Мнениеот angelofdeath » 23 окт 2013 11:47
Литекс тръгнаха силно и не случайно са първи в момента. Според мен обаче няма да издържът на надбягването с Лудогорец, защото резервите са им слаби. Победата им в Разград завърза още повече възела за първото място, а пет отбора се събраха с разлика от три-четири точки. Изненада е по-предното класиране на Локо Пловдив, спрямо Ботев. Смърфовете почти бяха загинали, но Коко ги извади, а Канарчетата уж бяха тръгнали за нещо голямо, а се издъниха от слаби отбори. Не искам да мисля, че има нещо нередно в пловдивските мачове, но никой клуб тръгнал да се бори за титлата не може да си позволи загуби на свой терен или от аутсайдери. Ботев загуби точки точно от такива отбори. Явно още им е рано за първото място, но едно участие в Лига Европа им приляга. Интерестното на първите мачове е класирането на отписания ЦСКА! С играчи събрани последния момент и без никаква подготовка отбора е само на две точки от върха. Сигурен съм, че ако Лупи успее да стабилизира финансите червените ще се превърнат в сериозен конкурент за медалите. На ЦСКА му трябва само един сериозен централен нападател, като Зико и работата ще заспи. Такъв тип играчи искат сериозни пари, но шефовете могат да си го позволят ако махнат сегашните футболисти на поста. Спестят ли заплатите на Кировски, Морейра, Ревсон и Сидибе може да вземат играч от калибъра на Неи например. Дано да стане и зимата да няма катаклизми! Левски също ще изправи глава и ще влезе в първите седем. Всичко друго ще бъде катастрофа за клуба и сериозен крах за 100 годишнината. Затова съм обеден, че всички сили ще се задействат, зада не се стигне до издънка. Остават още няколко отбора, които ще се настанят между първите седем, но без желание за титлата. Те ще са препъникамъка във битката между големите и мога да помогнат на едни, а други да спънат. Смятам, че такива сили имат Берое, Ч.Море, Черноморец и някой измежду Славия и Локо София ако искат. Те обаче ще се борят само за едно място или в най-добрия случай за две! Това зависи изцяло от представянето на Левски и Локо Пловдив. Ако и двата отбора влязат в седмицата остава едсно, единствено място и битката за него ще е свирепа.