Гавра с комунистическата история

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
sMotLiO
Контакти:

Re: Гавра с комунистическата история

Мнениеот sMotLiO » 19 юни 2011 01:41

Дърво без корен написа:
ПП-Между другото, изразът "смърт на комунистите" не е ли в нарушение на всякакви писани и неписани правила в нета и в реала?!?

Ти наистина си дърво без корен.Такива като теб едва ли ще се затруднят да спазват добрият тон говорейки за убийците на българският народ и българската държава. Сигурен съм,че дори ще можеш да вмъкнеш нещо ласкаво за тях,нали ти липсват каквито и да било корени?
You run fast? Ill run 10 paces faster. You jump high? Ill jump 3 inches higher. You train hard? Ill train 5 times harder

Потребителски аватар
milan199440barca
Контакти:

Мнениеот milan199440barca » 19 юни 2011 02:35

Дърво без корен написа:
в един момент един възрастен човек от легионерите става и почва да вика
аз съм осъден на смърт от народния съд защото бях офицер от жандармерията, но с това си изкарвах хляба на семействата
никого не съм убил или мъчил
но бях пратен в белене.
в един момент един от моите старци се изправя бавно, пребледнял и казва
[00:10:12] Рози: ама много тихо с пребледнели устни
аз знам защо сте осъден
а другият продължава знаеш ти много знаеш
но моят човек вдига ръка и казва ще ти разкажа
и започва
да говори като робот без нюанси в гласа
[00:11:11] Рози: с дни и часове
как този същият не е бил жандармерист, а нахлува в къщата на този моят човек /бил е дете тогава/ и измъква баща му от леглото
пребива майка му, която помята
защото чичото бил партизанин
[ а бащата трябвало да предаде родния си брат
: отвеждат бащата, но той нищо не знаел, защото не поддържал връзка с чичото
и за назидание го изкарват пред селото - разстрелват го и му режат главата
майката и двете деца са заставени да гледат
заедно с останалите жители
впоследствие главата на баща му е разнасяна по селата
а тялото е погр****о без нея и до ден днешен
[00:14:10] Рози: онзи легионерът пребледня
както стоеше прав седна и млъкна
след това стана и излезе без да каже нищо
[00:14:57] Рози: а моят старец се обълна към мен и каза хайде моето момиче нямаме работа тук

Това го пускам с разрешение на този, който ми го написа.Затова съм оставил на три-четири места оригиналното писане от скайпи, за да няма упреци, че измислям.

Дали някой ще продължава да твърди, че преди 9-и не е имало ужасии и издевателства?

Разговор в skype??? Ти сериозно ли? Не е лошо да си русофил, но преди това трябва да си спомниш, че си българин. Иначе си оставаш с гледането на Изображение

, докато други гледат Изображение
Don't drink and drive, don't smoke and fly, take LSD and TELEPORT!!!

Дърво без корен

Мнениеот Дърво без корен » 19 юни 2011 08:05

milan199440barca написа:
Разговор в skype??? Ти сериозно ли? Не е лошо да си русофил, но преди това трябва да си спомниш, че си българин. Иначе си оставаш с гледането на Изображение

, докато други гледат Изображение

Абсолютно сериозно!Жената е учител по история и зам.председател на партия в голям български град.Познавам се лично с нея от повече от 4 години и знам за какво мога да и вярвам.Между другото тя чете снощи точно тази тема, което и породи разказването от нейна страна на историята (случката), част от която постнах тук.А снимките, които си постнал са за съвсем друга тема, нямаща нищо общо с тази.Нямам намерение да ти обяснявам-на теб или когото било другиго защо съм постнал там снимка от руското издание на този филм.
Твърде малко аргументи прочетох в защита на вашата теза, но твърде много призиви за разрушение и смърт, което определено ме плаши.И това написано предимно от хора, които не са живели и ден при оня строй и не са построили и кучешка колиба в досегашният си живот.За сметка на това отлично знаят как да развалят всяко нещо, до което достига ръката им със спрея :evil:

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: Гавра с историята!!

Мнениеот fcb_bg » 19 юни 2011 08:43

acmilan написа:
Kotzata написа: Да сравняваш паметника на съветската армия с този на връх Шипка си е тъпичко. ;)

Не само е тъпичко,а е обидно за нас като народ.Паметникът на пияната съветска сган отдавна трябваше да бъде съборен.Поздравления за хората,които са си направили тази шега.И е крайно несериозно някой да си мисли,че подобно нещо може да бъде направено с Шипка.Шипка е символът на освобождението на България,а паметникът на съветската армия е символът на окупационни войски,вкарали България в 50 годишно комунистическо робство,заради което днес страната ни изостава от нормалните европейски държави с десетилетия.

Втората половина на последното изречение много ме заинтригува. След като толкова милееш за България, би трябвало да си наясно, че преди '89-та, страната е била къде по-силна и по-развита във всяко едно отношение, освен в престъпните дейности. Беше толкова икономически силна, толкова силна... Да ям аз турски домати по онова време?! Пффффф.... Армията - шепа войници, 2 лодки и 5 самолета на кръст(не можем да ги пратим никъде, защото натовската система "приятел/враг" не ги разпознава.... е*ати смеха!!!! По-смешен и абсурден е само парадът на армията на нейния празник.) и най-голямата глупост - премахването на задължителната военна служба. Може би си прав - хероинът, коката и други боклуци, явно трябваше да се появят по-рано за да гледам зомбирани хлапета по улиците. Същите тези са неуки, защото образованието е под всякаква критика. Без ясна цел, морал и ценностна система, защото родителите им са заети да изкарат 250-300 европейски пари и нямат време за елементарните неща от живота, угрижени за изкарването на насъщния. Колко от младежите, живеещи с родителите си, се хранят заедно с тях? Бас ловя, че процентът не е много голям. Разбира се, има процент от горепосочените хлапета, които са извън модела. За съжаление процентът не е никак висок.
Другото - " нормалните европейски държави". Предполагам не визираш отколешните европейски сили Германия, Англия, Франция и др., въпреки че са били много по-засегнати и ощетени от ВСВ. Защото ще е смешно, ако е така. ;) Защо една Естония е къде по-развита държава за същия период демокрация, пък е била доста повече време под комунистически режим/робство според теб? Карйно време е ти и такива като теб, да спрат да плюят едно нещо и да се оправдават с него, а да погледнат истината в очите. А тя е, че хората явно са прекалено глупави, щом позволяват на шепа мошеници да ги водят 3-то десетилетие за носа. И за несгодите са си виновни само те. Само като се сетя какво беше - банки-пирамиди, измами всякакъв вид, мутри, девалвация, $1=4000лв, празни магазини, 6 часа на опашка за 3 хляба(защото повече на един човек не дават) и какво ли още не. И всичко с една цел - да се вземат парите на хората и да се разграби тази богата държава, с голямо наследство от гадния за теб комунистически строй. Сега какво има държавата - за децата й казах; легализирани мутри, вече им викат бизнесмени; мошеници; вносна стока, която спокойно може да се произвежда тук, а българският й качествен еквивалент го ядат по другите държави; молове с боклуците на "нормалните европейски държави"; пенсионери-магьосници, преживяващи с 50 европейски пари месечно, защото са прекалено горди да не ровят в контейнерите за боклук; такива преглътнали гордостта :cry: ; (за това отношение от държавата ли са работили цял живот за нея?!);политици - мошеници и крадци, майстори в правенето на всичко възможно за да им е максимално тежък живота на хората и прочие...
Стига толкова, че целият ден ще ми е крив....
Последна промяна от fcb_bg на 19 юни 2011 08:55, променено общо 2 пъти.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 19 юни 2011 08:50

fcb_bg написа:Втората половина на последното изречение много ме заинтригува. След като толкова милееш за България, би трябвало да си наясно, че преди '89-та, страната е била къде по-силна и по-развита във всяко едно отношение, освен в престъпните дейности. Беше толкова икономически силна, толкова силна... Да ям аз турски домати по онова време?! Пффффф.... Може би си прав - хероинът, коката и други боклуци, явно трябваше да се появят по-рано за да гледам зомбирани хлапета по улиците. Същите тези са неуки, защото образованието е под всякаква критика. Без ясна цел, морал и ценностна система, защото родителите им са заети да изкарат 250-300 европейски пари и нямат време за елементарните неща от живота, угрижени за изкарването на насъщния. Колко от младежите, живеещи с родителите си, се хранят заедно с тях? Бас ловя, че процентът не е много голям. Разбира се, има процент от горепосочените хлапета, които са извън модела. За съжаление процентът не е никак висок.
Другото - " нормалните европейски държави". Предполагам не визираш отколешните европейски сили Германия, Англия, Франция и др., въпреки че са били много по-засегнати и ощетени от ВСВ. Защото ще е смешно, ако е така. ;) Защо една Естония е къде по-развита държава за същия период демокрация, пък е била доста повече време под комунистически режим/робство според теб? Карйно време е ти и такива като теб, да спрат да плюят едно нещо и да се оправдават с него, а да погледнат истината в очите. А тя е, че хората явно са прекалено глупави, щом позволяват на шепа мошеници да ги водят 3-то десетилетие за носа. И за несгодите са си виновни само те. Само като се сетя какво беше - банки-пирамиди, измами всякакъв вид, мутри, девалвация, $1=4000лв, празни магазини, 6 часа на опашка за 3 хляба(защото повече на един човек не дават) и какво ли още не. И всичко с една цел - да се вземат парите на хората и да се разграби тази богата държава, с голямо наследство от гадния за теб комунистически строй. Сега какво има държавата - за децата й казах; легализирани мутри, вече им викат бизнесмени; мошеници; вносна стока, която спокойно може да се произвежда тук, а българският й качествен еквивалент го ядат по другите държави; молове с боклуците на "нормалните европейски държави"; пенсионери-магьосници, преживяващи с 50 европейски пари месечно, защото са прекалено горди да не ровят в контейнерите за боклук; такива преглътнали гордостта :cry: ; (за това отношение от държавата ли са работили цял живот за нея?!);политици - мошеници и крадци, майстори в правенето на всичко възможно за да им е максимално тежък живота на хората и прочие...
Стига толкова, че целият ден ще ми е крив....

Имам идея колега. Отиди в Куба. Там може да ти хареса.
Иначе за матриЯла си прав!
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 19 юни 2011 09:00

MCMXIII написа:
Имам идея колега. Отиди в Куба. Там може да ти хареса.
Иначе за матриЯла си прав!

Не съм комунист, ако това намекваш. Пък и Куба не може да стъпи на малкия пръст на България преди '89-та. Ти иди до Куба, ще ти трябват най-много $100 за да се почувстваш като цар за седмица.

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 19 юни 2011 09:05

fcb_bg написа:Не съм комунист, ако това намекваш. Пък и Куба не може да стъпи на малкия пръст на България преди '89-та. Ти иди до Куба, ще ти трябват най-много $100 за да се почувстваш като цар за седмица.

Не зная обаче, колко ще ми струва самолетния билет. Допускам, че ще повече от 100 долара ;)
Лек и успешен ден ти желая!
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 19 юни 2011 09:10

MCMXIII написа:
fcb_bg написа:Не съм комунист, ако това намекваш. Пък и Куба не може да стъпи на малкия пръст на България преди '89-та. Ти иди до Куба, ще ти трябват най-много $100 за да се почувстваш като цар за седмица.

Не зная обаче, колко ще ми струва самолетния билет. Допускам, че ще повече от 100 долара ;)
Лек и успешен ден ти желая!

Благодарско! Твоят да е същият по две. ;)

Потребителски аватар
wicked1913
Контакти:

Мнениеот wicked1913 » 19 юни 2011 14:28

Тези приказки за икономическата сила на България преди 89-та година са голям смях :lol:
Защо никой не споменава,че в началото на 20-ти век България е 6-тата по сила икономика в Европа?
Между комунисти и фашисти почти няма разлика, с разликата,че поне фашистите са били по-добре настроени към Българите и ценностите на бялата раса,като комунистите гледат само личната си облага и не ги интересува нищо останало :!:
А какви са тези глупости,че демокрацията е кофти нещо? Е кой въведе,и води демокрацията? Нима не са тези хора членове на БКП до началото на 90-те, и техните синове ? А ? Къде сте ДРУГАРИИИИИИИИИ
http://www.youtube.com/watch?v=ZMO4kqxtkuM
фалшива коса - фалшив футбол!

Дърво без корен

Мнениеот Дърво без корен » 19 юни 2011 14:46

wicked1913 написа:Тези приказки за икономическата сила на България преди 89-та година са голям смях :lol:
Защо никой не споменава,че в началото на 20-ти век България е 6-тата по сила икономика в Европа?
Между комунисти и фашисти почти няма разлика, с разликата,че поне фашистите са били по-добре настроени към Българите и ценностите на бялата раса,като комунистите гледат само личната си облага и не ги интересува нищо останало :!:
А какви са тези глупости,че демокрацията е кофти нещо? Е кой въведе,и води демокрацията? Нима не са тези хора членове на БКП до началото на 90-те, и техните синове ? А ? Къде сте ДРУГАРИИИИИИИИИ
http://www.youtube.com/watch?v=ZMO4kqxtkuM

И пред нас са кои 5 държави-Германия, Великобритания, Франция, Италия, Австро-Унгария.Швеция, Холандия и Белгия със сигурност са били с по-слаби икономики, както и Русия, Испания, Норвегия, Дания.За Швейцария пък какво да кажем-там въобще не е имало икономика в началото на ХХ век.

Върни се в “Архив”