RIR написа:Red Warrior написа:Аз съм на принципа, ако ще се прави нещо да е като хората, или изобщо да не се прави! Какъв национален стадион ще е този с 25 хил. места, като само на мачовете на ЦСКА със Стяуа и Фулъм имаше по 30-35 хиляди. Ето сега идва Италия и ако имахме нов нац. стадион с 25 хил. места какво правим? По-добре да се играе пред 40 000 хиляди на "Васил Левски", отколкото на уж модерният нов стадион пред 25 хиляди.
Въпросът е дали си струва за 10-12 мача на 5-6 години (колкото пъти се пълни "Васил Левски" или на него има поне 25 000 човека) да се държи толкова голям стадион.
Карам го по спомен - толкова народ на стадиона напоследък е имало на мачовете на националния с Италия, Холандия, Ирландия, може би Англия. На Левски - Удинезе, Шалке, Барселона, Челси, Вердер и Киево (за последните 2 не беше съвсем пълен). На ЦСКА - Фулъм, и щом казвате, Стяуа. И от всички тези мачове колко са били последните 2 години? 2-3? Да не говорим, че ако Армията имаше лиценз, предполагам щяхте да си играете там.
Всъщност стадиона напоследък се пълни по-често по концерти.
И с Базел, и с Динамо Москва имаше към 25 000... просто не виждам как ще се събират хората на мачове като България - Англия / Италия или някоя велика футболна сила, или на мачове на вожещите отбори в Европа!!! И да, има смисъл за няколко мача, по-добре няколко отколкото николко и когато дойде някой голям отбор да има 20000 човека извън стадиона!!! Ако се прави нещо да се прави като хората, а не това прасе ББ да ми казва, че за 3000 нямало да прави стадион. Ние не сме Англия на всеки мач да има по 50000 души. И това не е в вината на хората, а в управниците на клубовете и БФС!!! Хората едно време са ходили по стадионите!