Logical person написа:Тъпо, много тъпо.
И не, нямам притеснения за отбора. Поне не непосредствени. Няма да се повтори нито 2008 , нито 2013г. И лиценз ще вземем и в ЛЕ ще играем и за следващия шампионат ще сме на нивото от този дето мина. А може и малко по-добре.
Тъпо ми е защото се провали шанса да се разбие мутро-олигархичния модел. Тъпо ми е заради гадните муцуни на Домуса, Ганчев, Цецо Василев, Батков/Чорни, Венци Корема, Тото Динев и т.н. Защото те ще продължат всеки ден да обясняват колко са важни, колко са незаменими, как без тях нищо няма да има и нищо не може да се случи. А феновете малко по-малко започват да се радват на такива субекти, да ги приемат като благодетели, да са им благодарни.
п.п. По-принцип разбирам заяжданията на левскарски и други фенове с нас. И ние се заяждаме с тях. Но конкретно в случая, по-тази тема не разбирам на какво се радват ? Въпреки неуспеха на ИПО-то, ЦСКА пак ще го има и ще ги бие. Но провала на опита да се пропука мутро-олигархичния модел, мисля че е и в тяхна вреда ?
Не е проблем ЦСКА или Левски, или който и да било да стане публично акционерно дружество. Вие сега не успяхте, защото основната цел на вашите хора беше на първо място да наберат свежи пари. Винаги може да направите вторично предлагане и директно да излезете на борсата, ставайки публично дружество (само че без да привлечете свежи пари). Или пък Батков може без проблеми да направи първично предлагане без да слага висока долна граница на продадените акции, т.е. да е успешно във всички случаи. Но какво от това? Специално вие, червените фенове, си създавате (или по-точно ви създават) някаква заблуда, че публичното дружество е върхът на сладоледа и едва-ли не всичко ще цъфтне. Истината е, че без качествено управление ако искаш бъди публично дружество, ако искаш бъди какво щеш - все тая. А качественото управление не зависи от броя акционери.