Купа на България Финал Арда - ЦСКА /19.05.2021 /19:30 ч.
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
-
- Контакти:
Re: Купа на България Финал Арда - ЦСКА /19.05.2021 /19:30 ч.
Момчета Денят дойде,никога не пиша преди мач на ЦСКА, особено когато е важен, но сега нарушавам традицията.Който има възможност да отива на стадиона, това не е обикновен мач,това ще е битка между Нормалното и Статуквото. Искам да бъда разбран правилно, нищо нямам против симпатичния отбор на Арда,но зад него в сянка стоят разни субекти и две политически партии които контролират района и предизборно ще пробват да се харесат на избирателите. Като приемем че главен съдия ще е Волен Чинков, а на ВАР Сватбата трябва да ни е ясно че и БФС е в играта и се очертава не футболен мач, а война. За да я спечелим тази война трябва да сме много по добри от Арда,да играем много разумно този финал и да не се подават момчетата на провокации.Вярвам че Любо Пенев ще успее да вземе може би най-важния мач в кариерата си досега.УСПЕХ АРМЕЙЦИ!САМО ЦСКА!
1914.1902 » 13 апр 23:02
Може ли в два поредни сезона да обявиш цел битка за титлата, а в същото време да си тъпана на групата?
Даже и до топ 3 не успяхме, а какви ли не отбори в последните години бяха там, ама за нашите е някаква мисия невъзможна.
Може ли в два поредни сезона да обявиш цел битка за титлата, а в същото време да си тъпана на групата?
Даже и до топ 3 не успяхме, а какви ли не отбори в последните години бяха там, ама за нашите е някаква мисия невъзможна.
-
- Контакти:
djd написа:Да, в Англия финалът се играе на Уембли, в Италия - на Стадио Олимпико, в Германия - Олимпийския стадион в Берлин, във Франция - на Стад дьо Франс и т.н.
Навсякъде финалът на националната купа се играе на националния стадион и никъде няма драма за това.(...)
Не че е чак толкова важно и не че мен лично темата на дискусията ме интересува чак толкова, но да вметна все пак, че в никоя от посочените страни най-популярните клубове не са базирани в столицата, както е у нас. Оттам е и, според мен, липсата на "драма" там, а то е и причината техният пример да не е в случая удачно приложим у нас - макар и принципно на западноевропейските практики в България обикновено да се гледа като на някаква панацея...
Сега, ясно е, че мястото, където ще се играе финалът, се определя преди да са ясни участниците в него, а също - че примери за същото разрешение могат да се намерят в други страни. Никой и не оспорва правото (напълно заслужено!) на цесекарите днес да си направят кефа, просто обективността изисква да се признае, че когато финалният мач в даден турнир се играе на двеста метра от клубния стадион на единия отбор, това неминуемо създава предимство за същия, хеле пък и ако поначало си е фаворит в срещата. Пак по тази логика - че ако мачът е в столицата, за евентуалния "Левски" изигра последните си три финала срещу отбори от провинцията на стадиони извън София - и тогава тя ви се струваше перфектна.

Хайде успех днес, порадвайте се! Този път, предполагам, вече няма какво да се объка.
Само "Левски"!
-
- Контакти:
Testa_di_Legno написа:djd написа:Да, в Англия финалът се играе на Уембли, в Италия - на Стадио Олимпико, в Германия - Олимпийския стадион в Берлин, във Франция - на Стад дьо Франс и т.н.
Навсякъде финалът на националната купа се играе на националния стадион и никъде няма драма за това.(...)
Не че е чак толкова важно и не че мен лично темата на дискусията ме интересува чак толкова, но да вметна все пак, че в никоя от посочените страни най-популярните клубове не са базирани в столицата, както е у нас. Оттам е и, според мен, липсата на "драма" там, а то е и причината техният пример да не е в случая удачно приложим у нас - макар и принципно на западноевропейските практики в България обикновено да се гледа като на някаква панацея...
Сега, ясно е, че мястото, където ще се играе финалът, се определя преди да са ясни участниците в него, а също - че примери за същото разрешение могат да се намерят в други страни. Никой и не оспорва правото (напълно заслужено!) на цесекарите днес да си направят кефа, просто обективността изисква да се признае, че когато финалният мач в даден турнир се играе на двеста метра от клубния стадион на единия отбор, това неминуемо създава предимство за същия, хеле пък и ако поначало си е фаворит в срещата. Пак по тази логика - че ако мачът е в столицата, за евентуалния "Левски" изигра последните си три финала срещу отбори от провинцията на стадиони извън София - и тогава тя ви се струваше перфектна.Не е голяма работа, разбира се.
Хайде успех днес, порадвайте се! Този път, предполагам, вече няма какво да се объка.
Може да се играе на неутрален терен, но трябва да има повече стадиони, които са подходящи за финален мач. Като построят и последния сектор в Разград, вече ще има нормален стадион с 4 сектора, който да е алтернатива на Васил Левски като неутрален терен.
Иначе, баражите също не е редно да се играят в един мач с домакин. Там пък вие се възползвахте последните години.
Хайл Мусолини
Testa_di_Legno написа:djd написа:Да, в Англия финалът се играе на Уембли, в Италия - на Стадио Олимпико, в Германия - Олимпийския стадион в Берлин, във Франция - на Стад дьо Франс и т.н.
Сега, ясно е, че мястото, където ще се играе финалът, се определя преди да са ясни участниците в него, а също - че примери за същото разрешение могат да се намерят в други страни. Никой и не оспорва правото (напълно заслужено!) на цесекарите днес да си направят кефа, просто обективността изисква да се признае, че когато финалният мач в даден турнир се играе на двеста метра от клубния стадион на единия отбор, това неминуемо създава предимство за същия, хеле пък и ако поначало си е фаворит в срещата. Пак по тази логика - че ако мачът е в столицата, за евентуалния "Левски" изигра последните си три финала срещу отбори от провинцията на стадиони извън София - и тогава тя ви се струваше перфектна.Не е голяма работа, разбира се.
За нас драма няма, понеже ние сме домакини навсякъде. За Арда също няма никакъв проблем. Терзанията идват от места, които нямат абсолютно никакво отношение към този мач.
Не усещам да имаме каквото и да е предимство във финала, нито пък да сме фаворити. Ако бием, бием. Ако не, честитим на Арда и толкова. Противникът трябва да се уважава.
Айде тази вечер вземаме купата а от утре който иска да се докосне до нея може да наддава в OLX..!

maxi1914 написа:Франция в коя държава се намира ?
Имам билет и ще гледам ваш мач на живо , дано вдигнете купата .
-
- Контакти:
Много ми е интересно защо когато нещата опрат до ЦСКА и винаги става много сложно.Това решение да се играе за Купата на В.Левски е на Професионалната лига и е в сила от 5-6 години ако се не лъжа, тази лига се води от Капралов и служителя на Домусчиев, Атанас Караиванов.Как досега мястото на провеждане на финала не беше проблем за никого, а сега изведнъж предизвика такива полемики и то не от привърженици на Арда.Даже и да не беше определено финала да се играе на ст.В.Левски за всеки нормален човек при тези условия на Ковид най-доброто и здравословно е да се играе на най-големият стадион. Където и да се играеше финала ЦСКА щеше да е домакин, дори и в Кърджали. Но с тезата че в столиците футболните клубове не били популярни и за това в другите държави играели там финалите ме разсмя и спечели

-
- Контакти:
CaptainBertorelli написа:Може да се играе на неутрален терен, но трябва да има повече стадиони, които са подходящи за финален мач. Като построят и последния сектор в Разград, вече ще има нормален стадион с 4 сектора, който да е алтернатива на Васил Левски като неутрален терен.
Иначе, баражите също не е редно да се играят в един мач с домакин. Там пък вие се възползвахте последните години.
И това е вярно, прав си.
djd написа:За нас драма няма, понеже ние сме домакини навсякъде. За Арда също няма никакъв проблем. Терзанията идват от места, които нямат абсолютно никакво отношение към този мач.
Не усещам да имаме каквото и да е предимство във финала, нито пък да сме фаворити. Ако бием, бием. Ако не, честитим на Арда и толкова. Противникът трябва да се уважава.
Това, че сте "домакини навсякъде" не ви го оспорвам, но то е типично фенско изказване, а пък аз акцентирам върху един принципен въпрос. Пък, разбира се, този аргумент не е и достатъчно прецизен: наличието на достатъчно привърженици на отбора във всеки един град на страната е привилегия, от която могат да се ползват единствено "Левски" и "ЦСКА-София", и това е само още една причина на тия същите отбори да не се създават и допълнителни предимства; и, съгласи се, едно е да те опнат да ходиш до Бургас, за да гледаш отбора си на финала, друго е срещата да е - образно казано, - в задния ти двор. Изказването за "терзанията" не искам да го коментирам, но е най-малкото самонадеяно да смяташ, че един футболен мач трябва да е интересен само на запалянковците на двата отбора в него, особено ако - почти съм сигурен, - ти самият си спомняш с трепет в сърцето финалните срещи на "Левски" срещу "Славия" от 2018 г. и "Черно море" от 2015 г.

Но както и да е, разводняваме темата наистина. Успех довечера, забавлявайте се и дано имате възможност да видите как отборът ви вдига купата (според мен все пак "ЦСКА-София" е фаворит, но може да е само мое усещане, не споря): аз, за жалост, това усещане съм го позабравил вече.

Само "Левски"!
-
- Контакти:
peliforewer написа:(...)Но с тезата че в столиците футболните клубове не били популярни и за това в другите държави играели там финалите ме разсмя и спечели, не знаех че Челси и Арсенал не са популярни, Лацио също, да не продължавам.
И по-големи глупости са писани в този форум, хайде.

Само "Левски"!
-
- Контакти:
Testa_di_Legno написа:peliforewer написа:(...)Но с тезата че в столиците футболните клубове не били популярни и за това в другите държави играели там финалите ме разсмя и спечели, не знаех че Челси и Арсенал не са популярни, Лацио също, да не продължавам.
И по-големи глупости са писани в този форум, хайде.Популярни са, разбира се, и "Челси", и "Арсенал", и "Лацио", и "Рома", при това имат фенове в целия свят, но нито в Англия, нито в Италия столицата на страната не е такова футболно средоточие - поне по отношение на фенската подкрепа, - както е у нас. Все тая де, просто изказах мнение. Успех!
Благодаря, няма лошо всеки да си каже мнението, а и дискусията е позитивна,всичко добро.