galin56 написа:sic написа: Аз казвам, че те - полицайте НЯМАТ подготовка за такива случеи, както казваш ти.
ТЕ НЕ СА ПОДГОТВЕНИ ЗА ТАКИВА СИТУАЦИЙ.
Давам ти пример на прима виста с въпрос, колко полицая или спец полицая загинаха в русия когато ТЕРОРИСТИ взеха заложници в театър???
Аз ще ти отговоря НИТО ЕДИН.
Човек, да не би ти да си ги тренирал и да им си шеф та знаеш, че не са подготвени. От ситуация до ситуация няма нищо общо. Щом са отишли там значи са подготвени и тренирани. Сега какво е станало та го е гръмнал не знам, но да казваме, че е отишъл случаен човек е несериозно. Все едно да скочиш с парашут без да си добре обучен как се използва и управлява. Едва ли има такъв идиот, който ще го направи това и да си рискува живота.
И си прав, и не съвсем, не зная какъв ти е опита, но познавам много полицай който са големи само с униформа , а като я свалят са мишлета. Карат смешна школа 6 м. и после забравят ,че трябва да служат на хората и както казва автора на темата ние ги храним, а или стават партия с бандюгите или заживяват в свой собствен свят и се мислят за непобедими. Ръководството ги мачка , хората ги мразят , а бандитите се ебават с тях.......това е нашия полицай. Подготвените са по-скоро изключение и то са подготвени само ако сами си тренират нещо, което не е тактика за обезвреждане на терористи.