Престижно издание ни обяви за най-мързеливата нация

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Мързелив ли е българинът ?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Престижно издание ни обяви за най-мързеливата нация

Мнениеот Кашчей » 05 май 2011 00:06

Madridist написа:
Кашчей написа:Другото определено е, да се проверяват подобни тъпни, преди да се пуснат като теми.....
Всъщност, дали броят на официалните празници прави една нация мързелива?

По първото изречение, нали се сещащ,че няма как да проверя на всяка една държава по земното кълбо колко почивни дни има там. По второто, не смятам,че броя от официални празници е показател,дали съответната държава е мързелива или не. И смисъла на тази тема е не толкова тази статия, а хората да кажат, дали според тях българинът е мързелив или не ;)

Виж, аз смисълът на идеята ти го разбирам, но така оформена темата......всъщност, какво значение има, след като българи гласуват против България в ЕП .Мързелът определено не се определя от броятна почивните дни.В Западна Еввропа почеват от Бъдни вечер до нова година, без това да им го вменяваме като недостатък.Явно техните банки знаят как да се оправят, за разлика от нашите.
По Великден също почиват колкото нас, та с коледните 4 дена ни водят здраво засега.

Дали българинът е мързелив е много относително.Точно колкото е относителна и работливостта на другите нации.Знаем ги колко са работливи, когато имат възможност да не са работливи.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
naiki
Контакти:

Мнениеот naiki » 05 май 2011 00:09

Има всякакви хора...но за мен българина НЕ е мързелив!
Tottenham Hotspur & Forza Milan

[offtopic]нема[/offtopic]

Потребителски аватар
ace_ventura
Контакти:

Мнениеот ace_ventura » 05 май 2011 00:13

Наистина е престижно това списание, щом ни определят нас като най-мързеливи, разбират си от работата, обективна класация!!!
Hey you! Don't help them to bury the light. Don't give in without a fight.

Потребителски аватар
Sword Coast Boys
Контакти:

Мнениеот Sword Coast Boys » 05 май 2011 01:01

Работя от 16-годишен и до сега не съм видял НИТО ДЕН ОТПУСКА от частник. Дали сме най-мързеливата нация незнам, но най-немотивираната и деморализирана -ДА!
Всичко, което е далеч от морето, е провинция

Потребителски аватар
South_Park

Мнениеот South_Park » 05 май 2011 03:23

Ние сме най-тъпата нация, най-мързеливата и всичко най-лошо , сега доволни ли сте българофоби ?
[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 05 май 2011 07:27

Не сме мързелива нация ,но няма икой да ни стимулира за нещо повече....

На линия
THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 05 май 2011 11:51

Всеки народ си има мързеливи и работливи индивиди ...

Неможе да се даде еднозначен отговор на това !
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Paralel
Контакти:

Мнениеот Paralel » 05 май 2011 14:32

Че не сме от най-работливите, си е безспорен факт, но не бих казал, че сме най-мързеливите в Европа, камо ли в света. В класацията не е отчетен един много важен факт - може да имаме много почивни дни, но работният ни ден е по-дълъг от този на средностатистическия европеец. Също така колко германци, японци, французи и т.н имат по две работи? Най-много 5-6 %, в България съм готов да се обзаложа, че са към 15% от работещите.

Дали вършим своята работа с мерак и качествено това е вече съвсем друг въпрос. Лично аз познавам доста чужденци и конкретно едни две германски учителки по биология ми направиха страшно впечатление. В продължение на 3 часа обсъждаха различни тактики как да направят предмета си по-интерес и лесно смилаем от учениците. Това се случва след вечеря до 1 часа вечерта :?

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 05 май 2011 14:43

Докато има подобна социална политика в тази държава ще сме "мързеливи". Тея от "Икономист" да отдат в едно село от равнинните части на страната (в планината заради ред фактори е друго) и да видят как работи българина. Как в 4 сутринта вече е на крак да издои кравите и си ляга в 10 с болки в кръста, за да се вдигне пак на сутринта. Седем дни в седмицата. Понеже на село нито животните, нито растенията признават съботи, недели... И като земеделски народ в миналото, на нас ни е заложено да сме работливи. Още повече с тая плодородна земя дето каквото засееш, пониква и само работа се е искало, за да си богат и доволен.
Но!
60 години комунизъм в които скатаването от работа е превърнато в изкуство, понеже скатавките никой не ги гони+урбанизацията+унищожаването на предприятията+модерното възпитание при което децата се отглеждат сами, а родителите им се грижат за храна, покрив и облекло+пак родителите , които като българи се грижат за децатта си до пенсия=мързел.
Аз лично иначе съм мързелив. Но това е мързел, който сам съм отгледал. :mrgreen: Не ми е виновен никой. Най-малкото нацията.
Трудлюбието е добродетел и като такъв се възпитава. Най-малкото е пък национално обусловен. Доколкото може да се говори за вродени национални черти.

Върни се в “Свободна зона”