Ново скандално петно в/у България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Foreigner
Контакти:

Re: Ново скандално петно в/у България

Мнениеот Foreigner » 11 май 2013 20:48

parvanoff написа:
Foreigner написа:
KategorieC написа:Крайно време да стане някаква мега криза, която да избухне в нещо по-кърваво. Това не се търпи, ние- българите трябва да имаме цел, но тази цел или национален идеал, ще го постигнем след нещо апокалиптично, за да ни дойде ума.

Единственият изход - Бивши членове на бкп и дс и техните деца, внуци и роднини да нямат право да заемат абсолютно никаква държавна длъжност - от чистачка в общините през парламента, президентството, съдилищата, прокуратурата, държавните предприятие и предприятия с държавно участие и т.н.

Този изход трябваше да стане 1990-та година, а не сега... Сега много от документите са зачезнали нанякъде...

Е как да стане като те си "спечелиха" изборите тогава? Трябваше хората да ги погнат, ама кой да погнат като всеки "партизанин" се оказа принудително комунист, иначе цял живот си е бил "демократ". Те си знаеха какво ще стане и минахме с нежна революция...
Ти защо мислиш, че си запалиха партийният дом?
...

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 11 май 2013 20:52

grasiani написа:
parvanoff написа:
HardWork написа:Ми аз смятам, че всички партии трябва да организират утре политически протест, да излезне народа на протест! Едни 800 000 хиляди на протест ще свършат работа! Тея ГЕРБ така са яхнали народа, направо съм потресен! Нищо де, сега поне ще разберем кой са платените писачи във форума :mrgreen:

То се разбира! Тези, които само обиждат потребители и партии без доказателства или тези, които се опитват с градивна дискусия да се стигне до истината...
Ето един пример над моето мнение...

Е къде те е обидил че реагираш, аз не виждам, ти за платен писач ли се смяташ че се засягаш.

Да съм казал, че той ме е обидил? Това първо, макар че ти може би не можеш да се усетиш за нещо друго, затова ще ти постна някои точни негови думи, а после може да помислиш и сам за себе си да определиш какво пише! ;)
Тея ГЕРБ така са яхнали народа, направо съм потресен! Нищо де, сега поне ще разберем кой са платените писачи във форума

Ти как тълкуваш това-я да видим? ;)
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
Foreigner
Контакти:

Мнениеот Foreigner » 11 май 2013 20:53

sin4ec написа:
KategorieC написа:
Foreigner написа:
KategorieC написа:Крайно време да стане някаква мега криза, която да избухне в нещо по-кърваво. Това не се търпи, ние- българите трябва да имаме цел, но тази цел или национален идеал, ще го постигнем след нещо апокалиптично, за да ни дойде ума.

Единственият изход - Бивши членове на бкп и дс и техните деца, внуци и роднини да нямат право да заемат абсолютно никаква държавна длъжност - от чистачка в общините през парламента, президентството, съдилищата, прокуратурата, държавните предприятие и предприятия с държавно участие и т.н.

Закон за лустрацията ! Съгласен на 100% с теб!

Е, а Б и Ц кво ще правят?

Единият ще сади картофи и ще пасе овце, другият ще е охрана на нощен клуб, серго ще е преводач на майчин език и т.н.
Важното е да не са на държавна длъжност и да нямат нищо общо с държавни поръчки и т.н.
...

Потребителски аватар
KategorieC
Контакти:

Мнениеот KategorieC » 11 май 2013 20:55

parvanoff написа:
Foreigner написа:

Този изход трябваше да стане 1990-та година, а не сега... Сега много от документите са зачезнали нанякъде...

Напротив, сега ако има такава възможност ще стане още по-добре. приема се първо закон за лустрацията и се определя, че лицата, които са заемали управническа и партийна държавна длъжност по време на таталитарния комунистически режим в България за периода 09.09.1944- 10.11.1989г. нямат право на това и това, ал. всички техни роднини. Глава втора на този закон- всички бивши управници на Р България от 10-ти Ноември 1989 до 2013 г. и техни роднини нямат право и .т.н. Просто е- ЖЕЛАНИЕ НЯМА!!!
Iustitia non novit patrem nec matrem, solam veritatem spectat!

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 11 май 2013 20:57

Foreigner написа:Единият ще сади картофи и ще пасе овце, другият ще е охрана на нощен клуб, серго ще е преводач на майчин език и т.н.
Важното е да не са на държавна длъжност и да нямат нищо общо с държавни поръчки и т.н.

Бива!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 11 май 2013 20:58

Foreigner написа:
parvanoff написа:
Foreigner написа:

Е как да стане като те си "спечелиха" изборите тогава? Трябваше хората да ги погнат, ама кой да погнат като всеки "партизанин" се оказа принудително комунист, иначе цял живот си е бил "демократ". Те си знаеха какво ще стане и минахме с нежна революция...
Ти защо мислиш, че си запалиха партийният дом?

Аз не съм фен на конспирациите. Пък и ако тръгнат такива разсъждения ще бъде партийна агитация, а днес правя всичко възможно да избегна нещо такова. Може да разискваме тези теми след изборите. Изразявам мнение, че това вече няма да има ефект, защото много пъти казаха хора, които са запознати, че вече доста досиета са изчезнали...
За мен изходът е много прост. Да не се протестира срещу партии, а за конкретни неща, защото това, което може да ни задвижи напред са именно действията. Ще ти дам пример-първо никаква не е гаранцията, че и някой нечленувал в тези структури няма да краде и да защитава интересите на олигарси, монополи, държави и т.н., нали? Т.е. какъв е смисълът да сменяме хората, които ни ограбват? За мен е много по-важно да се претистира за конкретни неща. Примерно за промяна на закони. За прозрачност и контрол, който да се вижда черно на бяло-в интернет ако трябва. Да се протестира примерно за намаляване на огромните субсидии за партиите и откъде накъде тези, които събират мижавите 1-2 процента трябва да визмат субсидии. За мен един такъв път е решение, което може да доведе до нещо положително. Разбира се това е мое лично мнение! ;)
само Левски и България

Потребителски аватар
grasiani
Контакти:

Мнениеот grasiani » 11 май 2013 20:59

parvanoff написа:
grasiani написа:
parvanoff написа:
HardWork написа:Ми аз смятам, че всички партии трябва да организират утре политически протест, да излезне народа на протест! Едни 800 000 хиляди на протест ще свършат работа! Тея ГЕРБ така са яхнали народа, направо съм потресен! Нищо де, сега поне ще разберем кой са платените писачи във форума :mrgreen:

То се разбира! Тези, които само обиждат потребители и партии без доказателства или тези, които се опитват с градивна дискусия да се стигне до истината...

Е къде те е обидил че реагираш, аз не виждам, ти за платен писач ли се смяташ че се засягаш.

Да съм казал, че той ме е обидил? Това първо, макар че ти може би не можеш да се усетиш за нещо друго, затова ще ти постна някои точни негови думи, а после може да помислиш и сам за себе си да определиш какво пише! ;)
Тея ГЕРБ така са яхнали народа, направо съм потресен! Нищо де, сега поне ще разберем кой са платените писачи във форума

Е това обида ли е, това е констатация всеки има право на мнение по даден въпрос и по дадено управление и по дадено изказване, аз обида не виждам и примера не ти е много удачен ,намери друг, достатъчно има из форума.

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 11 май 2013 21:00

KategorieC написа:
parvanoff написа:
Foreigner написа:

Напротив, сега ако има такава възможност ще стане още по-добре. приема се първо закон за лустрацията и се определя, че лицата, които са заемали управническа и партийна държавна длъжност по време на таталитарния комунистически режим в България за периода 09.09.1944- 10.11.1989г. нямат право на това и това, ал. всички техни роднини. Глава втора на този закон- всички бивши управници на Р България от 10-ти Ноември 1989 до 2013 г. и техни роднини нямат право и .т.н. Просто е- ЖЕЛАНИЕ НЯМА!!!

Това е друго. Ние говорехме за членове на бкп и дс... Но както казах в предишното си мнение и това, според мен няма да е гаранция, защото нищо не пречи и на новите да крадат, да бъдат подкупвани и да защитават интереси и т.н. ;)
само Левски и България

Потребителски аватар
Foreigner
Контакти:

Мнениеот Foreigner » 11 май 2013 21:07

parvanoff написа:Аз не съм фен на конспирациите. Пък и ако тръгнат такива разсъждения ще бъде партийна агитация, а днес правя всичко възможно да избегна нещо такова. Може да разискваме тези теми след изборите. Изразявам мнение, че това вече няма да има ефект, защото много пъти казаха хора, които са запознати, че вече доста досиета са изчезнали...
За мен изходът е много прост. Да не се протестира срещу партии, а за конкретни неща, защото това, което може да ни задвижи напред са именно действията. Ще ти дам пример-първо никаква не е гаранцията, че и някой нечленувал в тези структури няма да краде и да защитава интересите на олигарси, монополи, държави и т.н., нали? Т.е. какъв е смисълът да сменяме хората, които ни ограбват? За мен е много по-важно да се претистира за конкретни неща. Примерно за промяна на закони. За прозрачност и контрол, който да се вижда черно на бяло-в интернет ако трябва. Да се протестира примерно за намаляване на огромните субсидии за партиите и откъде накъде тези, които събират мижавите 1-2 процента трябва да визмат субсидии. За мен един такъв път е решение, което може да доведе до нещо положително. Разбира се това е мое лично мнение! ;)

Така е, ама все пак сме в България. Кой ще напише закони в негов ущърб? Кой ще повдигне обвинение от неговата прокуратура? Кой ще осъди някой от неговия съд? Кой ще задържи някой от неговото мвр и т.н.
Те така са внедрени, че дори да изглежда безупречен даден политик, прокурор, съдия, министър и т.н. просто очаква точния момент, с точното обаждане, от точните хора... за да си свърши "работата".
За другото си прав - не е гаранция, че някой чист няма да обслужва чужди интереси - нали виждаш, че вече си отглеждат кадри, които този закон да не ги лови. Въпросът е да се ограничат максимално!
...

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 11 май 2013 21:11

grasiani написа:
parvanoff написа:
grasiani написа:
parvanoff написа:То се разбира! Тези, които само обиждат потребители и партии без доказателства или тези, които се опитват с градивна дискусия да се стигне до истината...

Е това обида ли е, това е констатация всеки има право на мнение по даден въпрос и по дадено управление и по дадено изказване, аз обида не виждам и примера не ти е много удачен ,намери друг, достатъчно има из форума.

Сигурно пак трябва да ти кажа, че не съм визирал него, че е обиждал някой! Може би ще трябва да ти го кажа за трети път... Дори съм визирал един, но сигурно не си го прочел...
Освен това те попитах за тълкование, а ти не го направи. Или не можеш да си го изтълкуваш, или нарочно не го правиш, защото така ти е удобно!
Аз ще ти дам тълкованието ако ти е трудно. Той казва на много хора-всички симпатизанти на ГЕРБ, че са били яхнати. Кои се яха-предполагам на този въпрос може да си отговориш! Т.е. той нарича всички симпатизанти на ГЕРБ животни. И освен животни ги нарича и платени агитатори-значи 20 процента от животните са и платени писачи... Казвам ти го, защото виждам, че ти е трудно да анализираш думите му. ;) А аз не обичам хора, които обиждат други, които не познават-просто не е справедливо, а аз не обичам несправедливостите.
Надявам се, че сега си разбрал. ;)
само Левски и България

Върни се в “Свободна зона”