ReBorn1982 написа:Когато имаше "смешно турнирче" (също АТР 250) в Белград, Джокович беше там и играеше. Идваш и играеш не заради "турнирчето", не заради организаторите и спонсорите, а най-вече заради родната ти публика и фенове, които иначе няма къде наживо да те гледат в състезателна обстановка. Нарича се уважение към родината.
Знаеш какви са ми позициите в темата за политика, ама това и на мен ми идва малко в повече тип псевдопатриотско. Тенисът е достатъчно труден спорт откъм подготовка, цялата тежест откъм подготовката е индивидуална - сам си търсиш спонсори, сам си я финансираш, за да си в оптимална форма на някой турнир почваш режими и тренировки месеци преди това, трябва да планираш къде да играеш и къде да пропуснеш и още хиляди неща. Сигурно е могъл да играе в София, после пък щяхте да го плюете що е отпаднал толкова рано на следващия голям турнир. Да не говорим, че даже нямаше да си го пуснете да го гледате, камо ли да идете на живо.
Щом е решил и замислил (още от преди години) да има такъв мач тук с Ноле, значи едва ли е безразличен.