Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот blue avalanche » 06 ное 2016 18:47

Кашчей написа:
HoUs4oOL написа:Е, то е така на всички избори, аз откакто имам право да гласувам, вече 3 години, не съм го направил нито един път на българските избори. :mrgreen:

Хвалиш ли се, или се жалиш?!

Ти в български форум и много обичаш да пускаш текстове на руски и ингилизки..та не е загуба, че не уважаваш страната, в която живееш!

А държавата,в която живеем,уважава ли народа си????
Да погледнем само списъка с кандидат-президенти и отговорът се изяснява!!!
Митьо Пищова,Н.Банев,Марешки,Цацко Цачев... Я,моля!!!
А за парламентарни избори - 300 и кусур партии... МОЛЯ?????

pomiqr272
Контакти:

Мнениеот pomiqr272 » 06 ное 2016 18:49

Винаги съм се чудил защо позволяват на чужденците да гласуват. Избягали от България, ама да гласували.

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 06 ное 2016 18:59

Аз съм на мнението, че право на глас трябва да имат само хора плащащи данъците си в България.В чужбина - учещите там и хора, коита са изпратени на работа(командировка) от фирми плащащи данъците си у нас.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 06 ное 2016 19:02

pomiqr272 написа:Винаги съм се чудил защо позволяват на чужденците да гласуват. Избягали от България, ама да гласували.

Защото най-големите финансови инвестиции у нас идват именно от тях. Много от парите в икономиката ни са заработени именно от тях.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

pomiqr272
Контакти:

Мнениеот pomiqr272 » 06 ное 2016 19:16

1982 написа:
pomiqr272 написа:Винаги съм се чудил защо позволяват на чужденците да гласуват. Избягали от България, ама да гласували.

Защото най-големите финансови инвестиции у нас идват именно от тях. Много от парите в икономиката ни са заработени именно от тях.

Ко? Тея не фиормират и 5% от БВП.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 06 ное 2016 19:45

Не искам да споря какво и колко формират, просто е факт, че много пари влизат в България от българите, работещи навън. Така че е нормално да имат право на глас. Аз самият имам доста роднини навън, най-вече в САЩ. И почти всичките пращат пари тук, кой на родители, кой за друго ..... тея пари после се харчат тук, не някъде другаде, защо да не гласуват хората, нали и те допринасят така с нещо ?!

Бати, мързеливите цигани, дето висят на социални и всякакви други помощи, гласуват, та нашите навън ли да нямат право ?!

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 06 ное 2016 19:53

А, аз защо трябва да плащам данъци, осигуровки и т.н. в бюджета, а да не ги дам тези пари на роднини и приятели.Моите доходи може също да идват от чужбина, но тук да си плащам дънъците.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 06 ное 2016 20:16

Всеки си плаща данъците там, където работи и живее, нормално. Мисълта ми е, че тези хора също инвестират в България, и то не само пряко чрез изпращане на пари, защо да нямат право на глас ??!

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 06 ное 2016 20:30

1982 написа:Всеки си плаща данъците там, където работи и живее, нормално. Мисълта ми е, че тези хора също инвестират в България, и то не само пряко чрез изпращане на пари, защо да нямат право на глас ??!

Онези,дето са в Турция какво са "инвестирали" в Б-я???
Ми дай да изберем някой Хасан Карабабаит,например,за президент,че да им направим кефа на тези колосални инвеститори!

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 06 ное 2016 20:31

Абе който е заминал навън е тръгнал с цел да си урежда живота там. Малък % са мераклиите да се връщат. Гледах специално българите в САЩ, с какъв поглед говореха за изборите за президент в България и за местните. Доста по-компетентни и с по-голямо желание говореха за Хил и Тръмп. И всички "биха се върнали в България, ако нещата се променят". И с какво право ще се връщаш след като други са копали на баира за да я има държавата?
От мен ако зависи, няма да има двойно гражданство и българи зад граница да си губят гражданството след 20г, ако не са живяли в България за период от цяла година.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Върни се в “Свободна зона”