Работите или почивате(празнувате) на 22 септември - ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
slash1912
Контакти:

Re: Работите или почивате(празнувате) на 22 септември - ?

Мнениеот slash1912 » 18 сеп 2015 23:14

sin4ec написа:
slash1912 написа:Почивам.Събота,неделя и всички официални празници.Очаквам да премахнат и отработването-никакъв смисъл няма от него.

Така е. Можеше обаче да не се отработва миналата седмица в събота, а в следващата. Така щеше да има една нормална и една 4-дневна работна седмица, а не да се товарят хората с една 6-дневна, и после с тридневна, в която всеки ще клинчи с отпуски и болнични. Глупост всевеликая, ама акъл море-глава кофа.

Сливането на почивните дни с малка отпуска е едно от любимите ми неща 8-)
[rimg]https://media.giphy.com/media/TGLJSYDmVQAqZsVPYN/giphy-downsized.gif[/rimg]

Потребителски аватар
efc27
Контакти:

Мнениеот efc27 » 18 сеп 2015 23:23

Ще работя. Заплащането не се променя.
[center][wrapimg=][/wrapimg][wrapimg=]http://e3.img.v4.skyrock.net/2691/33822691/pics/3027901328_1_3_JptXDjxw.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 18 сеп 2015 23:37

slash1912 написа:
sin4ec написа:
slash1912 написа:Почивам.Събота,неделя и всички официални празници.Очаквам да премахнат и отработването-никакъв смисъл няма от него.

Така е. Можеше обаче да не се отработва миналата седмица в събота, а в следващата. Така щеше да има една нормална и една 4-дневна работна седмица, а не да се товарят хората с една 6-дневна, и после с тридневна, в която всеки ще клинчи с отпуски и болнични. Глупост всевеликая, ама акъл море-глава кофа.

Можеш ли-сливай. Боли те фара. Аз работя за себе си и не ме бъркат от много години тез неща. Отдавна съм игнорирал празници, сливания и отработвания. Но ги следя и знам с месеци предварително за тях, за да си правя сметката. И аз трябва да почивам-не съм машина, нито съм на 25...но предпочитам да почивам, когато за другите е работно време. Кеф! :)
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
slash1912
Контакти:

Мнениеот slash1912 » 18 сеп 2015 23:52

sin4ec написа:
slash1912 написа:
sin4ec написа:

Можеш ли-сливай. Боли те фара. Аз работя за себе си и не ме бъркат от много години тез неща. Отдавна съм игнорирал празници, сливания и отработвания. Но ги следя и знам с месеци предварително за тях, за да си правя сметката. И аз трябва да почивам-не съм машина, нито съм на 25...но предпочитам да почивам, когато за другите е работно време. Кеф! :)

Доста години работих,когато другите почиваха.Коледи,Великдени,съботи и недели, даже и нощни смени.Един огромен недостатък има в това-изпусках много мачове ....сега тази несправедливост е поправена 8-)
[rimg]https://media.giphy.com/media/TGLJSYDmVQAqZsVPYN/giphy-downsized.gif[/rimg]

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 19 сеп 2015 00:06

Почивка. Не бих казал празнуване, защото този празник освен, че го има в календара по друг начин никой не го празнува. Няма традиция или нещо от сорта. А следващия ден е и работен. За това вторник ще е почивка, а празнуването събота и неделя :)

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 19 сеп 2015 10:29

Ще празнуваме 23 септември....колко годинки стана?

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 19 сеп 2015 10:38

Чушки печем - това не знам дали се води работа или почивка. Печените чушки са в основата на редица кулинарни вълшебства и искрено съжалявам тези, които не са си заредили мазите с буркани, пълни с този природен дар. Ако ги опечем до 22-ри можем да си направим малка екскурзийка.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 19 сеп 2015 11:10

Събота и неделя работя, понеделник и вторник почивам. В частния сектор почивни дни и празници няма, но поне фирмата е достатъчно читава да плаща двойно на национален празник и да ни осигурява на реалните заплати.

Върни се в “Свободна зона”