Аве хора спрете да се заблуждавате. Който плаща, той поръчва музиката. Събев е човека с парите и той така е решил. Причините само той си знае. И аз искам Черноморец да си играе на стадиона на който съм израснал и на който съм свикнал да го гледам. И дядо ми искаше да си гледа Локомотив Бургас, но така се случи че го обединиха със спортен клуб Нефтохим. Кво беше това обединение, при което името на Локомотив изчезва, това си го знаят управниците които са били на власт преди 30 години. Можеха да го кръстят Локохимик примерно

, или нещо което няма нищо общо с Локомотив или Нефтохим. Просто такива са били времената тогава. Иначе на Локомотив са им взели стадиона за да построят линиите към Централна Гара в Бургас, а на тях са им обещали земя за стадион в квартал Лазур. След това е наредено да се обединят с Нефтохим, а с парите на завода се построява днешния стадион Лазур, при което нищо от името Локомотив не остава и хилядите привърженици на железничарите в Бс остават без отбор. А новият отбор по-късно ще си припише историята на Локомотив.
ntodorov написа:ИСКАМ ДВА СИЛНИ ОТБОРА и подръжници от времето на Нефтохимик ( истинския, първия отбор 1994-1999 г)
Това говори че ти не си ходил на мач преди 94 година. което те прави човек на възраст не по-голям от 35 години. Явно си нямаш на представа за истинска подкрепа на фенове. Така е, нямало е цифрова техника преди 94 година, и сега трудно мога да ти изкарам материали по темата.
Истината е следната: Първо: истинските фенове, които са плащали билетче(нещо за което ти не си чувал), за да гледат Черноморец, днес може да им видиш измъчените физиономии, по улиците на Бургас, а те са хиляди, и са на възраст над 35 години. 90% от тях непознават дотолкова добре интернет пространството в което ти пишеш.
Второ: Големите успехи за които всички вие говорите, постигнати от Нефтохимик(второ място в първенството) са в годините на най-ниско качество на футбола в България. Качество на футбола, което 2010 е на най-ниското си ниво в историята на футбола в България през последните 90 години. След 94 година, нивото толкова падна, че на стадионите в цялата страна спряха да ходят хора за по 2 лева на мач. Само на Лазур имаше, и то защото беше безплатно. Хора от други градове, като ме видеха и ме питаха с недоумение "Наистина ли безплатно ходите на мач?". В нормалното общество - спорт, театър, музикални концерти - всичко се заплаща. А иначе футболисти, които бяха обявени за "неразвили потенциала си" в началото на 90-те(Илия Груев /Левски/, Велиян Парушев /ЦСКА/), бяха привлечени в Нефтохимик и под ръководството на най-добрия треньор в България от средата на 90-те досега, Димитър Димитров-Херо, те постигнаха максимума си, който можеха да стигнат. Максимум, който ако бяха показали в годините преди 90-та, годините преди да се позволи на български футболисти да играят в "чужбина", нямаше да са по-напред от 5 място, постигнато в този период от Черноморец Бургас. Неслучайно същите тези футболисти(завършили втори) в мач срещу ЦСКА със футболисти на които им приключваше кариерата (Стоичков, Костадинов, Трифон Иванов) загубиха с 1:3. Сега ако продължа да се държа като 35 годишен "фен" (т.к. незнам дали си си купувал билет през живота си), трябва да ти дам за пример, какво щеше да се случи, ако Балъков, който не е преминал в Левски, си бе останал в Етър, с колко щяха да отнасят и те Нефтохимик (втори в класирането незнам си кой сезон след 94 година) на стадиона в Лазур, няма да изброявам за всички отбори от провинцията с които са се подсилили софийските, след напускането на техните лидери в посока извън България. Факт е че след 94-та година, български отбор в евротурнирите няма никакви успехи. Това може да ти каже какви "големи успехи" са постигнали Нефтохимик за кратката си история
това е истината, а твоята истина, може да си я разказваш на първокласници, те по-могат да ти повярват
или на хора, които си нямат грам представа от футбол.