Сдружение „Левски на Левскарите“

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
сини шампиони

Re: Сдружение „Левски на Левскарите“

Мнениеот сини шампиони » 30 май 2022 19:37

Аз пък друго не ми е ясно. Хубаво ще си плащам членския внос. Аз на година давам повече, така че не ме бърка това, но въпроса ми е след като си плащам за да съм член, защо някой друг ще ме представлява и я гласува, както аз искам я не. Какво пречи разни младежи или девойки да си сложат поставени лица и винаги да гласуват за тях.
И само Левски оле

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 30 май 2022 21:28

Може ли юристите, анализаторите и икономистите в синия подфорум, за които ОС са ежедневна и фасулска работа, да кажат как, на база богатия им професионален опит, се процедира при гласуване на ОС на организации с нестопанска цел, чиито членове наброяват 1000 и повече физически/юридически лица.
Какво показват добрите практики, но без да се излиза от рамката на закона?
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 30 май 2022 22:08

TristaNNN написа:Може ли юристите, анализаторите и икономистите в синия подфорум, за които ОС са ежедневна и фасулска работа, да кажат как, на база богатия им професионален опит, се процедира при гласуване на ОС на организации с нестопанска цел, чиито членове наброяват 1000 и повече физически/юридически лица.
Какво показват добрите практики, но без да се излиза от рамката на закона?

Може, лесно е - пускат се покани до всички, така или иначе хората никога не идват всички, стандартно са до 10% от всички. На останалите се пуска и един формуляр, в който е написано какви предложения има по конкретните точки, как биха искали да гласуват и кого упълномощават да ги представлява, ако искат. Добавят се и имена на тези бланкови пълномощни - примерно Ивков, Младежа, Макарона, който си искат. И толкова. Това с нашия устав е перверзия от висша степен - плащаш 200 кинта, ама не участваш в избора, а някой си друг гласува вместо теб, щото понеже обаче и защото. Мъртвородена идея, а принципно подобно сдружение има огромен потенциал.

Съшата работа като с членските карти - огромен потенциал и мега осрано изпълнение. Затова и основното перо са билети и фенартикули, а с членските карти мина и замина като екзотика. Същото ще стане (дано съм лош пророк) и със сдружението
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 30 май 2022 22:33

Продължавам да чакам за пример/и за подобно нещо в други футболни клубове. От къде е заимствано това?

Потребителски аватар
Kotooshu
Контакти:

Мнениеот Kotooshu » 30 май 2022 23:17

Между другото хубаво е да се уточни, че членовете на това сдружение няма да гласуват евентуално само за президент на Левски, а и за УС и НС.

NOMER14, до колкото прочетох самото сдружение е направено по подобие на Български Лекарски Съюз.
И на мен ми е любопитно къде на друго място има подобно сдружение с подобна структура.
ЛЕВСКИ, ОЛЕ, СВОБОДА ОТ МУТРИТЕ!

tochavos написа:
Предпочитам ЦСКА с историята на Литекс, пред помийна яма с 30 титли.

:(

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 30 май 2022 23:33

Kotooshu написа:Между другото хубаво е да се уточни, че членовете на това сдружение няма да гласуват евентуално само за президент на Левски, а и за УС и НС.

Не мисля, че членовете на сдружението, нито пък УС на сдружението, ще могат да гласуват за УС на ПФК-то, дори и ако "Левски на Левскарите" придобие контролния пакет акции, хипотетично. Това не е заложено никъде, за щастие.
В момента по устав е заложено правото на членовете на сдружението да гласуват за членове и председател (тази роля ще се яви Президент, ако сдружението придобие контролния пакет акции) на НС на клуба, а вече, при хипотетичната нова собственост, НС ще е компетентен да избира и назначава УС на ПФК-то.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс

Потребителски аватар
Kotooshu
Контакти:

Мнениеот Kotooshu » 30 май 2022 23:49

TristaNNN написа:
Kotooshu написа:Между другото хубаво е да се уточни, че членовете на това сдружение няма да гласуват евентуално само за президент на Левски, а и за УС и НС.

Не мисля, че членовете на сдружението, нито пък УС на сдружението, ще могат да гласуват за УС на ПФК-то, дори и ако "Левски на Левскарите" придобие контролния пакет акции, хипотетично. Това не е заложено никъде, за щастие.
В момента по устав е заложено правото на членовете на сдружението да гласуват за членове и председател (тази роля ще се яви Президент, ако сдружението придобие контролния пакет акции) на НС на клуба, а вече, при хипотетичната нова собственост, НС ще е компетентен да избира и назначава УС на ПФК-то.

Четох го на няколко места, доста ме учуди и мен, ама знае ли човек какво са обсъждали и какво ще правят занапред.

tochavos написа:

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 30 май 2022 23:53

Kotooshu написа:NOMER14, до колкото прочетох самото сдружение е направено по подобие на Български Лекарски Съюз.
И на мен ми е любопитно къде на друго място има подобно сдружение с подобна структура.

Ти, сериозно ли?!

Потребителски аватар
Kotooshu
Контакти:

Мнениеот Kotooshu » 30 май 2022 23:59

NOMER14 написа:
Kotooshu написа:NOMER14, до колкото прочетох самото сдружение е направено по подобие на Български Лекарски Съюз.

Ти, сериозно ли?!

Ivan Evstatiev,
има онлайн гласуване и после валидация чрез ОС. Не познавате българското законодателство, което не приема онлайн гласуване. Същата структура е и на Български Лекарски Съюз, най-голямото познато сдружение в България. Ама е по-лесно да се пишат небивалици.

Ivan Evstatiev, от учредителите на сдружението!

tochavos написа:

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 31 май 2022 00:05

Kotooshu написа:
Четох го на няколко места, доста ме учуди и мен, ама знае ли човек какво са обсъждали и какво ще правят занапред.

"Няколко места" не е валиден аргумент, тук Конституцията се явява пустото уставче на сдружението.
Дано аз да съм прав, а ти да грешиш, щото в противен случай обратното значи... при ЦСКА след време.
Надявам се, че не е нужно да дискутираме колко пагубна би била хипотезата членове на сдружението да избират УС на клуба.
Честно казано съм със смесени чувства и дали сме дорасли да избираме и НС (трима души) плюс председател на НС (един от тримата) на ПФК-то, ама засега така е заложено, ако сдружението придобие акциЙте.
[offtopic]

Върни се в “Левски”