memnto написа:Добре, я някой, който ЗНАЕ, да ми каже как ще седи въпроса с купуването на акциите и по-точно: как могат да се закупят, естествено след като се пуснат?
Според мен би трябвало да стане така :
След като "Авал Ин" е посредника, който е избран да осъществи търгуването на акциите на клуба на борсата а самия процес е още известен като "публичен", защото самото дружество чрез тази търговия става "отворен тип" или още "публично" - значи на фондовата борса след средата на август ще има предлагане на тези 2 милиона и 78 хиляди акции с цена от 2 лева.
Това, което можем да направим е, да си открием сметка при инвестиционен посредник /ако нямаме такава /.
Инвестиционни посредници са и повечето банки / аз лично ги предпочитам, тъй като комисионните им са по-малки и нямат склонност към някакъв вид измама или заблуждение / и да попълним документ, с който заявяваме желание за придобиване на акции от дружеството ЦСКА, търгувани на фондовата борса.
След като придобием акциите, можем да си извадим депозитарна разписка от посредника, чрез който сме участвали и сме закупили акциите от фондовата борса. Акциите ни си стоят на подсметка при този посредник и ние винаги можем да ги изтъргуваме отново на борсата, стига да имаме интерес от това и разбира се ако дружеството остане "публично" - тоест акциите му продължат да се търгуват на фондовата борса.
САМО ЦСКА, и аз очаквам да стана горд притежател на част от акциите на нашия любим клуб!
Поздрави на всички червени сърца!