Кой ще вземе правата за излъчване на А група ?
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Кой ще вземе правата за излъчване на А група ?
Според мен мачовете трябва да се разпределят между повече от една ТВ. Така ще има конкуренция в качеството на излъчванията , а и качеството на коментара на двубоите ще се повиши значително , просто защото в момента е , ако не под нулата , то около нея. Без конкуренция няма да се промени нищо в положителна посока. Да не говорим , че ако са повече ТВ , то ще има битка помежду им за привличане на повече аудитория , съответно и повече пари от реклами , а при такава една ситуация ще лъснат на бял свят доста от негативните страни на футбола ни. Това неминуемо ще доведе до повишаване на качеството на самата игра , щото ако по едната ТВ скрият нещо , то ще излезе по другата и никой няма да има позитиви от това да си затваря очите за разните там простотии на съдии и прочие БФС "фактори"... Та основно идеята ми е да се предават всичките 8 мача и да не се прави "ТВ затъмнение" ( умишлено или не ) върху 3 , 4 двубоя от всеки кръг , а излъчващите телевизии да са повече от една.
-
- Контакти:
Песимистично съм настроен и си мисля че следващото първенство ще остане на тъмно.Първо отборите ни видяха че има балами(Про бг,сега БТВ) които да дават доста високи цени за излъчване на мачовете и какво се получи купиха бтв и пари няма имали планове за бтв спорт ами те съсипаха ринг и про щели да правят други канали дрънци .А и е по евтино да вземеш чуждо първенство да излъчваш отколкото нашето,така че не виждам коя телевизия ще се навие да дава милиони за А група при положение че за толкова пари ще вземе правата на някое от водещите първенства в Европа.Така че съм песимист Диема си има Висша лига,Булсат си имат Испания и Италия,Бтв ги отписвам изобщо,а за БНТ изобщо и дума не може да става (те националите ни пренебрегват)единственно ако им ги подарят може да ги вземе някоя телевизия
-
Знам какво се говореше преди месец ....
Че ПРО БГ. ще се закрива , или ще се преустройва ли, незнам какво беше но, мачовете щели да минат по някакъв "БТВ Екшън" канал ли е, телевизия ли е ... казва ли ти някой ! ?
Има към 2 месеца, ще разберем ...
Че ПРО БГ. ще се закрива , или ще се преустройва ли, незнам какво беше но, мачовете щели да минат по някакъв "БТВ Екшън" канал ли е, телевизия ли е ... казва ли ти някой ! ?
Има към 2 месеца, ще разберем ...
-
viroglav написа:Според мен мачовете трябва да се разпределят между повече от една ТВ. Така ще има конкуренция в качеството на излъчванията , а и качеството на коментара на двубоите ще се повиши значително , просто защото в момента е , ако не под нулата , то около нея. Без конкуренция няма да се промени нищо в положителна посока. Да не говорим , че ако са повече ТВ , то ще има битка помежду им за привличане на повече аудитория , съответно и повече пари от реклами , а при такава една ситуация ще лъснат на бял свят доста от негативните страни на футбола ни. Това неминуемо ще доведе до повишаване на качеството на самата игра , щото ако по едната ТВ скрият нещо , то ще излезе по другата и никой няма да има позитиви от това да си затваря очите за разните там простотии на съдии и прочие БФС "фактори"... Та основно идеята ми е да се предават всичките 8 мача и да не се прави "ТВ затъмнение" ( умишлено или не ) върху 3 , 4 двубоя от всеки кръг , а излъчващите телевизии да са повече от една.
Ами, не е лоша идеята !
Обаче, нали се сещаш, че при това положение което посочваш, почти сигурно, винаги ще има , поне по 2-3 мача към които интереса ще е съвсем минимален.
Тоест, няма да са атрактивни за предаване .... и най вероятно, никоя телевизия няма да се наеме да ги дава.
Пример:
В едни даден - хипопотичен кръг, мачовете са:
Миньор - Левски
Берое - Литекс
Черно море - ЦСКА
Локо Пд. - Локо Сф.
Черноморец - Славия
Сливен - Видима
Калиакра - Пирин
Академик - Монтана
За първите 5 мача е ясно, че можеби ще генерират голям интерес ...
Но, какво се случва с последните три: Сливен - Видима ; Калиакра - Пирин и Академик - Монтана ?
Коя ТВ ще се навие да ги предава ( което си е разход на средства ) ... при положение, че тези мачове, никой няма да иска да ги гледа ?
THE G.A.M.E , всичко е въпрос на мениджмънт. Ето ти един пример и от мен - събират се да речем 4 телевизии и плащат по 2 млн. лева за първенството. ЦСКА и Левски играят на година 60 мача. Всяка една от тях ще предава по 15 мача на един от тези два отбора , ако приемем , че те генерират най - голям зрителски интерес. Същото може да се направи и с отборите на Литекс , Черно море , Локо Пд. и още произволен брой отбори. Делят си мачовете и всичко е наред. Всяка една от тези телевизии ще предава на седмица по един "касов" и един може би не чак толкова "атрактивен" мач. Сигурен съм обаче , че ако тези "безкасовите" отбори започнат да играят футбол , а не да се чудят за кой от грандовете да играят , на кой от тях да легнат и срещу кой да излязат на 200% , то и техните мачове ще са гледаеми. Тук идва и ролята на държавата и на БФС ... Съдийството трябва да се изчисти от "предизвикани" преди мачовете грешки. Щото , ако това не стане , то само можем да запазим минута мълчание в памет на родния ни футбол. Давам и втори пример - една от телевизиите плаща например 50% от парите и предава два от осемте мача по неин избор. Другите шест мача си ги разпределят останалите на брой телевизии , и то на съвсем приемлива и минимална цена , даже и за българските стандарти. Варианти има много , а монопола никога не е носил нищо добро на потребителите.
- TheApostleOfFreedom
- Контакти:
viroglav написа:THE G.A.M.E , всичко е въпрос на мениджмънт. Ето ти един пример и от мен - събират се да речем 4 телевизии и плащат по 2 млн. лева за първенството. ЦСКА и Левски играят на година 60 мача. Всяка една от тях ще предава по 15 мача на един от тези два отбора , ако приемем , че те генерират най - голям зрителски интерес. Същото може да се направи и с отборите на Литекс , Черно море , Локо Пд. и още произволен брой отбори. Делят си мачовете и всичко е наред. Всяка една от тези телевизии ще предава на седмица по един "касов" и един може би не чак толкова "атрактивен" мач. Сигурен съм обаче , че ако тези "безкасовите" отбори започнат да играят футбол , а не да се чудят за кой от грандовете да играят , на кой от тях да легнат и срещу кой да излязат на 200% , то и техните мачове ще са гледаеми. Тук идва и ролята на държавата и на БФС ... Съдийството трябва да се изчисти от "предизвикани" преди мачовете грешки. Щото , ако това не стане , то само можем да запазим минута мълчание в памет на родния ни футбол. Давам и втори пример - една от телевизиите плаща например 50% от парите и предава два от осемте мача по неин избор. Другите шест мача си ги разпределят останалите на брой телевизии , и то на съвсем приемлива и минимална цена , даже и за българските стандарти. Варианти има много , а монопола никога не е носил нищо добро на потребителите.
Добри са предложенията, ала дали...
Друго важно нещо е, че трябва да се спре с това излъчване на мачове с неделя и понеделник вечерта. Най-добре е да има мач (или два - в 18ч и в 20ч на осветление) в петък. 3-4 мача в събота в ранния следобед (примерно един в 12ч, един в 14ч и един в 16ч, когато хората или биха отишли на мача, или биха го гледали по телевизията. Да има мач събота вечерта от 18ч, та хората след мач да могат да се приберат вкъщи, та да вечерят със семействата си. А последно да се сложат и по един мач в 16ч и в 18ч в неделя. Разбира се, според сезона програмата ще варира: ако е горещо някои мачове ще са сутрин, а други като захладнее, а когато е студено ще са от 11-12ч до към 15-16ч. Още нещо - мачовете на осветление са излишен разход. Защо трябва да се дават десетки хиляди левове за да се грееш на прожекторите.
Дяконе, победихме!
Cry! For near the town of Sofia,
Sticks up, I saw, black gallows,
And your only son, Bulgaria,
Hangs on it with a fearful strength.
http://www.youtube.com/watch?v=4GC-_1ErAFk - Защото съм Левскарче!
Cry! For near the town of Sofia,
Sticks up, I saw, black gallows,
And your only son, Bulgaria,
Hangs on it with a fearful strength.
http://www.youtube.com/watch?v=4GC-_1ErAFk - Защото съм Левскарче!
Предложенията за конкурентни ТВ звучи добре. Не вярвам да се случи, но звучи разумно.
Относно часовете, всичко се диктува от рекламата и не толкова от възможността на публиката да присъства на мачовете. Независимо че се движа с кола и да се прибера от ТИЧА ми трябват 10 мин, смятам че мач от 21.00 ч. е твърде късно (говоря хипотетично, все пак на ТИЧА няма осветление). Да го гледам по ТВ е ок, но за стадиона ми се струва неудобно. Обикновенно взимам сина ми с мен, до 23.00 ч. той вече ще ми е надул главата да си ходим да си ляга.
Относно часовете, всичко се диктува от рекламата и не толкова от възможността на публиката да присъства на мачовете. Независимо че се движа с кола и да се прибера от ТИЧА ми трябват 10 мин, смятам че мач от 21.00 ч. е твърде късно (говоря хипотетично, все пак на ТИЧА няма осветление). Да го гледам по ТВ е ок, но за стадиона ми се струва неудобно. Обикновенно взимам сина ми с мен, до 23.00 ч. той вече ще ми е надул главата да си ходим да си ляга.
Майката: Защо вчера си подарил на баба си за рождения ден футболна топка ?
Момчето: А тя защо все книги ми подарява ?
Момчето: А тя защо все книги ми подарява ?
Относно TV7, след като бе единствената медия отразила пълно визитата на Бойко в Бразилия, вероятно ще излъчва само мачовете на Лудогорец - най-вече при посещение на премиера!
А сега съвсем сериозно:
Про.БГ прекратява лицензиите за ефирно излъчване в 13 градове, какво ще се прави с останалите 29 честоти засега не е ясно! Тенденцията е към тяхно прекратяване с оглед: начало на процеса на цифровизация на телевизионното ефирно разпространение.
Да му се чуди човек на Гергов, простотията и схемите му!!!
Телевизионна мрежа CTN (Central Television Network) излъчва с лицензиите на ТОП Телевизия в ефира на най-големите градове в България от началото на март 2006 г. На 25 ноември 2007 г. на същите канали стартира програмата на TV2 (днес PRO.BG). На 4 юли 2009 стартира новото лице на TV2 - PRO.BG. PRO.BG стартира като четвъртата национална ефирна телевизия ТV2 през ноември 2007 г. и беше закупена през август 2008 г. от Сентрал Юропиън Медиа Ентерпрайзис (CME)
И малко за подсещане CTN, преди беше Топ ТВ или поне нея закупиха и подновиха като лиценз Химимпорт, нищо чудно сега кашата да е станала по-голяма и освободените 29 честоти да минат към М-САТ...
КОИ СА ГРАДОВЕТЕ?
1. гр. Казанлък - 50 000
2. гр. Ямбол - 77 000
3. гр. Нова Загора - 25 000
4. гр. Севлиево - 24 000
5. гр. Ботевград - 21 000
6. гр. Пещера - 20 000
7. гр. Димитровград - 41 000
8. гр. Велинград - 24 000
9. гр. Разлог - 13 000
10. гр. Гоце Делчев - 20 000
11. гр. Троян - 22 000
12. гр. Дупница - 39 000
13. гр. Карлово - 24 000
А сега съвсем сериозно:
Про.БГ прекратява лицензиите за ефирно излъчване в 13 градове, какво ще се прави с останалите 29 честоти засега не е ясно! Тенденцията е към тяхно прекратяване с оглед: начало на процеса на цифровизация на телевизионното ефирно разпространение.
Да му се чуди човек на Гергов, простотията и схемите му!!!
Телевизионна мрежа CTN (Central Television Network) излъчва с лицензиите на ТОП Телевизия в ефира на най-големите градове в България от началото на март 2006 г. На 25 ноември 2007 г. на същите канали стартира програмата на TV2 (днес PRO.BG). На 4 юли 2009 стартира новото лице на TV2 - PRO.BG. PRO.BG стартира като четвъртата национална ефирна телевизия ТV2 през ноември 2007 г. и беше закупена през август 2008 г. от Сентрал Юропиън Медиа Ентерпрайзис (CME)
И малко за подсещане CTN, преди беше Топ ТВ или поне нея закупиха и подновиха като лиценз Химимпорт, нищо чудно сега кашата да е станала по-голяма и освободените 29 честоти да минат към М-САТ...
КОИ СА ГРАДОВЕТЕ?
1. гр. Казанлък - 50 000
2. гр. Ямбол - 77 000
3. гр. Нова Загора - 25 000
4. гр. Севлиево - 24 000
5. гр. Ботевград - 21 000
6. гр. Пещера - 20 000
7. гр. Димитровград - 41 000
8. гр. Велинград - 24 000
9. гр. Разлог - 13 000
10. гр. Гоце Делчев - 20 000
11. гр. Троян - 22 000
12. гр. Дупница - 39 000
13. гр. Карлово - 24 000
Къде ще гледаме БГ първенството тази пролет ?!?!?
Здравейте на всички !
Пускам темата с цел ако може да разбера къде ще можем да следим втория полусезон от българското първенство по футбол. Четох информация, че ПРО.БГ се реформира в BTV Action и става кабелна телевизия. Това означавали че БГ първенство ще има само по кабелен ефир или някоя друга телевизия, ще купи правата за пролетния полусезон. Моля ако някой има повече информация да пише, защото мисля, че повечето хора са заинтересовани от този въпрос.
Благодаря предварително !!!!
Пускам темата с цел ако може да разбера къде ще можем да следим втория полусезон от българското първенство по футбол. Четох информация, че ПРО.БГ се реформира в BTV Action и става кабелна телевизия. Това означавали че БГ първенство ще има само по кабелен ефир или някоя друга телевизия, ще купи правата за пролетния полусезон. Моля ако някой има повече информация да пише, защото мисля, че повечето хора са заинтересовани от този въпрос.
Благодаря предварително !!!!
Re: Къде ще гледаме БГ първенството тази пролет ?!?!?
Но ако стане кабелна телевизия много хора ще се лишат от правото да гледат първенството. Това значи ли, че трябва да се плаща за кабелен оператор? Или това е част от сделка, с която се цели босовете на клубовете да приберат още пари и да покрият загубите?!?!
Върни се в “Футбол - България”