Мнениеот ntodorov » 17 мар 2010 12:10
Аз съм от по-възрастните. Живеех до стадион Нефтохимик. Не изпусках мачовете на отбора още от В групата. Тогава единствения представителен отбор беше Черноморец. Стадион 9-ти септември пращеше от народ. Когато Нафтата играеше с Карлово, Сопот, Смолян се събирахме около 600 човека. Нафтата започна да става " проект", елеминира Левски за последната купа на СА и интереса към отбора стана по-голям. От тогава отбора започна да мачка с по 4-5 парцала във В групата и влезе в Б група 90/91 г.След няколко неуспешни опита влезе в А група 94/95 и възхода на отбора стана факт.
Обичам и двата отбора. Трябва да кажа, че през годините и двата тима се "използваха" един друг. Колелото на историята се е въртяло винаги. Сега ми е болно, когато бургазлии се ядете кой какъв фен бил. Аз лично имам и време и възможност да подържам двата тима, защото знам, че разликата между тях е само в главите ни. Болно ми беше, когато Нефтохимик изчезна. Пак казвам Нефтохимик изчезна още по Костово време, когато кранчето на НХК беше завъртяно в посока към София. Отбора беше унищожен от тогавашната политическа върхушка. Нафтекс вече беше "печат" на Събев и вече не беше нашия Нефтохимик с Велиян, Милен, Тошко, Илийката, Малин, Митето Трендафилов, Станчо, Станимир и бол още играчи. Тогава трябваше да РЕВЕМ, а не за погребената марка на Събевия Нафтекс ( то и името си му бе фирма де )
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.