Мнениеот Ванко_Ултраса » 24 авг 2013 00:14
Нашите започнаха много напрегнато и нервно, докато младите и неопитни момчета на Нефтохимик започнаха учудващо грамотно.Доста добре си подаваха топката и мога да кажа, че до 15-та мин. бяха по-добре организирания отбор на терена.Треньорът им Дамянов е свършил много добре работата си - разучил е много добре играта ни и е успял да вдигне психически неговите млади и много талантливи футболисти.Нафтата се опитаха да играят футбол...да се надиграват с нас и в много аспекти от играта успяваха.Ако имаше нещо, което да липсва на Нефтохимик в този момент е самочувствие.
Ние се опитваме да си подаваме топката и да натискаме противника през първата част, но тази тактика, като че ли не беше най-удачната.3 мача играеш дефанзивно и изведнъж коренно различно променяш тактиката, както избираш крайно нападателна тактика.Това е друга от многото причини да си направим мача инфарктен.Видя се, че да си подаваме топката и да играем офанзивно не ни е силата.Ние сме твърд, силов и борбен отбор стила тики-така е за друг тип футболисти.Ндиайе и Вальо им дай да се борят, да рушат играта и атаките на противниковия отбор и да ги товариш с офанзивни функции е най-малкото смешно.Да Ндиайе този път се справяше еднакво добре, както в дефанзивен, така и в офанзивен план,но все пак става въпрос, че насреща си имаше младите и неопитни футболисти на нафтата.От друга страна се опитвам да разбера и Станков - как да излезне срещу новакът в Агр., който е с млади, неизвестни и неопитни футболисти.Станков искаше да ги смачка, но това високомерие за малко не му изигра лоша шега.Учудвам се на припряността на Мартин и Здравко - и двамата на изгодни позиции сами срещу вратаря правят по-трудното.Здравко се включи много слабо и дано не бойкотира Станков, че влиза на смяна, щото ще е много грозно от негова страна. Все пак треньорът избира тактиката, а не футболистите!Мартин много нахъсен, мотивиран, НО страшно изнервен.Защо ръкомаха и критикува съотборниците си, като му направиха два фаула и му подадоха топката сам срещу вратаря и нито си вкара фауловете, нито положенията при това чисто-голови.Здравко това положение, дето му я подадоха и не умери вратата е просто СРАМ.Добре, че от втория път сполучи, че пак щяхме да слушаме, че Марто и Здравко не са искали да вкарат, щото мачът е трябвало да завърши 1:2.Тоя Крачунов е под всякаква критика, майна...цял мач не знаеше, къде се намира, до последно не успя да влезне в час.Голът на нафтата е след безобразно неориентиране на централните защитници...просто смях, майна. Дори децата ни в ДЮШ се подреждат по-добре при такива центрирания.Просто срамота и резил.Тунчев не може постоянно да му върви зад гъза на Крачунов и да му запълва пробойните.Добре, че е Тунчев! Двата бекове белязаха този мач, но атаките на нафтата идваха отново през тяхната зона и нищо не може да ги оправдае.Всеки мач вече ни пробиват през бековете, което е много притеснително.Продължавам да съм на мнение, че мястото на Диего е в среда - има поглед, прекрасна техника, силен удар и много добър пас.Една двойка в центъра, като дефанзивни Ндиайе и Диего ще е супер според мен, щото и двамата освен, че са борбени са и много технични, с поглед върху играта и могат да я подават.Пред тях Флавио и напред да се разчита на опита и класата на Мартин, въпреки, че страшно много изневери днес Мартин.Кормо е идеален по фланга - бърз, дърпа и уввлича защитниците, но за жалост е ужасно некадърен при центриранията.Може да го пробват, като таран. Честно не знам, как съм жъв след този нервен иинфарктен мач, който нашите сами си го направиха такъв от некадърност и припряност в нападение.Предпоследния пас куцаше и затова нападението ни страдаше.Не знам...след 25 мин. на терена беше само Локомотив, но въпреки това, че нашите натискаха съперника, ако не беше този фамозен гол на Диего дали щяхме да пробием нафтата.По-голямата, класа и опит ни изкараха мача.Здравко и Мартин съм сигурен, че много ги сърби гъзо...то, колкото и да не искаш те принуждават да ги псуваш, майна.Едвам издържах да го гледам този мач.