Ще произвеждат Мерцедеси и Поршета край Видин

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Re: Ще произвеждат Мерцедеси и Поршета край Видин

Мнениеот MCMXIII » 08 апр 2013 22:21

TheKing написа:От Видин съм и много ми се иска това да е истина. Но мисля, че това начинание има един голям недостатък - липсата на газификация в града. Не мисля, че подобно производство може да се осъществи без газ.

Газ има до Крайова от другата страна. Знаеш на колко км са от вас. Всичко е политика.
Дай Боже, на Северозапада да се случи нещо хубаво!
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
neverbackdown
Контакти:

Мнениеот neverbackdown » 08 апр 2013 22:26

Много ми се иска това да се случи и северозападна България да тръгне на някъде.Дано това да е истина и дано по-скоро се пусне дунав мост за да има някакво раздвижване....

Потребителски аватар
DrAvalanche
Контакти:

Мнениеот DrAvalanche » 08 апр 2013 22:33

BadBoy написа:
didayyord написа:Ооооо, сега очаквам в следващия месец желание да произвеждат у нас да изявят и Ферари, Ролс Ройс, Кадилак и много, много други.

Разликата идва от това, че в германия средната заплата в един завод на Мерседес вероятно е 3000 евро, а у нас ще е 500 евро.
Хипотетично ако в един подобен завод работят 1000 човека в единия случай трябва да извадят 3 милиона евра за заплати, а в другия 500К, то ест завода ще се изплати за 6-7 години само от разликата в заплащането, елементарно е ;)

Ти имаш ли идея колко струва истински завод за автомобили и колко години трябва да работи за да се избие, ако разчитат само на тези 2.5 милиона? Опел само за разширението на завода си в Унгария похарчиха 500 милиона. Имаш ли инфраструктура там, че да можеш да обслужваш истински завод? А доставчици в региона?
Дано нещо да стане, но според най-много да правим компоненти. Което пак си е добре.
Ние сме Чък Норис на А група, разбираш ли. Ние сме лелката за водата... На който искаме пишем 4 кубика, на който искаме пишем 20 кубика. Ние сме закона! Ние сме конституцията! Левскарски режим!!!

ОВ 1948 ГГ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
mrw8
Контакти:

Мнениеот mrw8 » 08 апр 2013 23:42

MCMXIII написа:
TheKing написа:От Видин съм и много ми се иска това да е истина. Но мисля, че това начинание има един голям недостатък - липсата на газификация в града. Не мисля, че подобно производство може да се осъществи без газ.

Газ има до Крайова от другата страна. Знаеш на колко км са от вас. Всичко е политика.
Дай Боже, на Северозапада да се случи нещо хубаво!

Мисля, че "Южен поток" ще минава наблизо.
България !!!!

CHE
Контакти:

Мнениеот CHE » 09 апр 2013 01:46

Дано да се случи ,и други престижни компании в различни отрасли разкрият производства у нас .И да дават нормални заплати[1000лв за провинцията е добре*] а не по 400лв[иначе няма никакъв смисъл*] както правят в повечето чуждестрани заводи в България[заради това те си строят фабриките в провинцията а не в София естествено].

Потребителски аватар
cookiemonsta
Контакти:

Мнениеот cookiemonsta » 09 апр 2013 01:49

Единственият резултат, който Гугъл ми връща за Мерцедес и Видин, е някаква статия на Стандарт от 1-ви Април.

Иначе е приятно да си лафим за бизнес и икономика 8-)

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 09 апр 2013 11:12

То преди 10-на години немци щяха да строят и писта за F 1 край Сливен, ама ...
Даже имаше постигнати споразумения+документи ... Но край "Сините камъни" все още не бръмчат най-бързите мъже в света.

Та директно по-темата ...
Предизборни времена са !
Така че, на такива новини трябва да се гледа по-скоро с песимизъм ... ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
Лъчката
Контакти:

Мнениеот Лъчката » 09 апр 2013 12:48

А случайно да знаеш, че те вече си имат завод в Турция. Слагам каса бира, че след изборите тая партенка, ще бъде забравена.[/quote]
А ти случайно да знаеш, че завода в Турция е за тежкотоварни автомобили?
Изображение

Потребителски аватар
james
Контакти:

Мнениеот james » 09 апр 2013 12:51

Parmalat чо днеска май ни взе на подбив.Очаквам следващата му тема да е космодрум в Змейово.

Върни се в “Свободна зона”