валидол за теб написа:Умопомрачен написа:.... Когато е ставало въпрос за броя на отборите, винаги съм казвал, че 16 отбора се е доказало като оптималния вариант за България. Нещо повече, ако искаме да сме като силните шампионати, трябва да помислим дори за 18 отбора. Но нека изчакаме аншулса с Македония и тогава да ги направим 18, а до тогава, пак казвам, най-добре си е с 16. И докато не се върне този вариант, ще следя Левски само в Европа и в турнира за купата на България.
Съгбасен съм с вас. Доста футболни центрове ще замрат по този начин. Не ми се навлиза в детайли, само ще споделя, че най-добрият вариант за мен е да има
16отбора, които да играят по 3-пъти един срещу друг. Това е.
1. Да помислим за 18 отбора, защото и в Първа Бундеслига играят толкова - така ще вдигнем нивото на нашия футбол до това на германския. Е, вярно в Германия живеят 80 милиона души, а в България само седем и нещо, германският стандарт е на светлинни години от нашия като стадиони, бази, инфраструктура, финансова обезпеченост на клубовете, ама к'во от това!? Само трябва да изчакаме аншУЛса с Македония.
2. 16 отбора по 3 мача помежду им - ами че това са само 45 мача (интересно, как ще се определи домакинът за третия мач и дали всички ще са доволни). Като се прибавят мачовете за купата и 2-4-6, а защо не и повече мачове в ЕКТ за някои отбори - ами мачове ще има през ден - прекрасно. Е, малко трудно ще бъде с натаманяването на графика, защото има и мачове на националния отбор, ама за това ще се мисли после - има достатъчно капацитети във форума.
3. Гледам таблицата на Втора Бундеслига: Херта, Айнтрахт Брауншвайг, Кайзерслаутерн, Кьолн, Унион Берлин,... Санкт Паули и т.н., и т.н.- все замрели футболни центрове. Като фен на германския футбол гледам сравнително често и мачове от тази лига - стадионите (съборетини като "Уембли", но по-малки) полупразни, само с по 40-50 хиляди зрители на мач (иначе колкото повечето от нашите "майстори" не могат да съберат за 1 сезон). Направо в Германия с изпадането във второто ниво един клуб умира и един футболен център.

4. Извод: Да оставим "А" група с 16 отбора, след аншУЛса с Македония да я направим 18, а след това 20, даже 22 отбора, за да задминем надменните островитяни от Албиона. Така ще изкореним недъзите в българския футбол, както повеляваше едно време в-к Работническо дело", а спечелването на ЛЕ и ШЛ ще бъдат само въпрос на време.

Да дерзаем, другари! Нека количествените натрупвания преминат в качествени изменения - сега!