бяха преотстъпени съответно в румънския Рапид и във втородивизионния Лудогорец.

Договорите им с „червените” продължават да са валидни и от щаба на Радуканов ги чакат за първата лятна тренировка.

Павел Виданов така и не можа да се наложи в титулярния състав на Рапид. Наставникът Мариан Рада го остави на резервната скамейка на тима в последните три мача, без да прибегне до него като смяна. В края на сезона в Румъния, това може да е знак, че едва ли ще му бъде предложен по-продължителен контракт. Разбира се, съществува и вариант мениджърът на Виданов, Лъчезар Танев да му потърси друг отбор в чужбина, но определено в ЦСКА се надяват бранителят да се върне в отбора.

Ситуацията с младока Дечев е по-различна. Въпреки, че Лудогорец ще играе през следващия сезон в елита, той самият нееднократно е обявявал, че желаe да се завърне на „Армията” и да се бори за титулярно място.

По този начин ще се търси максимално засилване на конкуренцията на крайните защитници в отбора, а Виданов при нужда може да бъде ползван и като централен бранител. Със сигурност след края на сезона ще бъде освободен италианецът Фабрицио Грило, който играе на подобен пост.

Дано се намери друг клуб за Виданов. Дечев е добре дошъл отново.

Спортно - техническото ръководство на ЦСКА вече е наясно с лятната селекция на тима и по конкретно с кои футболисти е готово да се раздели при евентуална добра за клуба и играча оферта, научи Sportal.bg. Босовете на червените на няколко пъти са разговаряли по този въпрос с треньора Милен Радуканов, който е дал съгласието си за продажба на 8 човека и това са: Здравко Чавдаров, Румен Трифонов, Коста Янев, Килиън Шеридън, Александър Тонев, Фабрицио Грило, Джузепе Акуаро и Маркиньос.

В списъка правят впечатление имената на трима футболисти, които доста често попадат сред стартовите 11 - Александър Тонев, Маркиньос и Румен Трифонов. Бразилецът отдавна е гласен за продан, тъй като вече е на 29 години, а и плановете на спортно-техническото ръководство на ЦСКА са да задържи Емил Гъргоров, чиито функции се дублират с тези на Маркиньос.

По-изненадващите имена в списъка са тези на Александър Тонев и Румен Трифонов. Първият е сочен за един от най-големите таланти на родния футбол. Поради тази причина армейците са взели решение при добра оферта да не бъде спиран, за да не се получи фатален застой в развитието му.

Малко по-различно е положението с Трифонов, който в момента е твърд титуляр на левия бек. Радуканов се е съгласил той да бъде продаден, но само при едно условие - преди това да му бъде намерен класен заместник. На този етап червените са се спрели на защитника на Черно море Адемар, но трансферът все още не е факт.

За радост на армейските фенове, противно на писанията в медиите, към този момент ЦСКА няма намерение да се раздели с нито една от трите си големи звезди в атака - Грегъри Нелсън, Спас Делев и Мишел Платини. Плановете са тримата да бъдат задържани поне още година, за да се гони с тях титлата на България и силно представяне в Лига Европа.

Надявам се все пак да задържат Шеридан, но явно проблем е голямата му заплата. Акуаро също заслужава да остане, може би и Марко. На останалите може да им пожелаем успех в кариерата.
[/center]

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 11 май 2011 14:48

От всички изброени само Акуаро според мен е задължително да остане, защото иначе ще останем без равностойна смяна в центъра на защитата. Радуканов ясно показа, че няма да разчита повече на Шеридън, не виждам никакъв смисъл да остава. Напротив, с неговата заплата можем да плащане на поне 2-ма добри българи.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 11 май 2011 16:37

Спортно - техническото ръководство на ЦСКА вече е наясно с лятната селекция на тима и по конкретно с кои футболисти е готово да се раздели при евентуална добра за клуба и играча оферта, научи Sportal.bg. Босовете на червените на няколко пъти са разговаряли по този въпрос с треньора Милен Радуканов, който е дал съгласието си за продажба на 8 човека и това са: Здравко Чавдаров, Румен Трифонов, Коста Янев, Килиън Шеридън, Александър Тонев, Фабрицио Грило, Джузепе Акуаро и Маркиньос.

В списъка правят впечатление имената на трима футболисти, които доста често попадат сред стартовите 11 - Александър Тонев, Маркиньос и Румен Трифонов. Бразилецът отдавна е гласен за продан, тъй като вече е на 29 години, а и плановете на спортно-техническото ръководство на ЦСКА са да задържи Емил Гъргоров, чиито функции се дублират с тези на Маркиньос.

По-изненадващите имена в списъка са тези на Александър Тонев и Румен Трифонов. Първият е сочен за един от най-големите таланти на родния футбол. Поради тази причина армейците са взели решение при добра оферта да не бъде спиран, за да не се получи фатален застой в развитието му.

Малко по-различно е положението с Трифонов, който в момента е твърд титуляр на левия бек. Радуканов се е съгласил той да бъде продаден, но само при едно условие - преди това да му бъде намерен класен заместник. На този етап червените са се спрели на защитника на Черно море Адемар, но трансферът все още не е факт.

За радост на армейските фенове, противно на писанията в медиите, към този момент ЦСКА няма намерение да се раздели с нито една от трите си големи звезди в атака - Грегъри Нелсън, Спас Делев и Мишел Платини. Плановете са тримата да бъдат задържани поне още година, за да се гони с тях титлата на България и силно представяне в Лига Европа.

Доста играчи са изброени за продаване. Чудя се дали ще се намери заместници на всички. Дори Адемар да дойде, ако си тръгнат и Грило, и Трифонов, оставаме с един типичен ляв бек. Без Акуаро пък съвсем оставаме с малко защитници. Ако Янчев се откаже, а Янев бъде продаден, оставаме само с Галчев и П. Стоянов като опорни халфове и ще са нужни поне още двама на тази позиция. Заместник на Маркиньос също ще трябва да се търси, както и заместник на Шеридън.

Ако ще се продават всички изброени, мнооого добре трябва да се помисли и още по-добрем да се потърсят нови. Лично аз смятам, че поне Тонев и Акуаро трябва да останат, а защо не и още 1-2 души от останалите изброени.

Потребителски аватар
Joni_
Контакти:

Мнениеот Joni_ » 11 май 2011 17:38

Надявам се Коста Янев и особено Акуаро да останат .Факт е, че формата на Коста падна, но определено ако направи една добра подготовка през есента ще е като нов играч.(при Любо беше титуляр и един от най добрите) Освен това не се знае Тошко колко време ще може да играе на ниво, а друг качествен дефанзивен халф нямаме.Акуаро определено трябва да остане, друг е въпроса дали самият той ще иска при положение, че не е твърд титуляр .
Марко 100 % трябва да го продадем защото той влиза в години и ако не го махнем сега няма да може да му се вземе нищо като пари.Шеридън явно не можа да се приспособи в отбора и с тази заплата която взима е най нормалното нещо да го махнем.
Другите спокойно може да ги освободят защото за тях пари няма как да вземем, а и определено нямат класата за ЦСКА !
[wrapimg=]http://img.imghosting.biz/251/b65659a3f92478e6adca70b977ab7063.jpg[/wrapimg]

Върни се в “Архив”