Мнениеот vaskonti » 09 авг 2010 13:57
Добре де, не знам защо смятате, че две загуби означават задължително задълбочаване на криза?? Защо не се отчита факта, че играем без основни играчи и състав, който за пръв път е в този си вид и дори на фона на това самата игра очевидно не е съвсем трагична? Нали разбирате, че ако гредата на Тонев беше гол сега въобще нямаше да има подобни трагедии! Верно, АКО не играе, но все пак трябва да отчетете че съвсем не сме толкова далеч от истината колкото се изкарва. Нека минат мачовете с уелсците и тогава да се правят изводи. Ако се случи най-логичното - да ги отстраним, мненията тук ще се обърнат на 180* и веднага ще се почне - "излизаме от кризата"! А то всъщност точно нищо няма да се е променило освен това, че ще сме в по-оптимален състав и това ще си даде резултат.
Искам само да кажа нещо за първия гол на Черноморец, за който всички са убедени, че Еспозито е главен виновник. Според мен се прави същата грешка в преценката като при гола на Левски - обвинява се някой защото не е поправил грешката на друг. В предния мач основният виновник беше Апостол. А при гола на Черноморци вчера аз виждам така ситуацията - в момента на центрирането или само миг преди него Хаири се намира на повече от 5 метра от Еспозито. Нашият е последен в защитата, оня е на дъгата на наказателното. А кой от нашите трябва да пази противника на дъгата? Някой от халфовете или дори Димитър Илиев! След центрирането Хаири се втурва напред, но този, който го пази къде е? И ето това е основната грешка - някой не си пази човека! И Хаири остава сам и засича топката на 1 метър пред италианеца. А в крайна сметка за да я отиграе нашия или топката трябва да стигне до него или той да тръгне към нея и да я избие. Първото очевидно не може да стане защото паса е прекалено къс, за второто може би може да бъде винен, но основната вина е на този, който остави човека си сам още в момента на центрирането. Нека гледаме малко по-широко на ситуациите.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]