MAXIMUS написа:Тя разказа, че на 5 септември, когато бе церемонията, няколко часа преди официалното обявяване на столицата на културата, е било ясно, че това ще бъде Пловдив
А на мен ми беше ясно,че ще е Пловдив още като беше даден старт на конкурса !!! Не можеш да сравняваш Града на тепетета в културно отношение с който и да е друг град в България ! Гърци, турци, македонци, роми, арменци, евреи, католици, руснаци, араби, българи.....всеки е оставил отпечатък от своя бит и култура в този Град !
Дори и референдум да се проведе по този случай, Пловдив ще е убедителен победител !
На някои бедни душички това не им отърва, защото са хвръкнали много парички по комисионни и заплатки и сега трябва да си управдаят чудовищните разходи в напъните си да се противопоставят на Пловдив. ето за това е цялата дандания / особено от "морската столица"/.
Така че дами и господа, имайте голямо уважение към хилядолетния Пловдив !!!
Господина с ник на гей дружинка,
Морската столица неслучайно се казва така. Пловдив е хубав град, но с нищо не е по-добър в тази надпревара от останалите 3 града. Варна също е хилядолетен град, с много фестивали, културни прояви (които впрочем в Пловдив просто нямате освен една Златна ракла) - град, където е открито най-старото злато на света. Античният Одесос,. с най-старите римски бани... Тук също следа са оставили гърци, румънци, руснаци, арменци и др. А това, че е нагласено не ме учудва - все пак 2/3 от журито е от българи...