Арсенал - Лято 2016 ( трансфери, новини, спекулации и т.н. )

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Re: Арсенал - Лято 2016 ( трансфери, новини, спекулации и т.

Мнениеот Udoji90 » 20 май 2016 12:00

saract написа:Уилшър си е сто процента дефанзивен халф както и Елнани.Но и дори да не е така е абсурдно да купим дефанзивен халф за 43 милиона а след това централен нападател за 8 - 10 милиона.

Ем, не съм съгласен. Елнени очевидно се справя по-добре с пасовете напред и ударите от средно и далечно разстояние, отколкото с единоборствата, пресичането на подавания и отнемането на топката. В началото даже хич не се справяше с последните неща, но постепенно подобри играта си и в дефанзивен план. За мен в никакъв случай не е опорен халф - по-скоро box-to-box, като наподобява Диаби или Сонг. Джак също според мен играе много по-успешно в по-предни позиции. Айде, не казвам да е на крилото, където понякога го слагат, но приблизително на поста на Йозил или в най-лошия случай на Касорла. Определено е много остър, когато атакува, а такъв играч не върви да го ползваш най-близо до отбраната. В смисъл, и той, и Елнени могат да се справят като дефанзивни халфове, но ще са много по-ефективни, когато до тях играе някой типичен опорен халф, какъвто сега ни е само Коклен. Иначе съм напълно съгласен с частта за трансферните суми. Ако ще дадем подобни пари за дефанзивен халф, то и за централен нападател трябва да сме готови да похарчим толкова. Сериозно подсилване обаче ни е необходимо в защитата, където в момента имаме количество, но качеството е под сериозен въпрос.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

saract
Контакти:

Мнениеот saract » 20 май 2016 16:23

Трансфера на Джака може да се смята за сигурен.Днес или утре ще бъде обявен-

Потребителски аватар
Xtr3m3_MaCHiNe
Контакти:

Мнениеот Xtr3m3_MaCHiNe » 20 май 2016 22:58

Макар и да съм съгласен с много от нещата, изложени от дребен23, с други не съм съгласен. Другото за което се сещам е, че някъде изброи "гръбнака на отбора"... Значи ако според теб Начо Чийз и Комични са ни "ядрото", гръбката, който да ни дърпа напред значи гледаме различни мачове. ;)
И не трябва да се винят дръвчета като Скилачи, Силвестре, Джуру, Косчелни, че са в отбора и се дънят срещу по-класни съперници. Виновен е този, който ги е докарал, защото от години смята, че "добрите защитници днешно време са много скъпи" и взима такива, които да 'закърпят' или такива, които смята, че имат потенциал. А колко мача реално изигра Чеймбърс този сезон? Дженкинсън и в Уест Хем доказа, че е бастун. Еми значи не става по този начин. Толкова е ясно и просто. На мен понякога ми се плаче колко е неадекватен 'Босчелни' (както някои слепци го наричат понеже го ударила топката и този път е вкарал в правилната врата), а не ми се мисли Тони Адамс и Кион като го гледат как ги избива на агресия. Че той този има повече автоголове от голове! И това не го казвам като майтап, а като факт! И излиза т00чно преди мача с Челси и казва "Аз съм един от най-добрите!!" И още първия мач след тази изцепка доказа, че това момче има сериозни психически проблеми. Аз затова ще ви кажа, че колкото и да ме боли съм осъзнал, че докато Комични и Начос са в отбора ние няма да видим значим трофей! Разбирай ВЛ. За ШЛ дори не искам да говоря.. За Йозил съм съгласен. И аз съм го казвал. Има класа, но няма психика на лидер. Покрива се в повечето големи мачове. И като цяло няма физика и психика за физически контакт, а това все пак е ВЛ. И ако си спомняте Касорла първите 2 сезона игра повече като крило или зад нападателя. Сега е вътрешен халф. Уолкът беше дясно крило. Сега е нападател, а понякога и ляво крило. И продължават да се въртят и експериментират, и така Венгер в началото на сезона каза, че не е взел нападател защото имал 3ма топ нападатели, и дори затова е готов да отстъпи Акпом и Саного. А те може и да не са доказани още, но са точно "другия вариант", от който Арсенал има нужда ако "План А" не сработи. Ако погледнем статистиката, то излиза, че ако някой отбор ни поведе 2 от 3 случая ще ни бие, а друг процент ще вземе точка. Което говори много! Един Норич не можахме да бием понеже ни вкараха първи. Челси, Уест Хем, Саутхямптън - ни биха на нула! 0! И това не е за първа година. Това е всяка година! Ние имаме периоди с рязки спадове, след които излиза, че за месец ние сдаваме титлата. Дали ще е октомври, януари или март, какво значение има!? Отново и отново! Това граничи с мазохизъм. Аз съм го защитавал Венгер години наред. И съм му благодарен за всичко, което направи за клуба. Спор няма - ще остане в историята! Но нека вече е част от решението, не от проблема. А не развърже ли кесията за 2ма защитници, и топ нападател съм сигурен, че същото ходене по мъките ще е и следващата година! Ако не и по-зле... Защото и Челси, и Лпул, и Ютд ще искат да се завърнат в топ4. За Сити да не говорим. Там е най-сигурно, че ще летят милиони. И към тези клубове ако добавим и Тотнъм и Лестър, а защо не и С'тън и Уест Хем, и какво излиза?.. Че 8-9 отбора ще се борят за топ4! Тоест ще е още по-оспорвано първенството. И ако ние не надградим добре, и да се вдигне класата нищо добро не ни чака!
Peace is for pussies.Real men thrive on Chaos!

This Is My Rifle. This Is My Gun..This is 4 fighting. This 4 fun

IF you have two balls,that means you are a man, but if you have 4balls that does not mean you're a superman,it means someone is fucking you.

Потребителски аватар
Xtr3m3_MaCHiNe
Контакти:

Мнениеот Xtr3m3_MaCHiNe » 20 май 2016 23:13

П.П. Бай дъ уей, дребен, хич не ни е проблем бюджета! С приходите от Тв права, аб. карти, спонсорски договори и тн само преди 3дни стана ясно, че Арсенал може да похарчи до 170мил паунда без да изпита НИКАКВИ сътресения и да покрие условията за финансов феърплей! Така че проблема не е, че той не може да ги харчи! Проблема е, че не иска! Еврейската жилка е силна в него. А и предпочита да има на своя страна оправданието, че е трябвало да се бори с "отбори- финансови акули" и видиш ли ние пак сме над Ютд и Челси, които дали много повече! Е, какво ме грее мен това? Челси когато са най-слаби пак ни биха 2пъти на нула! Нямал Венгер кусури!? Ти да не би да си на всяко полувреме в съблекалнята? Допускал е много грешки. И е нормално. Да се греши е човешко. Но реалността показва, че Венгер няма същата амбиция, която имаше първите 5 години. След преместването на Емиратс 4 години бяхме с лимитиран бюджет. И се втълпи, че заради стадиона трябва да стиснем зъби "4-5 години за да можем да се върнем на върха!" Това го цитирам. Но минаха 3пъти по 4години, а ние все така не можем да се върнем на върха. Жалко, но факт! И затова феновете, плащащи най-скъпите билети в цяла Англия няма как да са доволни! Да не говорим, че този сезон видяха цели 5 домакински загуби, и че всички други отбори от Лондон освен К.Палас са спечелили повече точки във въпросните Лондонски дербита. :idea:

IF you have two balls,that means you are a man, but if you have 4balls that does not mean you're a superman,it means someone is fucking you.

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 21 май 2016 00:33

Щуротии говориш. Ще ги подмина, щото ясно си личи, че Венгер просто не те кефи. Вие не разбирате ли, че Арсенал е на печалба всяка година, само щото не харчи. И докато това е от полза за клуба, ама нема ви докарат Левандовски, а и той не струва. :) Да сравним една стипца и моя милост и ще се види, че стипцата си има в джобчето пари, а аз нямам. Примерно. Все едно не знаете какво представляват всякакви американски инвеститори по света - стипци, имащи много пари и не ги дават за прищевки нечии, в случая нашите или вашите. Врели-некипели говорите, само щото отношението ви към Венгер е изцяло негативно. Да, ама се усеща. :mrgreen: :lol:

Нека да видим колко ще похарчим това лято и пак ще говорим- и сега се тръби наляво-надясно, че имаме златно ковчеже, ама ключалката му ръждясала и не се отваря. Ей тва е Арсенал! Имаме реално един голям американски ... :lol:

Толкова не проумяхте, че Венгер е номер едно в треньорския занаят и става втори с абсолютни ментета според теб като Кошчелни и Начо, които бай дъ уей са най-добрите за изминалия сезон във Висшата лига. Гледайте по цял сезон, не по един мач. Иначе сте готини момчета, ама говорите като другите без да мислите. :lol:

Бройте рекордите от сухи мрежи на Чех и ще видите кой бил най-добрия - защитниците Начо и Кошчелни. Другите във Висшата лига са ментета. Само Уес Морган бих го похвалил, а Айддервейрелд не никакъв защитник, щом изпадналият Нюкасъл му напълни кошницата на Тотнъм и отидоха трети. Арсенал има най-добрия отбор, не ми говорете щуротии, че се ядосвам още повече, че не взехме нищо с такъв силен отбор. Два пъти сме по-силни от всички останали отбори и ей го последния кръг аз кво ви казах- ще станем втори, вие не. :lol: :lol:

Гранит не е чак таква звезда, не му се радвайте толкова. Треньорът го сменя на почивка някой път, за да не остане с човек по-малко рано-рано. Добър е, ама си има и той кусури. С други думи ще му цъкаме с човек по-малко по-често. :lol:

Момчета, футболът се базира на статистиката, а тя сочи, че защитниците на Арсенал са най-добри. Фентъзито същата работа. Че аз лошите ги тупалках с по 4 трансфера заради сухите мрежи, недейте ми разправя глупости. :lol:

[offtopic]Венгер ще вземе халф, да речем, че това е Джака, а реално кат се замисля може и да вземе още един, че много ни напуснаха халфове. Един защитник може би и некъв френски нападател. Ако му дадат пари, вече добре, ама силно се съмнявам - политиката на един успешен финансово клуб трудно се мени ей така, когато ни се прииска на нас. :lol:[/offtopic]
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 21 май 2016 00:54

Emanuele Giulianelli ‎@EmaGiulianelli
Xhaka in London this morning & did complete medical. Everything is set for him to sign for Arsenal €33.5m rising to €40m on appearances/wins
6:15 PM - 20 May 2016 · Assago, Lombardia, Italia

The Germany international was the Gunners’ standout performer for much of the campaign as they finished second behind surprise champions Leicester.

Ozil played 45 times in all competitions for Arsene Wenger’s side, providing 20 assists, scoring eight goals and creating 171 chances.

He wrote on Twitter: “Thanks to all fans for voting me as Arsenal Player of the Season! #YaGunnersYa”

Ей го Начо най-добър, Йози най-най , Чех най и пак да не вземем нищо! Случва се, ама представянето си ни е на ниво, щом подобряваме класирането с всяка следваща "провалена" година. :lol: :mrgreen:
***САМО ЦСКА!***

Потребителски аватар
crap
Контакти:

Мнениеот crap » 21 май 2016 09:53

За мен играч на сезона беше Начо. Може би имаше един слаб мач, и той беше срещу светците (4-0 на Сейнт Джеймсис). Озил имаше невероятна първа полувина на сезона, но след това мотивацията му падна рязко.
YA GUNNERS YA

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 21 май 2016 11:43

На Начо този сезон му беше най-силният, откакто е в отбора. Не остави никакъв шанс на Гибс, а слабите му мачове се броят на едната ръка. Без да е блестящ, може би беше най-постоянният ни футболист през сезона. За Джака според мен нищо не е сигурно - даже най-вероятно ще се окаже, че сме далеч от него. Тоя италианец, дето Дребен го е цитирал по-горе, беше писал, че и Бензема е в Лондон за подпис, ако правилно помня. :lol: Опорен халф, централен нападател и може би поне двама защитници (за сметка на някои от сегашните) ни трябват, ама се съмнявам да вземем толкова играчи.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Потребителски аватар
Xtr3m3_MaCHiNe
Контакти:

Мнениеот Xtr3m3_MaCHiNe » 21 май 2016 16:22

Значи аз съм мразел Венгер!? И си личало!! По-голяма глупост отдавна не съм чувал. Защитавах го години наред..до началото на изминалия сезон. И на много места казах, че ще завършим втори или трети. И затова познах. Аз вече казах, че няма как да мразя Венгер. Защото повечето ми фанелки са на играчи, които той е довел, и които са ме радвали, та радвали. Нямам нито една фанелка от последните 3 сезона. За сметка на това имам поне 10 от миналото - първата ми беше на Овермарс. И си я купих от Барселона за луди пари. Пак оттам си взех и фанелката на Анри, който за съжаление после отиде точно там. И то защото не можа да вкара 2 пъти сам срещу Валдес, та да вземем ние тази КЕШ. Но както и да е, това е в миналото.
А към днешна дата - щом толкова си харесвате Начос -ок. Не казвам, че е слаб - казвам, че не е класа за Арсенал. А Кошчелни не е класа и за Норич. Изключително лабилен психически и ако тръгне с грешка после ги реди една след друга. И неговите грешки миналия сезон бяха изчислени във форума на Арсенал. Над 15 точки ни е коствал. Тази година не съм ги смятал, може и да има леко подобрение, но леко. На Лпул подари 2 гола, на Уест Хем- 1, на Саутхямптън -два. На Тотнъм подаръче. На Ютд, когато са нааай-слаби им направи асистенция, и после автогол..да продължавам ли? Май по-добре не! И се бях примирил, че като добро връзкарче ше си седи при нас до края на договора...но той пък взе, че си повярва че е футбалер, и подписа нов договор, та и лентата му дадоха! :( Това ме натъжава. А всеки по-тактически грамотен отбор намира начин да се възползва от слабостите му. Онова 0:6 от Челси ако някой го помни.. ми момчето беше техния играч на мача..направи хеттрик- е,верно в грешната врата,ама...подробности. След мача от Челси сигурно са го целували и са му искали фланелката. :lol:
Майтапа настрана - няма да споря повече. Щом е такъв любимец тук - ок. Не искам да дразня никой. Изказвам личното си мнение. И толкоз. Но заставам зад думите си, че докато това недоразумение играе за нас ние значим трофей няма да пипнем! Много ще се радвам да не излезна прав, но много силно се съмнявам. Гледам и поддържам Арсенал 20+ години, и ви казвам, че няма друг треньор на Арсенал от близкото минало, който да има такъв толеранс към който и да е наш играч. Особено пък Джордж Греъм, за който защитата беше най-важното звено. Но тук въпроса е, че Венгер има голямо его, и след като е дал 10млн паунда за защитник (от Лига 2 на Франция!) то до последно ще залага на него. Защо мислите през годините винаги сме си продавали най-добрите защитници, и то за добри пари (справка Вермален,Саня, Клиши, Туре...) а за този година след година никой 2лева не дава? Дали е случайно?
Дребен, хубаво е, че подкрепяш страстно отбора, но е хубаво понякога да си казваме истината в очите. Какъв най-добър е бил Начо или Комични? Дори имаше период малко след Нова Година когато успяха да разколебаят и опитен вратар като Чех. И в тази връзка смятам, че този трансфер не беше толкова голям удар колкото бе изкаран. Защото Оспина за мен е топ-класа, а Счешни също има страхотен потенциал. Но проблема дойде от това, че Чех вдъхва сигурност, и в няколко мача се усети, че защитата прекалено се осланя на него. Мачовете, които се сещам на прима виста са с Челси, Саутхямптън и Уест Хям.
А и това, че съм фен на един отбор за мен не значи, че трябва да умаловажавам/принизявам качествата на играчи от други отбори. Левандовски не струвал! И после аз говоря "щуротии". Така преди 3години като разправях, че Игуаин ще се махне от Реал и че е нарисуван за Арсенал какъв отговор получавах? "Аа, не много пари ше му искат"... или "абе прехвален е", и тн и тн.. Еми видя се, че е топ-класа и едни 35-40млн хич нямаше да са "прекалено много" за играч като него. Вместо това взехме Уелбек, който е добър играч, но не може да изиграе 5 мача поред. Тъжно, но факт!
Спирам с моите "щуротии". Исках само да изкажа мнение, а не да влизам в полемики. Приятен ден на всички!

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 21 май 2016 21:14

Изображение

Абе вие първо се научете да обчщувате нормално, тогава ми спорете и за други неща. Не само свързани с футбола. Всяка дума като ти я чета е свързана с пренебрежение и тва, че си купуваш некви фланелки нищо не значи, аз нямам на нито един от любимите ми отбори и за какво са ми. То телото дебелее след време и ще останат за реквизит. Кошчето каквито и грешки да прави, после си ги компенсира и с вкарани голове, а на всичко отгоре е в топ на най-добрите защитници в света. Всеки един класен защитник ако си партнираше с Пер Мертезакер, ще има същите показатели като Лоран. Правите си някакви мислени сравнения с други отбори и футболисти, а реално говорите глупсоти, щото аз ви казвам, че Лоран Кошчелни е най-добрия защитник, колкото и точки да пропилее. Само да не вземе някой да ми каже, че защитниците на Барса и Реал са по-добри, че ще му се изсмея- те не могат да направят два мача подред суха, а какво остава за 16 на брой. Пак ви казвам, щом Петър Чех е спечелил златната ръкавичка за сухи мрежи, заслуга има и най-добрата защита в Англия, а тя е в отбора на Арсенал. Не ме касаят мен детски работи кой купува фланелки :lol: , който иска да си купува. Друг ако иска да ги продава. :) Ама футболчето не се играе във феншопа, приятелю. А като започнете да общувате нормално и без да личи шибаното ви пренебрежително левскарско отношение към еди кой си и що си, тогава ще стават и по-хубави дискусии. Така, а сега вземете пребройте и броя на сезоните на Кошчелни в Арсенал, как се е представял и т.н. Съгласен съм, че този сезон му е един от най-слабите в кариерата, ама той ли е виновен само - аз що си мисля, че не е само той, а в един отбор вината си е повече колективна. Преди да е сгрешил той, дали пък не е сгрешил и някой друг негов съотборник - един бавен, остарял немец или млад и никому невдъхващ доверие бразилец, който като го пуснем и почвам да се тревожа. Както и да е, ти знаеш ли, че дори си личи, че си глупав левскар още само по приказките те хващам, ама нема значение. На вас това поведение си вие кръвта. Знам, понеже от мъниче си имам приятели левскари, баща левскар и комшия левскар. Е, те ми стигат, вие се мерете чурките другаде си ги мерете. :lol: На Левски си купи екипче ако искаш, все ми е тая. Само е добре да се огледате по форума и да видите кой мачка навсякъде по футболни прогнози. А щом е така, дали пък тоя човек си нма малко повече понятие от вас във футболчето? Ама и друг път съм ви го казвал, това ниво се постига с много труд и зяпане на мачове, непрекъснато до писване зяпам аз. И на вас дори изобщо не ви е по силите такава саможертва, е, да, ама си ги разбирам нещата до съвършенство. И си ви казвам директно- квито и кусури да има Кошчелни е в топ 5 сред най-желаните защитници в света и другите негативни глупости са напълно излишни като е така. Много добре знам, че някой ако знае повече от друг някой в еди коя си област, то другият насреща се дразни много от този факт. Пука ми всъщност. :) Приятна вечер и честит ни Гранит! [offtopic]Ще го гледаме на еврото как проваля примерно Швейцария в некой друг мач с удоволствие и под лупа. :)[/offtopic]

Аз ги меля като такова на прогнози, те с мен спорят и аз не разбирам повече от тях. Тук почвам да се смея с глас, браточки. Забавни сте, признавам ви в този форум, ама сте и тук в грешка- аз съм по забавен, като Мертата съм забавен и всички вече са ми фенове. Ама как няма да е така, аз къде ги хванем на прогнози ги лупкам, а после ми стават фенове. Нищо чудно и теб да съм те лупнал некъде ама се перчиш иначе с некви тъпи фланелки. Нема ти помогнат фланелките - моите прогнози са с 50-55 процента точност. Ела в някой чат при моите хора и ще видиш. Аз ви ги давам ама, а така тази секунда чаках- 1-1 вътре, вътре, браво на Хуан Мата. Оти не разбирам гледай ся кат праснем го и този на точен. :)
***САМО ЦСКА!***

Върни се в “Арсенал”