За един майка за други мащеха...

Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Re: За един майка за други мащеха...

Мнениеот plovdivram » 24 апр 2010 12:56

v.s.
Защо не си върнете старото име,щом толкова държите на фактите,или всичко е заради някакви цифри???
Това пък е пет страници назад.

А ти какъв проблем виждаш в това?! В крайна сметка ние ще си ги решим тези неща... :mrgreen: А ти като толкова държиш на фактите можеш да поставиш този въпрос и на феновете на Юнайтед, защо не върнат "железничарското" "Нютън Хийт"... ето сега даже е момента да им поставиш въпроса, докато веят тези жълто-зелени шалове!!! :mrgreen: Или пък на Локомотив Москва защо не върнат К.О.Р. (Клуб на Октомврийската Революция)... :mrgreen: Ама защо да ходим толкова "далеч"... ами ти можеш спокойно да го зададеш този въпрос на 90% от клубовете в БГ!!! Ще ме простиш, че не ти обрънах такова внимание на въпроса, но на фона на обстановката в БГ футбола той не изглежда много сериозен, а по-скоро ИЗБИРАТЕЛНО ЦЕЛЕНАСОЧЕН... т.е. пак ти казвам... този въпрос можеш да го зададеш на 90% от клубовете в БГ...

Колкото до "ЦИФРИТЕ"?!! :mrgreen: Като говоря, че НЕ ЧЕТЕТЕ... все едно на мен си го казвам?!! Ама то и затова ВСЕКИ ПЪТ въртим ЕДНА И СЪЩА "ПЛОЧА"... АМи ако си бяхте НАПРАВИЛИ МАЛКО-ОТ-МАЛКО труда да ПРОЧЕТЕТЕ щяхте да видите, че ако беше ВЪПРОС ЗА ЦИФРИТЕ... то!!! :mrgreen: И най-вече АКО бяхме взели "НОУ ХАУ-то" :mrgreen: от вас... сега щяхме да говорим не за 1926-та... а поне за 1913-та... :mrgreen: и може и да ти е смешно 'ма е факт... :mrgreen: И не ме разбирай грешно!!! ТОВА НЕ ГО ТВЪРДЯ... Но понеже въпроса ти бе за "ЦИФРИТЕ"... исках да ти кажа, че това ако беше наша САМОЦЕЛ, както е при ВАС.... то спокойно можехме да се "напъваме"... трябва да ти кажа, че основанията са ни поне толкова колкото и на вас!!! :mrgreen: ... Друг е въпроса, че е много СМЕШНО да се ТВЪРДИ подобно нещо!!! :mrgreen:

Предполагам сега вече получи някаква яснота по въпроса, който толкова УПОРИТО задаваш!!!
Изображение

Потребителски аватар
Arto
Контакти:

Мнениеот Arto » 24 апр 2010 13:39

ram ти си като енцилколедия евала ;) . Напълно съгласен съм с това което каза.

Потребителски аватар
v.s.
Контакти:

Мнениеот v.s. » 24 апр 2010 14:10

ram,интересно ми е твоето мнение-трябва ли да си върнете първото име,това което са избрали основателите ви.Възхищавам ти се на страстта,с която се занимаваш с тези неща.Моето мнение е че трябва да си го върнете,ако аз бях привържаник на такъв клуб щях да настоявам за това.Пример:ако имам син за който научавам сега,25г. след раждането му,ще искам да носи моето име,въпреки че не съм му дал нищо през това време.След като вече съм СИГУРЕН,че е мой ще му дам цялата си любов и ще искам да поправя тази несправедливост с презимето и фамилията му.(кофтито е ако аз съм го изоставил-тогава нека си носи другата фамилия)
100 години под светлините на най-ярките прожектори.

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 24 апр 2010 14:52

v.s.
ram,интересно ми е твоето мнение-трябва ли да си върнете първото име,това което са избрали основателите ви.

Ако наистина искаш да чуеш моето мнение ще ти го кажа!!! ]
Да... От една страна ние ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва по някакъв начин да имаме в наименованието си това на "родителите" си... но от друга, моето мнение е че спокойно можем да запазим името, което в продължение на вече 60 години по една или друга причина се е наложило и е станало любимо за толкова хора... пак казвам... независимо, че по някакъв начин е наложено.. така както и това на Славия Пд... За съжаление наименования като Спортклуб дори и изконни отдавна вече не са популярни и независимо оттова, което носят със себе си, едва-ли ще бъдат възприети така както им се полага, дори от хората, които са "кръвно" свързани с "родителите" ни... За да ме разбереш правилно ще ти дам пимер с един от КУЛТОВИТЕ източно-европейски клубове, какъвто е Локомотиве Лайпциг... Примера, който ти давам не е случаен, защото много прилича на нашият... Та!! Точно както и Локомотив Пловдив този клуб е създаден с друго име в края на ЗБЕЛЕЖИ 19 век... Много години по-късно (след 1945-та) отново в резултат на РЕФОРМАЦИИТЕ по съветски модел след редица обединения се стига до наименованието 1.ФК Локомотиве Лайпциг... Защо ги говоря тези неща?!! Защото след падането на Берлинската стена бе навдигнат глас за връщането на СТАРОТО име на Локомотиве и то бе върнато... само, че бе върнато за много, много малко време... просто оществеността настоя бързо да се възтанови това, с което ТЯ Е СВИКНАЛА!!! т.е. това, като което ТЯ си знае отбора... :mrgreen: НО ТОВА, КОЕТО НИКОЙ НЕ ОТРИЧА Е ПРИЕМСТВЕНОСТТА, защото ако ПОЛИТИКАТА не се бе намесвал... то ОБЩЕСТВЕНОСТТА никога нямаше да "забрави" изконното наименование!!! ... Дано си схванал добре примера, но така или иначе аз вече свиках да се"обяснявам" в по-няколко десетки поста, така че ако има нещо неясно ще продължим... НО... понеже започнах с това, че според мен ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да имаме в наименованието си това на нашите "родители"... т.е. това им го дължим... моето предложение за наименование на клуба ни е "СК Локомотив" Пловдив (СК е съкращение от СПОРТКЛУБ)... между другото то не само исторически, но и смислово си звучи походящо! Всъщност даже бих се поправил МАЛКО :mrgreen: ... Предложението ми е :

ПЛОВДИВСКИ СПОРТКЛУБ ЛОКОМОТИВ
Изображение

Потребителски аватар
v.s.
Контакти:

Мнениеот v.s. » 24 апр 2010 15:41

Макар че пряко не ме засяга и аз мисля като теб.Много е важно да СТЕ СИГУРНИ,че точно това са вашите родители,за да не се наложи след 50г. пак да променяте нещата.Успех и умната какви ги вършите.
100 години под светлините на най-ярките прожектори.

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 24 апр 2010 16:55

v.s.
Много е важно да СТЕ СИГУРНИ,че точно това са вашите родители,за да не се наложи след 50г. пак да променяте нещата.Успех и умната какви ги вършите.

Ами след като и ДОКУМЕНТИТЕ и САМТЕ ТЕ ни ПРИПОЗНАВАТ като ТЯХНОТО ДЕТЕ то мисля, че НЕМОЖЕ ДА ИМА СЪМНЕНИЕ!!! :mrgreen:
Изображение

loko2004
Контакти:

Мнениеот loko2004 » 24 апр 2010 16:59

В духа на темата, която се обсъжда – за отношенията между Ботев и останалите пловдивски клубове, намирам за полезна една историческа „екскурзия".

Годината е 1932-ра. На 4-ти и 5-ти юни Ботев планира да отпразнува двоен празник – 20 годишнина на клуба и 15 години спортна дейност на Никола Щерев (Старика). За целта от клуба отправят официално писмо до Пловдивската община, искайки 20 000 лева, за да отпразнуват своя празник. Молбата е разгледана и са отпуснати 5 000 лева.
http://farm5.static.flickr.com/4060/438 ... 21bb_b.jpg
http://farm3.static.flickr.com/2740/438 ... b9e6_b.jpg

Към онзи момент в Пловдив има близо 20 спортни клуба. Нямам представа доколко е била редовна практика да се просят пари от Общината за целите на клубно тържество. Поне аз не съм срещал друг случай (което не значи, че няма).

Тъй или инак, по повод тържеството на Ботев от юни`32г. се случва нещо без прецедент дотогава: всички пловдивски клубове го бойкотират. Ето думите от речта на почетния член на Ботев – Недко Каблешков, с които той описва гледката на клубното игрище (5 юни 1932г.):

„Очаквах да видя днес този обширен парк-игрище натъпкан с народ, без разлика на вяра, обществено положение и партийна принадлежност. … Мислех, че в това мило празненство ще вземе най-живо участие цялата спортна и учаща се младеж, защото тук се чествува 20 годишното трудолюбие, постоянство, творчество на спортистите от клуба „Хр. Ботев".

Длъжен съм, обаче, с болка на душа да констатирам, че тука не виждам учащата се младеж, нито спортните и други дружества, наредени в стройни редове под своите красиви знамена. Виждам само музиката на Държавната мъжка гимназия, музиката на французкия колеж и неговия спортен клуб, ученици от Италианското училище с тяхното знаме, отделни ученици и спортисти и съвсем малко граждани и гражданки. …

Виждам, обаче, тука скъпи гости от София и другаде."

http://farm5.static.flickr.com/4015/454 ... b7ba_b.jpg

Има различни причини, щото не само пловдивските клубове, но и гражданството да бойкотират клуба Ботев. Тук ще щрихирам една от тях, може би най-щекотливата.

Става дума за градското футболно първенство - сезон 1931/32г. Негов есенен първенец е Сокол (от кв. „Мараша").

На 17 февруари 1932г., малко преди началото на пролетния полусезон, във в-к „Победа" излиза статия под заглавие „Една неправда":

„И тази година първенството на футбола в града ни ще се вземе от сп. кл. "Ботев", въпреки че според класификацията от футболния комитет при П.О.С.О. (Пловдивска окръжна спортна област, бел. моя) последният остава на предпоследно място за есенния полусезон.

Думите, които сме чували от негови представители: "Ние сме сигурни, че ще спечелим изгубените състезания пред арбитражния спортен съд в София, благодарение на нашите приятелски връзки в тамошните спортни среди", се напълно оправдаха.

Крив път сте избрали господа ботевисти за домогване до това тъй желано от вас първенство. Претендирате и алармирате обществото, че сте истински крепители и вдъхновители на спортната идея, а то излиза, че сте повече рушители." http://farm3.static.flickr.com/2709/454 ... b7cd_b.jpg

През юни 1932г. пловдивското първенството завършва. Според резултатите, добити на терена, първенец на града става Сокол. Той официално е обявен за такъв от Пловдивската окръжна спортна област (ПОСО).

Ала от Българската национална спортна федерация (БНСФ), т.е. от София, оспорват първото място на Сокол. При това го правят твърде дълго и настоятелно. Причината: според ръководителите на спорта от София, то първенец на града би трябвало да е Ботев.

Ето с какви категорични думи „Победа" описва ситуацията (6 август 1932г.) – под заглавие „За първенството в ПОСО":

"От дълго време този въпрос занимава пловдивската спортна публика и гражданство. Често в колоните на някои вестници четем разни съобщения по отношение на този въпрос, болшинството от които са глупави измислици на заинтересовани лица и от които не може да се разбере кой клуб е първенец на П.О.С.О.

Считам за нуждно да дам известни изяснения по този въпрос. От произведените състезания за първенство по футбол в гр. Пловдив и на П.О.С.О. за 1931/32г. бе обявен (за първенец) от управата на същата област с.к. "Сокол" Пловдив, който печели всичките си федеративни мачове на игрището, с изключение със с.к. "Парчевич" като се градира за първенец на П.О.С.О. със 17 т. и 22 гола.

Своевременно БНСФ бе известена за първенството на града. Обаче, за изненада на управата на БНСФ, се наложи на П.О.С.О. да приведе в изпълнение едно противоуставно решение на арбитражния съд, като с това фаворизиране с.к. "Ботев" Пловдив да бъде обявен за първенец на П.О.С.О. и на всяка цена да се яви той да се състезава за държавното първенство и за "Царската купа".

Питаме БНСФ, респективно представителите й г.г. Попов и Гайдарски, бива ли да се руши цяло спортно движение в Пловдив, чрез тормоза, който се упражнява на пловдивските клубове и управата на П.О.С.О. за угода на с.к. "Ботев" Пловдив – че ако с.к. "Ботев" е първенец на П.О.С.О. за състезанията за държавно първенство на БНСФ щял да реализира по-големи печалби. Това са думи на гореспоменатите господа, разбира се, нужни има са по-големи командировки – безразборно. И може ли купата подарена от Н.В. Царя да бъде дадена на клуб, който печели състезанията си из разни канцеларии и банкети на приятелски начала?

Насоката, която БНСФ даде на спортното движение в Пловдив със своето пристрастие и вмешателство в автономията на П.О.С.О. няма да изведе същото движение на добър край. В клубовете, членове на П.О.С.О. се чувствува една отпадналост и не е за чудене да реагират по какъвто и да е начин срещу този тормоз. Нека БНСФ се опомни докато е време и даде едно правилно разрешение на този въпрос, за да не бъде провалено спортното движение в града ни." http://farm5.static.flickr.com/4044/454 ... 4164_b.jpg.

Вследствие на недопустимите и груби намеси в нейната автономност, управата на Пловдивската спортна област подава оставка. Същевременно в Пловдив биват изпратени на два пъти представители на БНСФ, които да проведат анкета относно първенството.

Управата на Пловдивска спортна област обаче е категорична – първенец на града е Сокол. Стига се дори до там, щото ПОСО да заплаши, че няма да бъде излъчен представител на Пловдив за държавното първенство.

Накрая, в последния възможен момент, ситуацията е разрешена. На 28 август 1932г. за това писала „Победа":

"Съгласно градацията на П.О.С.О. сп.кл. "Ботев" бе обявен четвърти поред. Намирайки се, обаче, в своя залез на спортното поле, сп.кл. "Ботев" потърси, верен на своите традиции, закрилата на Б.Н.С.Ф., за да излезе от тази може би гибелна за съдбата му класификация. По непонятни нам причини Б.Н.С.Ф. насрочи на своя фаворит мач за решающе първенство, състоял се на 21 т.м. Деянието на Б.Н.С.Ф. е неоснователно, защото наруши автономното право на П.О.С.О., с което предизвика и оставката на последната.

"Соколисти", пропити от силното желание, дух и воля за реабилитация на своята собствена и тази на областта чест, при явно надмощие и малък шанс, победиха най-достойно "първенците" на Б.Н.С.Ф. Тази плесница отправена най-вече по челото на Б.Н.С.Ф. доказа за сетен път, че не трябва да се посяга върху правото и истината.

С тези си прийоми Б.Н.С.Ф. се излага в пристрастие, с което всява разврат и грубо партизанство в младежките спортни среди. Уверени сме, че управата на Б.Н.С.Ф. ще си вземе добра бележка от неоснователното своеволие, което си прави, тормозейки област и клубове." http://farm5.static.flickr.com/4021/454 ... 0078_b.jpg.

Ето такава ситуация се разиграла през горещото лято на 1932г. Видяна от днешния ден, поуките от нея се очертават поне две.

Първата бива предварително ясна: много е ценно да се познава историята. Защото онова, което е било, ни прави прозорливи относно това, което е сега.

Втората поука е не по-малко полезна. А именно: трябва внимателно да се четат различните издания, посветени на футбола. Защото клубна брошура на Ботев от 1962г. провъзгласява, че същият клуб бил станал градски първенец през 1932г.

Е, не им върви на соколистите и това си е!…

Днешният Локомотив Пловдив се родил на 26 юли 1926г. с името Пловдивски Спортклуб!

Потребителски аватар
nik_bg1
Контакти:

Мнениеот nik_bg1 » 25 апр 2010 10:24

След като от миналото обстойно разгледахме годината 1932 ,да надникнем и в бъдещето...
Годината е 2110...
Четем в интернет сайт коментари, как кмета на град Пловдив, подарил на ФК"Ботев"през 2010год. 400000лв. с което обезмислил съществуването на другите ФК в града.
Никаде не се споменава ,че всъщност тези пари били дадени за други цели...Типично за фенски сайт...И почнали едни тълкувания...абе майката си трака...
Най-накрая се разбрало,че някъкъв измислен и създаден от група другари за партийна нелегална дейност сдружение на "депо #1936"(сега ФК"Локомотив" гр.Пловдив) е наследник на ФК"Спортклуб"
Хаахахахааааааа...лалажии...бляляблябля...тълкуват всичко ама както на тях им харесва...
Последна промяна от nik_bg1 на 25 апр 2010 11:02, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 25 апр 2010 10:31

nik_bg1,

бла-бла и лаладжийство е това, което правите вие... При това както казваш абсолютно НЕЛЕГАЛНО!!! :mrgreen:
Абе момчета... какво стана с КОНЦЕСИЯТА на подлеза на Гарата?!! :mrgreen: Славчо да не е решил да го даде на вас?!! :mrgreen:

http://sport.plovdiv24.bg/158502.html
Изображение

Потребителски аватар
nik_bg1
Контакти:

Мнениеот nik_bg1 » 25 апр 2010 12:27

Не се притеснявай...Кмета бат Славчо ,обеща да не пипа засега концесията на подлеза...
Както знаеш Коко ходи при него и обеща да върне парите на "Вихрен"само да не му пипат концесията...защото нямал парички да уреди мачовете до края на първенството и локото щяла да изпадне...и от тотото намаляли приходите,започнали да го следят изкъсо...абе лоша работа...лоша...лоша...а нашият кмет добричък...к*во да прави...И стига сте го ...нашият кмет ,за едни майка за други мащеха...моля ви се добричък е той...Ето на и с подлеза го даказва,били лоши условията за общината с този договор...глупости на търкалета

Върни се в “Локо Пловдив”