Математически парадокс !!! 3 = 2 !!!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

mitaka7
Контакти:

Re: Математически парадокс !!! 3 = 2 !!!

Мнениеот mitaka7 » 05 юни 2009 16:06

Абе няма такива неща като 3=2 и т.н. - математиката е точна наука. Това е само за забавление.

flashfreak
Контакти:

Мнениеот flashfreak » 05 юни 2009 16:14

bojiTHEmaster написа:
lordniki написа:
flashfreak написа:Математически грешно е.

Като се прави 15 = 2.3.5/2 всъщност е 15 = (2.3.5)/2, така че после няма как да отделиш само 5/2 по формулата за квадрат на сбор. И оттам нататък всичко е грешно :) Има много такива подобни изчисления, където се допускат грешки, за да излезне 1=2 или нещо подобно. Имат само хумористичен характер като цяло :) Някои от математическите закони, които се нарушават в случая, са създадени точно заради такива неща, защото не може 3 да е равно 2 и за да има логика и последователност.

Иначе браво, готино е и си размърдах мозъка. 2-3 години без математика и ми се наложи бая да се вгледам :)

Според теб 15 = 2.3.5/2 е различно от 15 = (2.3.5)/2 :lol: . Напълно е възможно да отделиш 5\2, това е умножение ;)

Точно така е lordniki. Flashfreak явно доста си позабравил за тези 2-3 години. Това са елементарни правила, които се учат в трети клас... "Математическият парадокс" е напълно верен. Но защо е възможно това... едва ли някой може да каже

Прав си, моя грешка, не го загледах достатъчно, сега ми изглежда абсурдно това, което съм написал. Приемам критиката. :) А едно време математиката ми беше приятна и ми вървеше... Колко променя нещата времето тц тц :)

А всъщност някой спомена модул.. Не беше ли прав с модула? При коренуването на (3-5/2).(3-5/2) не трябва ли да се получи |3-5/2|=|2-5/2| и тук вече няма как да се премахне -5/2 :) И се получава отговор 0,5 = 0,5. Аз мисля, че съм разглеждал подобно нещо, където точно това се пропуска при коренуването не се слага в модул, а трябва :)
Последна промяна от flashfreak на 05 юни 2009 16:15, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Мнениеот Cesc Fabregas » 05 юни 2009 16:14

mormona написа:О божее вие продължавате да нищите уникалния казус.Немога да разбера какво си пишете.... не го схващам изобщо.. да беше поне къде е столицата на Куба или защо столицата Манила се намира наа толковаа си километра от полярния кръг..има ли в Сибир тайни медицински лаборатории, под земята.
:?: :?:
:lol: :lol:

Разбира се,че има тайни лаборатории под земята! ;) тва въобще загадка ли е? :lol:
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Потребителски аватар
angelov
Контакти:

Мнениеот angelov » 05 юни 2009 16:16

mitaka7 написа:Абе няма такива неща като 3=2 и т.н. - математиката е точна наука. Това е само за забавление.

Пак казвам, математиката не е точна наука.
Пример, всички смятаме Пи=3.14 , а всъщност след десетичната запетая са безкрай цифри.

flashfreak
Контакти:

Мнениеот flashfreak » 05 юни 2009 16:17

Проверих го, точно заради това е. като се коренува А.А се получава |A|, а не просто А :)

Потребителски аватар
bigbonusprize
Контакти:

Мнениеот bigbonusprize » 05 юни 2009 16:20

Поздравления за Бижутера! Браво Бижутер, браво! Накара хората да мислят! ;)
Левскар да си, братко, е дума голяма, Левскар да си, братко, е чест!

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 05 юни 2009 16:36

bigbonusprize написа:Поздравления за Бижутера! Браво Бижутер, браво! Накара хората да мислят! ;)

Еййй щом това доживях съм доволен :oops: :oops: :P
А математиците да дерзаят,още не сте стигнали до категоричен отговор :geek: :geek:
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

flashfreak
Контакти:

Мнениеот flashfreak » 05 юни 2009 16:48

Бижутера написа:
bigbonusprize написа:Поздравления за Бижутера! Браво Бижутер, браво! Накара хората да мислят! ;)

Еййй щом това доживях съм доволен :oops: :oops: :P
А математиците да дерзаят,още не сте стигнали до категоричен отговор :geek: :geek:

Е прочети по-горе :) Категоричен е отговора при коренуване на квадрат се слага модул. От там идва объркването.

Потребителски аватар
paskaleevich
Контакти:

Мнениеот paskaleevich » 05 юни 2009 21:00

Я решете тва да видя какво помните от 8 клас :lol: :lol: :lol:

1.
I 2x-y=3
I -2x+4y=2

2. Система линейно уравнение ( решението има 3 начина )

x+4y=2
Величието на Родината се гради върху костите на онези, които достойно живяха и умряха за нея.

Потребителски аватар
sedem_!_dva

Мнениеот sedem_!_dva » 05 юни 2009 22:07

(3 – 5/2). (3 – 5/2) = (2- 5/2). (2- 5/2) , нека коренуваме двете страни на равенството
(3 – 5/2) = (2- 5/2)

Такава глупост няма... :lol: Това е равносилно, като да вземем 3*3=(-3)*(-3) и като ги коренуваме получаваме 3=-3 :shock: :shock: , а не 3=3, абе кой ви би през ушите да пишете подобни глупости... :lol: То и затова се слага модул след коренуването на квадрат, заради такива майстори като вас е измислен... :roll: или на горното след коренуване се получава (3 – 5/2)=|(2- 5/2)|=> 0.5=0.5, а всичко друго са измислици. :roll: Обаче има една Квантова геометрия се вика и там не всичко е като в обикновената, ма тя няма общо с темата... там има доста щуротии, като че три точки не винаги образуват триъгълник, две прави успоредни се пресичат някъде в безкрайността и т.н :lol:

paskaleevich
Я решете тва да видя какво помните от 8 клас :lol:

1.
I 2x-y=3
I -2x+4y=2

2. Система линейно уравнение ( решението има 3 начина )

x+4y=2

Това второто не мога да го разбера какъв е смисъла и за какво присъства ? :? На първото решенията са му x=7/3, y=5/3
NON MOLLARE MAI

Върни се в “Свободна зона”