plovdivram написа:Настоявах толкова много не за друго, а за да съм сигурен, че вече сте наясно, че това БЕСИКА не е ИЗМИСЛЕНО от нечии "болни мозъци", а си е РЕАЛНО СВЪРЗАНО С МЕСТНАТА ИСТОРИЯ...
Ти сериозен ли си или нещо се бъзикаш с аудиторията? Кой и кога е твърдял, че такова нещо като "Бесика" не било съществувало и че някой мЪкедонист от Лаута го е измислил???
Ти някакъв майтап си правиш. Досега разговорите с теб никога, до нищо не са водили и сега пак сглупих да повярвам, че тоя път ще е различно и ще кажеш нещо смислено, а то кво - четири страници, за да чуем мъдрото "Бесика не сме го измислили ние..."

А съвсем отделен въпрос е, че "местната история", или поне древната такава и "Локомотив" нямат нищо общо!
Трихълмието. Било е укрепено селище, наречено от траките Евмолпия (Сладкозвучен, на името на митичния тракийски герой, цар и певец).
През 342 г. пр. н. е. Филип II завладява селището и го кръщава Филипополис (град на Филип). Македонското управление трае около половин век. След смъртта на Александър, син на Филип II, траките и по-точно одрисите(а
НЕ бесите!!!) и техния цар Сеутес III вдигат въстание и възстановяват тракийското царство.
Друго?
Рам, нали знаеш, че не съм на изпит? Наистина за ПОСЛЕДЕН път за днес те питам дали имаш нещо КОНКРЕТНО да казваш, или ако не, да ставам, че взе да ми писва от едно и също.