delqnski47 написа:1.За пръв път от 20 години вече имаме нормална политика!Какво ще рече това:треньора ни вече не е само треньор,а и ГЛАВЕН МЕНИДЖЪР!За тия дет не знаят що е туй ''мениджър'',аз ще им кажа!Пенев определя трансферите в ЦСКА!НИКОЙ ДРУГ!
Хм, дай сега да уточним че на мен пък така не ми харесва като вземе някой да праска едни определения...
Явно си от по-малките и не знаеш или не помниш много, но няма лошо...
Не е Любо първия, който има такива правомощия като главен мениджър в ЦСКА....
Още през 1994г. онзи македонец Гьоко Хаджиевски го бяха оставили така, вярно не напълно на 100% но почти така...
После Гочето през 1997г. като каза лафа за змиите, то беше освен конкретния повод за смока метнат по съдията и също във връзка с раздутия щат, при който не е ясно кой за какво точно отговаря, както и за "доброжелателите" в Борисовата Градина, които нямат почивен ден...
После Божков като докара Луиджи Симони, италианеца се съгласи именно с такова условие да стане треньор - ако е и главен мениджър....
Сега за Енрико Катуци не знам подробности как му бяха условията по назначението, но мисля че и той имаше огромна свобода начело на отбора и когато се опитаха да му я ограничат - си тръгна първия път....
Та думата ми е че не за пръв път имаме такова животно "главен мениджър", проблема е съвсем друг...
Не само в ЦСКА а изобщо в бг отборите е крайно време да проумеят простичката истина, че отбор в завършен вид се изгражда минимум за 2 пълни години, но най-добрия "инкубационен" период е 3,5-4 години.
За година и нещо се вижда и оформя ядрото и след 2-рата година само се допълва с 2-3 качествени попълнения...Постига се обиграност, синхрон, тактическа дисциплина и там каквото още се сетите от компонентите на играта....
Трябва търпение и време, но ние на "Армията" не можем да чакаме и затова през 3-4 години повтаряме все едно и също упражнение с изграждането на добър състав, после все става и нещо и хоп - пак отначало с нов главен старши....
Да ти каже Тошо или Данчо колко тренера са им били начело - ми едва ли ще ги знаят всичките....
Украинския Шахтьор през 2001г. май беше - ги изхвърлихме от УЕФА, обаче хората си направиха отбор, Луческу го търпяха повече от 5 години докато направи играчите отбор!
Вярно че там основното са практически неограничените финансови възможности на Ахмедов, но трябва и добър треньор, който да бъде оставен да работи по-дълго от 2-3 години....
А ние тук пак ще си играем на главни мениджъри, селекции и така нататък....
А верно не вярвайте така сляпо на всекидневните "сензации" че някой идва или си тръгва от ЦСКА.
Предлагам ви да изчакаме официалните информации за нови и напускащи и тогава да трошим нерви...
За Здравко и аз не го харесвам особено много - добре си спомням периода когато играеше за Левски - абе професионализъм ама не го разбирам аз много това така....
Защо Тошо Янчев например като се върна от Рандърс не отиде в Локо или левски ?
П.С.: Попкорн, то верно това за бързането и грешките, ама като прасне някой още до третото изречение 3-4 грешки на една и съща дума - не ще да е от бързане това
А и едва ли някой после приема на сериозно изказването на човек, който не може да пише граматически правилно а дава акъли и е компетентен по всички въпроси....
Айде със здраве и като почнат евротурнирите - на стадиона
САМО ЦСКА