efbet Лига: Арда (Кърджали) - Левски (София), Неделя от 17:00 ч.

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: efbet Лига: Арда (Кърджали) - Левски (София), Неделя от 17:00 ч.

Мнениеот metodito » 16 мар 2025 07:05

Till.Lindemann написа:
metodito написа:
Странджата написа:Нерде Полски Тръмбеш, нерде Любляна.
НК Браво/ Стадион: Стожице (Любляна)/ Капацитет: 16 038

Както обикновено си почти прав:
Репортаж от два от последните им мачове:
https://www.youtube.com/watch?v=MhI_ROpN3Fs
https://www.youtube.com/watch?v=1D3KHiLozqE
Това, което го написа е все едно да напишеш, че домакинският стадион на "ЦСКА 1948" е за 40 000 ("Васил Левски").
Кое не разбрахте, Странджа и vlong? Че "Левски" трябва, ако ще взема футболист от Словения да е капитан на Домжале, Марибор или Олимпия? Към това ли имате нещо против? Конкретно за Трдин се изкефих като го взеха. Но просто стандартите не са тези, които трябва да са.

Кажи честно?!
Как си представяш капитана на Олимпия или Марибор да дойде да играе в Левски?
Само ти ли не разбра, Методи, че Левски е слаб отбор с полуаматьорски статут в едно полуаматьорско първенство?
Според всички западни стандарти Левски е отбор за трета-четвърта лига в онези първенства.
А другите в ефбет лига даже и за това не стават.
Ти сериозно ли смяташ, че капитан на Олимпия и Марибор ще дойде да играе в Левски?
Все едно да искаш капитана на Ливърпул да отиде да играе в Кардиф Сити?
Осъзнаваш ли колко нива над нас са Олимпия Любляна, Марибор и т.н.?
Единственото, с което можем да изкушим техен топ играч са много, ама наистина много пари.
А ние ги нямаме.
А дори с пари пак не е сигурно.
Щото за много пари ще отиде в Германия, Швейцария, Италия или Англия, а не в бедна България.
Като искаш капитана на топ словенски отбор, първо помисли ли, че за него трансфер в Левски е сериозна крачка назад? И защо да си го причинява? За да играе с Берое, Спартак Вн, Хебър и Крумовград ли?
Какво можем да му предложим ние?
Групи в ЕКТ ли, развитие ли, колосална заплата ли?
Щото те групи с Олимпия си ги играят редовно, ние за какво сме им?!
Ние утре треперим дали ще бием Арда, ти си седнал да мечтаеш за капитана на Олимпия и Марибор?
Винаги съм го казвал и пак ще го кажа - СЪС СИРАКОВ ЛЕВСКИ ПО-СКОРО ЩЕ ЗАГИНЕ, ОТКОЛКОТО ДА ИМА НЯКАКВИ УСПЕХИ!
Този човек е мошеник от класа и просто не става за тази длъжност!
Не ставаааа!
Не махнем ли комарджията, Търдин, Мърдин, Мислович, Немислович, Вуцов, Пуцов, няма никакво значение! Чешем си езиците!
Този клуб ще тръгне напред едва когато махнем Сираков!
Не може собственикът да е компроментиран човек без 2 лв, а клубът да е успешен!
Няма шанс! Невъзможно е!
Ако не вярваш, питай Аронакс, Манолов, Тристан, Вессел и останалите за мнението им.
Не, че не са го споделяли стотици пъти.

Това е твое мнение, колега. И го уважавам.

Потребителски аватар
wilge
Контакти:

Мнениеот wilge » 16 мар 2025 09:47

metodito написа:
Till.Lindemann написа:
metodito написа:
Странджата написа:Нерде Полски Тръмбеш, нерде Любляна.
НК Браво/ Стадион: Стожице (Любляна)/ Капацитет: 16 038

Както обикновено си почти прав:
Репортаж от два от последните им мачове:
https://www.youtube.com/watch?v=MhI_ROpN3Fs
https://www.youtube.com/watch?v=1D3KHiLozqE
Това, което го написа е все едно да напишеш, че домакинският стадион на "ЦСКА 1948" е за 40 000 ("Васил Левски").
Кое не разбрахте, Странджа и vlong? Че "Левски" трябва, ако ще взема футболист от Словения да е капитан на Домжале, Марибор или Олимпия? Към това ли имате нещо против? Конкретно за Трдин се изкефих като го взеха. Но просто стандартите не са тези, които трябва да са.

Кажи честно?!
Как си представяш капитана на Олимпия или Марибор да дойде да играе в Левски?
Само ти ли не разбра, Методи, че Левски е слаб отбор с полуаматьорски статут в едно полуаматьорско първенство?
Според всички западни стандарти Левски е отбор за трета-четвърта лига в онези първенства.
А другите в ефбет лига даже и за това не стават.
Ти сериозно ли смяташ, че капитан на Олимпия и Марибор ще дойде да играе в Левски?
Все едно да искаш капитана на Ливърпул да отиде да играе в Кардиф Сити?
Осъзнаваш ли колко нива над нас са Олимпия Любляна, Марибор и т.н.?
Единственото, с което можем да изкушим техен топ играч са много, ама наистина много пари.
А ние ги нямаме.
А дори с пари пак не е сигурно.
Щото за много пари ще отиде в Германия, Швейцария, Италия или Англия, а не в бедна България.
Като искаш капитана на топ словенски отбор, първо помисли ли, че за него трансфер в Левски е сериозна крачка назад? И защо да си го причинява? За да играе с Берое, Спартак Вн, Хебър и Крумовград ли?
Какво можем да му предложим ние?
Групи в ЕКТ ли, развитие ли, колосална заплата ли?
Щото те групи с Олимпия си ги играят редовно, ние за какво сме им?!
Ние утре треперим дали ще бием Арда, ти си седнал да мечтаеш за капитана на Олимпия и Марибор?
Винаги съм го казвал и пак ще го кажа - СЪС СИРАКОВ ЛЕВСКИ ПО-СКОРО ЩЕ ЗАГИНЕ, ОТКОЛКОТО ДА ИМА НЯКАКВИ УСПЕХИ!
Този човек е мошеник от класа и просто не става за тази длъжност!
Не ставаааа!
Не махнем ли комарджията, Търдин, Мърдин, Мислович, Немислович, Вуцов, Пуцов, няма никакво значение! Чешем си езиците!
Този клуб ще тръгне напред едва когато махнем Сираков!
Не може собственикът да е компроментиран човек без 2 лв, а клубът да е успешен!
Няма шанс! Невъзможно е!
Ако не вярваш, питай Аронакс, Манолов, Тристан, Вессел и останалите за мнението им.
Не, че не са го споделяли стотици пъти.

Това е твое мнение, колега. И го уважавам.

Metodito, човекът е прав. Всеки нормален човек гледа напред и нагоре. В момента от Левски е останало само името. Практиката показва, че клубът е пристанище за третодивизионни футболисти, или отритнати от настоящите си отбори играчи от по-горни дивизии, които в първенствата където играят никой не ги иска. Останали без алтернатива те идват в София с последната искрица надежда да възродят кариерите си, или да опитат да надградят и да си намерят отбори в първенства където се играе истински футбол. Какво ще правят читави футболисти в държава където има три-четири полунормални игрища, които тук наричаме стадиони. Където терените са като в изостанала африканска страна, отопление на терена липсва, съдиите явно и безнаказано деребействат, ВАРджиите им пригласят, от трибуните към тях летят всякакви предмети, а нерядко срещите се играят пред трицифрено число публика. Към днешна дата Левски е отбор за местна консумация. Проблемът е, че клубът няма богат собственик, адекватни и образовани ръководители, опитни треньори и класни футболисти. Има само верни фенове. Шапка им свалям. Евалла! Проблемът не е толкова, че назначеният „собственик“ е компрометиран (много отбори в цял свят са собственост на компрометирани богаташи), а че е БЕДЕН. А продуктът успешен футбол се прави с пари. И то с много пари. В началото си мислех, че ще използват този бивш футболист като „Теразид“, т.е. фугоуплънител за запълване на пукнатини, дупки и каквото бе останало от Левски след абдикацията на Божков. Докато се намери заможен собственик. За наше общо съжаление бедняка се оказа и лаком. А с апликациите на Боримиров и Йовов има опасност среднячеството да стане реалност. Много ми е интересно защо няма още спонсори. Нали пилотът дето щеше да изстреля Левски в друга орбита беше подхвърлил на времето, че едва ли не пред вратата му са се струпали много мераклии за спонсори.
Защо ли думите му ми напомнят една стара песен на Dalida & Alain Delon - Paroles, paroles.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 16 мар 2025 11:14

wilge написа:[
Metodito, човекът е прав. Всеки нормален човек гледа напред и нагоре. В момента от Левски е останало само името. Практиката показва, че клубът е пристанище за третодивизионни футболисти, или отритнати от настоящите си отбори играчи от по-горни дивизии, които в първенствата където играят никой не ги иска. Останали без алтернатива те идват в София с последната искрица надежда да възродят кариерите си, или да опитат да надградят и да си намерят отбори в първенства където се играе истински футбол. Какво ще правят читави футболисти в държава където има три-четири полунормални игрища, които тук наричаме стадиони. Където терените са като в изостанала африканска страна, отопление на терена липсва, съдиите явно и безнаказано деребействат, ВАРджиите им пригласят, от трибуните към тях летят всякакви предмети, а нерядко срещите се играят пред трицифрено число публика. Към днешна дата Левски е отбор за местна консумация. Проблемът е, че клубът няма богат собственик, адекватни и образовани ръководители, опитни треньори и класни футболисти. Има само верни фенове. Шапка им свалям. Евалла! Проблемът не е толкова, че назначеният „собственик“ е компрометиран (много отбори в цял свят са собственост на компрометирани богаташи), а че е БЕДЕН. А продуктът успешен футбол се прави с пари. И то с много пари. В началото си мислех, че ще използват този бивш футболист като „Теразид“, т.е. фугоуплънител за запълване на пукнатини, дупки и каквото бе останало от Левски след абдикацията на Божков. Докато се намери заможен собственик. За наше общо съжаление бедняка се оказа и лаком. А с апликациите на Боримиров и Йовов има опасност среднячеството да стане реалност. Много ми е интересно защо няма още спонсори. Нали пилотът дето щеше да изстреля Левски в друга орбита беше подхвърлил на времето, че едва ли не пред вратата му са се струпали много мераклии за спонсори.
Защо ли думите му ми напомнят една стара песен на Dalida & Alain Delon - Paroles, paroles.

Оффф, неделя е и не ми се пише, човек. Славизация има не просто при феновете на "Левски", а при една част от българите. Между другото "славизация" е доста грешно. Както и да е.
Чудех се откъде да почна, че да ти го обясня по-просто. Мислех да е от Вселената, но ще намаля мащабите. България и българите са в ПЪТИ по-богати от 90-те. Но в много отношения положението е по-зле. ЗАЩО? "Левски" е в пъти по-богат от голяма част от 90-те и началото на нулите. Но се представя в пъти по-зле. ЗАЩО? Това е startup пакета, който трябва да си набавиш, за да го разбереш по-лесно. И недей, моля ми излиза с клишета като онея са напред, па ние къде сме. За последно 2013 си мерехме пи*ките с два нормални евроклубове. Лил и Гент. И като история и като актуално състояние в онзи момент, всичко, те са едни добри, нормални средно ниво западноевропейски клубове. Начело на Лил имаше много качествен специалист. Как стояхме срещу тях? Такааа.
Знаеш ли колко струва селекцията на "Левски" в момента. В смисъл колко е дадено за тях. Ще ти кажа, че само Лима и Бала са около и над 2.5 млн. лева. Добави Макун, Джими, Трдин. Добави ФРЗ към това. И ще разбереш, че в "Левски" има пари. Не, не просто пари, а ПАРИ. Как са похарчени тези ПАРИ. Е, тук вече предполагам усещаш на къде бия. А знаеш ли, че при добър скаутинг за горе-долу парите, които сме дали за Лима и Бала, щяхме да вземем един балканец, ама да дрънка. Малко трансфери:
Преди две години - от Хайдук в ЛАСК ЗА 2.4 млн. евро. Скъъъъъпо, ще кажеш. Помисли за последните три сезона каква сума "Левски" е дал за атакуващи футболисти. И заплатите им сметни. Този вече е в Унион за двойна цена.
Амар Дедич. Тоз само името му балканско - от Залцбург в Марсили за €1.5 млн.
Голеадорът на Олимпия - Флоруч - преминава преди три години от Локомотива за €400 хиляди - яко вкарва. Това е по-малко от Бала. И по-малко от Лима. Да речеш, че е отишъл в Байерн, ок. От Загреб в Любляна.
И т.н.
От години ви вкарват пропаганда, нихилизъм, индоктринация. И вие ги канализирате. ЗАЩО?
Проблемът не е в България, като страна и държава в исторически план, предпоставки за условия за живот и т.н. Както и "Левски" в исторически, всякакъв план. Доскоро предлагахме и излаз да ги видят в Европа. А като видят публиката на Герена и си падат от кеф. Отговорът на първите два въпроса ЗАЩО е един същ. А ЗАЩО подкрепяте опорките им, идея си нямам. Но те така искат. Да ви оспиват, славизират и ви правят нихилисти и мразалянковци. Къде обиждат собствените си юноши и мразят родното в червата си.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 16 мар 2025 11:42

Сетих се за още един пример. При пазаруване има два типа хора. Тип 1. Има бюджет, който му позволява три ROSHEN-а или един Lindt. Тип 1 си купува три ROSHEN-a. Тип 2 Си купува винаги един Lindt. Аз си имам стандарти. Не съм си банмерил здравето на пътя. . И "Левски" дълго време имаше стандарти.
Друг е въпросът, че продавачът дава на купувача по 2 лева на закупен ROSHEN, примерно. :lol:

За мача съм скептичен. Хикс или минимална победа с 1-2.

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Re: metodito

Мнениеот Странджата » 16 мар 2025 12:39

Не искам да споря с тебе - само искам да кажа, че източникът е официална страница на клуба и че Любляна е Любляна, а не София.
Колкото до епистимологичните ти опити - както се казва, оставям оценките на читателите :)

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 16 мар 2025 14:16

Животът е пъстър. Аз съм от Тип3 - шоколад на промоция, демек от всичките опитваме по различно време. Немотия...
А оная думичка на Странджата не я бях чел от изпита по философия.

Вълчан

Мнениеот Вълчан » 16 мар 2025 16:00

NOMER14 написа:Животът е пъстър. Аз съм от Тип3 - шоколад на промоция, демек от всичките опитваме по различно време. Немотия...
А оная думичка на Странджата не я бях чел от изпита по философия.

Може би защото има грешна буква при изписването в нея.

Потребителски аватар
veni__85
Контакти:

Мнениеот veni__85 » 16 мар 2025 16:11

Рядко критикувам треньорите, но това със Сангаре ми идва вече в повече. Колко още ще го налагат, не знам.
Това ,ако беше някой българин с такова представяне, отдавна да е на пейката, или в Септември.

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 16 мар 2025 16:35

metodito написа:Сетих се за още един пример. При пазаруване има два типа хора. Тип 1. Има бюджет, който му позволява три ROSHEN-а или един Lindt. Тип 1 си купува три ROSHEN-a. Тип 2 Си купува винаги един Lindt. Аз си имам стандарти. Не съм си банмерил здравето на пътя. . И "Левски" дълго време имаше стандарти.
Друг е въпросът, че продавачът дава на купувача по 2 лева на закупен ROSHEN, примерно. :lol:

За мача съм скептичен. Хикс или минимална победа с 1-2.

Тук си напипал много точно - по-добре един линдт, пред 10 боклука с какао! Същото е и с Левски - апропо, за чий ни бяха тези 4 трансфера, от които 3 с трансферни суми, като не играят? И случайно ли изведнъж заиграха само на мача с Черно море? Те такива едни неща
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Върни се в “Левски”