България се е "стопила" с 600 000 души

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
batty
Контакти:

Re: България се е "стопила" с 600 000 души

Мнениеот batty » 01 мар 2011 11:56

Hacko1912 написа:
2) Алеко най вероянто е имал благородни намерения, но резултатът, 100 години по - късно - е плачевен, според мен. Този ужасен, отвратителен, долен и крайно неточен събирателен образ е част от проблема за мен лично. Щяхме а сме по - ок без бай Ганьо да съществува в нашето национално самосъзнание. Явно у нас почвата за нихилизъм е богата, и едно творение кат' бай ти Ганя се е развил и избуял като плевел ...

Наско, бай Ганьо е човек който не чете книги. Бай Ганьо не подозира, че Алеко го е "създал" в разказите си.
Не можем да оправдаем живота си с едни разкази и героите от тях. Разказите са производни на живота, а не обратно, за съжаление.

Потребителски аватар
Gonzi_407
Контакти:

Мнениеот Gonzi_407 » 01 мар 2011 11:58

Явно тезите и разбиранията ни за Ганьо са различни, но мен лично не ме е срам от това Произведение! Всеки намиращ прилика с героя трябва да се срамува!
ВЪН НЕКАДЪРНИЦИТЕ ГОНЗО И БАТКОВ!!!
Завинаги оставам аз ЛЕВСКАР,
верен на отбора си докрай!
Аз неще го предада,
за нищо на света,
за ЛЕВСКИ аз на вичко съм готов!

ТИ ПИ ЛИ СИ СИРОПА? НЕ БЪДИ ПО-БАВЕН ОТ ДРУГИТЕ, ДОКТОРА ЧЕРПИ!!!

Потребителски аватар
Show Must Go On

Мнениеот Show Must Go On » 01 мар 2011 12:01

batty написа:Изчезването на българите няма да е кой знае каква загуба за вселената. Мързеливи, неграмотни, нечистоплътни. Живеещи без да им мигва окото с мръсотията която сами произвеждат около себеси. Хора с огромни претенции за него голямо, масата от които все още се бършат в тоалетната с вестници. На кой ще му липсват хора, които ги учат от деца да мразят други хора. Няма начин. Няма да липсваме дори на себе си. Много важно! :mrgreen:

За съжаление много правилно казано!!!

Потребителски аватар
dim77dim
Контакти:

Мнениеот dim77dim » 01 мар 2011 12:06

България не се е стопила с 600 хиляди. Маса народ е в чужбина. Аз и жена ми живеем редом с хиляди, може би десетки хиляди в Лондон. Тук също е пълно с помия, също има корупция, за която обаче не се говори толкова много, също има расизъм, макар от години да се опитват да го изчистят, също се наслагва омраза в отделните общества и също една маса народ носи на гърба си друга (социални помощи и други). Българите тук все мрънкат от други българи, но се държат близо едни до други. Пазарят български стоки и говорят български в дома си. Пази се културата и се почитат българските празници. Милеят за родината и им липсва родното...
Все повече и повече осъзнавам как държави като САЩ и Англия пропагандират за глобализъм, за смесване на народите, за свобода на религиите, свобода на словото... Един ден всички ще говорим поне по 2 езика, този на прадедите ни и един глобален, международен, какъвто се налага английския. Един ден няма да има граници и да говорим за мюсюлманите като за терористи, защото ще сме видели и познали хората в тях. Терористи и престъпници винаги ще има, те ще бъдат и черни, и бели, и жълти, ще носят кръст, или шестоъгълна звезда, или полумесец. Но ще се накзават не според тези символи, а според престъпленията си. За много народи, които изостават в културата си, които все още са на племен стадий от развитието си, това може да отнеме стотици години, за да се наложи мисленето и манталитета, но това неиминуемо ще се случи - вярвайте в това. Няма господстваща нация, няма такава нация, която да застави една култура, религия и език. В България властва извратения капитализъм, хората вече живеят с носталгия по миналото, тогава когато нямаше показни разстрели по улиците, когато не влизаха по светло по домовете да те грабят, бият, тогава когато момичетата не се страхуваха от тъмните улици на махалата си. ПОМИСЛЕТЕ! Неразбраната демокрация, която НИЕ ибрахме с революцията през 89/90 ни изяде и разби държавата! Плюхме комунистите, за това че имахме по 130 лв заплата. Но сиренето беше под левче, а хляба и млякото по 20 стотинки. Безработните ги търсеха по домовете, за да ги закарат в заводите на работа. Дядо Иван правеше показни паради и командваше Чичо Тошо, но Дядо Иван ни пълнеше заводите със суровини, въръжаваше армията безвъзмездно, за да не се налага да пъшкаме под турски ботуш още 500 години. Да, тогава ни беше забранено да ходим на Запад, да чистим тоалетните на германците и англичаните, беше ни забранено да казваме, че в Америка живеят добре. И потайното роди копнежа... копнежа да видим сами, да ядем банани без да се налага да чакаме Коледа, да купуваме касетофони, без да се налага да влизаме в Корекома. И сега, когато всичко това е възможно - ние се изплюхме на Дядо Иван, пратихме на братушките едни мазни храчки за Благодаря, за това, че крачим свободни в държават си, за това че ни поддържаха цялата промишленост, за това че ни даваха и обучаваха да бием враговете си. Прегърнахме Америка и Британия, прегърнахме страната, чийто министър изрече преди началото на Руско-Турската война: 'По-добре да умрат 100 хиляди (за българите), но да се запази мира' - за кой мир, за този в Батак ли, в Перущица или Панагюрище... Нека припомним и какво е мнението на Чърчил и Запада за нас - за диваците от Балканите, кои се къпели кога наближели празници... Пийте по една чаша вино за тяхното здраве, помнете, че сте Българи и възпитайте децата си в уважение към учителите, бийте им по един шамар пред класа, вместо да заплашвате учителя защо им писал двойка на празен лист на контролно, за което сина им не знаел, понеже отсъствал последните 30 часа, за да може да натиска гаджето сред кълбета дим в близкото кафене. МИСЛЕТЕ КАК ВЪЗПИТАВАТЕ ДЕЦАТА СИ, УЧЕТЕ ГИ НА УВАЖЕНИЕ КЪМ ЧУЖДОТО, КАЖЕТЕ ИМ ЗА ДЯДА ИВАНА, КАК СТОТИЦИ ХИЛЯДИ СА МРЕЛИ, ЗА ДА МОГАТ СЕГА ТЕ ДА НЕ ДЕЛЯТ ГАДЖЕТО СИ С ПАША ЕФЕНДИ, А ДЕЦАТА ИМ ДА НОСЯТ ФЕРЕДЖЕТА. КАЖЕТЕ ИМ ЗА ТЕЗИ, КОИТО ОГРАБИХА ДЪРЖАВАТ СИ И ЧЕ АКО 1 ДЕН ТЕ ЗАСТАНАТ НА ТЯХНО МЯСТО - НЕКА ПОМИСЛЯТ ПЪРВО ЗА НАРОДА СИ, ЗА ДА НЕ СЕ ПОВТОРИ ТРИПОЛИ И БЕНГАЗИ, НО ТОЗИ ПЪТ ПО УЛИЦИТЕ НА СОФИЯ И ВАРНА...

Потребителски аватар
ilian12
Контакти:

Мнениеот ilian12 » 01 мар 2011 12:11

Пак много сме останали!

Лицето на един народ са неговите управници. За какво сравнение може да говорим между Аспарух, Симеон, Крум, ... , Ботев, Левски, Вазов, Стамболов, ... и Борисов, Цветанов, Станишев, Първанов, Доган!
105 години / 4 поколения ботевисти!

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 01 мар 2011 12:15

Големия ни проблем, който за съжаление нерядко виждам освен в 90% от познатите ми, но и в себе си, се нарича безотговорност. Робството, било то пет века турско, после руско, 50 години явно + още 20 в сянка, лиши хората от чувство на отгоорност. В следствие на това хората не си възпитават децата, оставят ги най-безотговорно да се възпитаат сами. Мислите, че сега сме зле? Само изчакайте да дойде времето сегашните "подрастващи" да взимат решенията! Момичетата - масово малолетни к***и, момчетата - комплексирани лумпени... свиквайте с мисълта, че се задават генерации, генетично уж българи, но по душа чисти цигани! Точно това са те, невъзпитаните, неграмотни малки чалгарчета - цигани с бяла кожа. Все още нямате идея какво значи падение, само почакайте малко...

Потребителски аватар
batty
Контакти:

Мнениеот batty » 01 мар 2011 12:19

ilian12 написа:Пак много сме останали!

Лицето на един народ са неговите управници. За какво сравнение може да говорим между Аспарух, Симеон, Крум, ... , Ботев, Левски, Вазов, Стамболов, ... и Борисов, Цветанов, Станишев, Първанов, Доган!

Лицето на един народ са обекновенните му хора.
Аспарух, Симеон, Крум, ... , Ботев, Левски, Вазов, Стамболов, ... и Борисов, Цветанов, Станишев, Първанов, Доган и сие не са раждани от Годзила, не са кацнали на планетата с кораба на Хан Соло.

Тея хора са раждани от обикновени жени и са възпитавани като всеки един от нас. Ако един човек се превърне един ден в герой или чудовище, за това няма да са виновни някакви институции, а родителите му и средата в която е израстнал. Да си бай Ганьо не означава само да си нечистоплътен и тарикат. Бай Ганьо прехвърля отговорността за създаването си от майка си и баща си, върху държавата.

Вие всички които плюете държавата правите държавата. Ако в нея има чудовища, отговорноста за тях е ваша, а не на политичите или чиновниците. Ти също са раждани от майки, като вашите.

LPFC1926
Контакти:

Мнениеот LPFC1926 » 01 мар 2011 12:45

Не смятам че намаляването на българите живеещи в България означава стопяване на нацията.Тези хора са на вънка за да осигурят прехраната си и да помогнат на близките си.За всичко това са винови управляващите през последите 20 г.които разграбиха държавата.Всичко построено от нашите родители отиде в ръцете на шепа бандити,които без никакви скруполи разрушиха предприятията и отнеха прехраната на милиони.Този преход е най големият грабеж извършен в българската история и социалното ни положение го показва.Това е единствената причина тези хора да са извън България,но когато нещата се промеят те биха се завърнали.

Потребителски аватар
Gonzi_407
Контакти:

Мнениеот Gonzi_407 » 01 мар 2011 12:52

LPFC1926 написа:Не смятам че намаляването на българите живеещи в България означава стопяване на нацията.Тези хора са на вънка за да осигурят прехраната си и да помогнат на близките си.За всичко това са винови управляващите през последите 20 г.които разграбиха държавата.Всичко построено от нашите родители отиде в ръцете на шепа бандити,които без никакви скруполи разрушиха предприятията и отнеха прехраната на милиони.Този преход е най големият грабеж извършен в българската история и социалното ни положение го показва.Това е единствената причина тези хора да са извън България,но когато нещата се промеят те биха се завърнали.

Аз не вярвам някой да се върне!
ВЪН НЕКАДЪРНИЦИТЕ ГОНЗО И БАТКОВ!!!
Завинаги оставам аз ЛЕВСКАР,
верен на отбора си докрай!
Аз неще го предада,
за нищо на света,
за ЛЕВСКИ аз на вичко съм готов!

ТИ ПИ ЛИ СИ СИРОПА? НЕ БЪДИ ПО-БАВЕН ОТ ДРУГИТЕ, ДОКТОРА ЧЕРПИ!!!

Неутрален
Контакти:

Мнениеот Неутрален » 01 мар 2011 12:53

Нищо ново под слънцето ! Това е в следствие на дъжавната политика най вече и след това на манталитета ! Како направи държавата за да има наталитет? Да не би да имаме нормално здравеопазване или образование , заплащане на труда и спазване на законите ? Нищо не е както трябва, затова и хората намаляват. Лошото в цялата тази работа е в това че младите и кадърни хора, повечето между 30 и 40 годишна възраст, отдавна са в чужбина и разботят за други чорбаджии. Не защото са искали, ами защото държавата ги накара, когато имаш шеф бивш ДС-ар и комуняга и работиш като негър а ти плащат като на китаец, колко да оцелееш, норамлно е да търсиш спасение в чужбина. Само да вмъкна че гастербайтерите изпращат над 1 милиард годишно, забележете МИЛИАРД евро в БГ на роднини и приятели, иначе хора ще умриат от глад, не че сега не умират. А тези които се правят на големи патриоти и "милеят" за тази страна, няма ли да избягате на вън при първа възможност ? Моля да не отговаряте, това е риторичен въпрос. Да не би да си почистихте пред блока-къщата, да не би да събирате боклук когато видите нещо хвърлено на земята, да не би да сте засадили някое дръвче, да поздравите съседите в блока, да се усмихнете на непознат/а когато се срещате в магазина ? Докато всички (почти де) ходят като зомбирани по улиците , докато се бият в магазина за поредните банани и портокали пълни с пестициди, докато не спрат да те гледат всеедно си убил деца им, няма да се оправи тази държава НИКОГА. Баща ми винаги казва, Македонско лъжене и Българско крадене никой не може да ги спре. Ако имаше поне 1 кадърен и не много алчен държавник, нямаше да опразнат хазната с куфарчетата, нямаше да ограбват собствения народ с разни пирамиди и фараони. Но всеки си гледа собствения тумбак, да се наплющи колкото се може повече, щото видите 2012 идва.Как да се оправи тази държава когато младите момичета изглеждат като поредните силикон-чалгаджийки и ги интересува само да се качат в някой по нов модел на МБ, момчетата пият и пушат още ненавършили 8-9 клас, как да стане ? Разбира се че не са всички такива, но болшинството са.Много ще се радвам ако прочета някое конкретно действие от пишещите тук, какво ТИ си направил за доброто на тази държава,град,село итн. Дайте конкретни примери, и благодаря на всички които ще пишат!

Върни се в “Свободна зона”