Съгласен съм с мненията по-горе, но ако ефективността се вдигне няма да има нужда да се налага преса през целите 90 минути. Да не забравяме, че правехме куп положения за едно полувреме...
А и все пак темпото на повечето български отбори не е кой знае колко високо, което улеснява и пресата.
20 Кръг/ Славия - ЦСКА / 08.02.2025/ 17:30
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: 20 Кръг/ Славия - ЦСКА / 08.02.2025/ 17:30
Едно от първите изказвания на Стипич за БГ футбола беше, че който поведе почти винаги печели мача.
Предполагам че и затова беше подготвил отбора за
високо темпо 60 минути и после умираха... :D
Предполагам че и затова беше подготвил отбора за
високо темпо 60 минути и после умираха... :D
- MASTER_COOL
- Контакти:
В последните мачове преди зимната пауза, създавахме средно по 20 положения на мач. Наистина ключовите думи са ефективност в предни позиции и намаляването грешки в защита и при изнасянето на топката от нашето поле.
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]
-
- Контакти:
MASTER_COOL написа:Бусато аут до края на сезона. Това е шанса за Лапоухов да хване титулярното място и да не го пусне повече !
Иначе се каза изрично, че основен принцип при селектирането освен спортно-технически и физически качества, ще е преценка на характера и морала на футболиста.
Като цяло мисля, че това е правилният подход ! Заслужава си да чакаме и да надграждаме отбора с такива футболисти.
Все още обаче сме пълни с "плява" и не е дошло нашето време да доминираме.
(Плявата е : Дюлгеров, Турицов, Санянг, Кордоба, Кареасо, Локило, Фаетон и може би Исека )
Очаквам труден полусезон и отново най-трудното ще е да направим серия от силни мачове, защото сме далеч от балансиран отбор.
Ще имаме моментни избухвания, но и слаби мачове и загуби на точки.
Ако си мислиш, че с дървета като Вион ще станем шампиони... Пиша го, защото виждам, че не си го изброил.
Do Something Different!
- MASTER_COOL
- Контакти:
Вион не е за титуляр принципно, но е перфектен за "Squad Player" и в никакъв случай не бих го сложил в онзи списък.
-
- Контакти:
MASTER_COOL написа:Вион не е за титуляр принципно, но е перфектен за "Squad Player" и в никакъв случай не бих го сложил в онзи списък.
Добре. Сега се замисли, отборът срещу който евентуално ще се борим за титлата, дали би имал резерва на нивото на Вион?
Do Something Different!
- MASTER_COOL
- Контакти:
Визираш Лудогорец !
Според мен ни е много рано да се сравняваме с тях.
Не разбирам, защо Вион ти е трън в очите.
Страхотен професионалист и винаги си оставя сърцето и душата на терена.
Пак казвам - за резерва става и може да покрива поне 3 позиции от игрището.
Според мен ни е много рано да се сравняваме с тях.
Не разбирам, защо Вион ти е трън в очите.
Страхотен професионалист и винаги си оставя сърцето и душата на терена.
Пак казвам - за резерва става и може да покрива поне 3 позиции от игрището.
Гихуело, ти хубаво си писал за дисциплината на играчите ни! Кой зъб го болял, кой имал семейни проблеми, кой по казина и т.н.
Ами Папазки ли да дойде да ги строи и да им обясни, че повечето взимат заплати 30-40 и повече пъти над средната работна заплата в България. А някои от Тея същите хорица от нашата държава си скъсват задниците от бачкане за тия пари, докато нашите "звезди" обикалят баровете и казината.
Пак опираме до работа на СД основно, щото и треньорът не му е много работа да е бавачка и следотърсач и да ги тренира едновременно, въпреки че такива истории съм чел за Сър Алекс едно време... :)
Иво, за тая кондиционна подготовка си има кондиционни специалисти и неслучайно те са едни от най-важните хора във всеки футболен отбор. В момента аз не знам кои са ни кондиционните треньори, но тяхната работа е от фундаментално значение.
А относно пресата по време на мач, абсолютно съм съгласен, че няма как да се налага през целия мач. По-скоро отборът трябва да се научи кога да ги прави по време на мач и кога може да "почине", намалявайки малко интензитета. Предполагам, че за целта футболистите тренират високо интензивни интервални тренировки от сорта на табата, но с по-голям работен интервал и различен по времетраене почивен. Един от съвременните тренировъчни методи при интервални тренировки е почивният интервал да се определя от нивото на лактат в кръвта, който се измерва чрез специални технологични приспособления в реално време в телата на играчите. А лактатът това е млечната киселина, която кара мускулите да се вдървяват при големи интензивни натоварвания поради недостига на кислород. Тя е отговорна и за т.нар. мускулна треска след големи натоварвания.
Относно Вион, напоследък доста коментари има по темата. Знаете, че аз винаги съм го харесвал и защитавал, но и моето мнение е, че от следващия сезон той трябва да отстъпи титулярното място на по-класен играч, ако искаме да надграждаме. На французинът трябва да му се обясни, че той няма да е първи избор и ако иска да остане като мултифункционална резерва-ок. Но ако не иска да е втора цигулка, най-добре да поеме ново предизвикателство.
Ами Папазки ли да дойде да ги строи и да им обясни, че повечето взимат заплати 30-40 и повече пъти над средната работна заплата в България. А някои от Тея същите хорица от нашата държава си скъсват задниците от бачкане за тия пари, докато нашите "звезди" обикалят баровете и казината.
Пак опираме до работа на СД основно, щото и треньорът не му е много работа да е бавачка и следотърсач и да ги тренира едновременно, въпреки че такива истории съм чел за Сър Алекс едно време... :)
Иво, за тая кондиционна подготовка си има кондиционни специалисти и неслучайно те са едни от най-важните хора във всеки футболен отбор. В момента аз не знам кои са ни кондиционните треньори, но тяхната работа е от фундаментално значение.
А относно пресата по време на мач, абсолютно съм съгласен, че няма как да се налага през целия мач. По-скоро отборът трябва да се научи кога да ги прави по време на мач и кога може да "почине", намалявайки малко интензитета. Предполагам, че за целта футболистите тренират високо интензивни интервални тренировки от сорта на табата, но с по-голям работен интервал и различен по времетраене почивен. Един от съвременните тренировъчни методи при интервални тренировки е почивният интервал да се определя от нивото на лактат в кръвта, който се измерва чрез специални технологични приспособления в реално време в телата на играчите. А лактатът това е млечната киселина, която кара мускулите да се вдървяват при големи интензивни натоварвания поради недостига на кислород. Тя е отговорна и за т.нар. мускулна треска след големи натоварвания.
Относно Вион, напоследък доста коментари има по темата. Знаете, че аз винаги съм го харесвал и защитавал, но и моето мнение е, че от следващия сезон той трябва да отстъпи титулярното място на по-класен играч, ако искаме да надграждаме. На французинът трябва да му се обясни, че той няма да е първи избор и ако иска да остане като мултифункционална резерва-ок. Но ако не иска да е втора цигулка, най-добре да поеме ново предизвикателство.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]
Момци, .... ако през годините половината ни наемници и родни пишман-звезди имаха само половината хъс и работна етика на Вионката, Разград щяха да са сдали титлата поне 2-3 пъти!
Леко лимитиран откъм качества, но за мен заслужаващ абсолютно уважение от всеки фен на отбора.
Леко лимитиран откъм качества, но за мен заслужаващ абсолютно уважение от всеки фен на отбора.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.
Аз съм съгласен, че Вион има място в отбора към този момент. Според мен е напълно ясно, че ще се търсят по-класни футболисти от него, но е чудесна опция за резерва на 3-4 поста в бъдеще. Към настоящия момент е дори и титуляр. В събота ще бъде централен защитник до Делова.
Много отдаден и истински професионалист пи време на целия му престой, независимо от всички турболенции, които му се наложи да изтърпи. И преди съм казвал и пак ще кажа, че за мен има място в клуба и след края на кариерата си под формата на треньор.
Много отдаден и истински професионалист пи време на целия му престой, независимо от всички турболенции, които му се наложи да изтърпи. И преди съм казвал и пак ще кажа, че за мен има място в клуба и след края на кариерата си под формата на треньор.