Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот FLANKER » 05 мар 2016 23:22

Uncle_Sam написа:
Serafim написа:Последно празнувахме ли с Ердоган на Шипка или не? :)

Хората са станали толкова тъпи, че да им се обадиш по телефона и да им кажеш, че са спечелили шестицата от тотото без да са пускали фиш и ще ти повярват... До това доведе руското присъствие в БЪлгария.

Мазните полуфабрикати не ти се отразяват добре.Съвсем сериозно.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

las_zenitos

Мнениеот las_zenitos » 05 мар 2016 23:23

Uncle_Sam написа:
Serafim написа:Последно празнувахме ли с Ердоган на Шипка или не? :)

Хората са станали толкова тъпи, че да им се обадиш по телефона и да им кажеш, че са спечелили шестицата от тотото без да са пускали фиш и ще ти повярват... До това доведе руското присъствие в БЪлгария.

Съветвам те да спреш ГМО "храните" , защото са ти деформирали мозъка и са ти спряли мисловната дейност!Факт!

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 05 мар 2016 23:54

fcb_bg написа:
Thsmith написа:FCB ще продължим ли снощната дискусия или се разбрахме и се съгласихме, че не сме съгласни?

Ква дискусия бе, човек? Ти викаш, че няма толкоз от кого да се пазим и нема смисъл чак толко да се въоръжаваме. Сирия я търгуват 5г и никой копче не казва за военната намеса на султана там и не му пука за тази държава. Султана изнагля до степен, че рекетира ЕС и от Брюксел му клякат. Ето- първите 100 милиона евро рекет вече са преведени. Част от тях ше идат за училища в които да учат бежанците. Чаааакай малко, Ройтес или АРД да са ни показали какво всъщност се изучава дося в тези училища? Допуснат ли беше поне 1 медия до турските бежански лагери? Не! Защо? Какво толкоз се крие там?
Айде замести Сирия с България и пак не искай да имаме бухалка, щооооото развийш ли не сме били в играта. Султана постигне ли поне една част от целите си в Сирия, каква е гаранцията, че няма да се обърне на север към Балканите? Гаранция даваш ли? Погледдни 1 г назад какво беше в Европа. 15 тона говна за само 1г и михлюзите еврозелки оше се маят и си мислят, че проблемът не е толкова голям. Гаранция за нашия суверенитет ше дадеш ли?
Аз искам да имам бухалка под ръка, пък ако ще да ми се налага да я ползвам.

И каква ще ти помогне бухалката срещу танк?

-----

Имах предвид другата насока, тази за парите. Когато каза, че си готов да даваш 20 лв месечно и как имало пари стига да се направи Х, а аз се опитах да обърна дискусията към това какво за мен трябва да се направи и за какво да се харчат/не се харчат пари.
Смятам, че това би било доста по плодородна насока и излагането на конкретни виждания, които не са обременени от религиозна или национална пристрастност към дадена държава/секта. Имах предвид неща, които ни засягат пряко, всеки ден и то тук и сега, а не в някакво "бъдещо", "евентуално", "ако"....

Би ми било интересно да чуя как и ти виждаш нещата, все пак се водиш за човек от другата страна на барикадата, но поне аз не съм забелязал/не си спомням/ да се държиш като квадратноглав в диалог с конкретен потребител.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 06 мар 2016 16:54

[center]Критичен праг: Държавният дълг на САЩ надмина 19 трилиона долара
Единственото спасение от банкрут останаха машините за печатане на пари, предупреждават експерти
[/center]

По време на президентството на Барак Обама държавният дълг на САЩ се удвои и достигна $19 трлн, докато съвкупният БВП е едва $17 трлн. Това гласи съобщение на Министерството на финансите на САЩ, цитирано от световните агенции.
На фасадата на сградата на Федералната данъчна служба в Манхатън е окачено огромно електронно табло, което информира в реално време как всяка секунда се променя размерът на дълга. Преди 26 години, когато дългът достигна 3 трлн долара, в страната избухна паника. Днес обаче американците свикнаха с мисълта, че могат да живеят на кредит и никога пръснатите по света долари няма да им бъдат предявени, като само това ще ги спаси от банкрут. Всъщност ги спасяват машините за печатане на долари, които работят денонощно.

Според икономиста Макс Фрад Волф, сумата на държавния дълг вече надвишава общата стойност на всички стоки и услуги, произведени в САЩ за година. „Сиреч сега нашият държавен дълг превишава годишния БВП. Този показател е извънредно важен. Науката икономика учи, че ако дългът надвиши 90% от БВП, растежът в страната се забавя, държавата отслабва и се увеличава вероятността от възникване на криза. За съжаление ние този праг вече го преминахме” – заявил той.

Официалната версия е, че е голяма ролята (37%) на така наречените студентски дългове по федералната програма за студентски заеми: студентите теглят от частни банки кредити за заплащане на образованието, като правителството ги застрахова за своя сметка. След като сегашните колежани започнат да работят, щели да се разплатят.

Според прогнози на икономисти, още в близко бъдеще балонът на студентските дългове ще се спука. На пазара на труда има все по-малко вакантни места, а заплатите падат. Възниква въпросът: ако правителството не успее да прибере дълговете от студентите, ще се наложи ли американските данъкоплатци да изплащат сметката от $19 трилиона долара?

:roll:

Сега очаквам да ме нарекат русофил, американофоб и не знам си какъв там :lol:

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 06 мар 2016 18:54

Чист рубладжия. :lol:
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 06 мар 2016 18:59

TodorT написа:Сега очаквам да ме нарекат русофил, американофоб и не знам си какъв там :lol:

Че ти си си, винаги пускаш новини в една определена посока. Както и ходиш да доносничиш в оная тема, ама не когато някой от русофилите обижда като каруцар, а когато тях някой обиди.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 06 мар 2016 21:19

TodorT написа:
[center]Критичен праг: Държавният дълг на САЩ надмина 19 трилиона долара
Единственото спасение от банкрут останаха машините за печатане на пари, предупреждават експерти
[/center]

По време на президентството на Барак Обама държавният дълг на САЩ се удвои и достигна $19 трлн, докато съвкупният БВП е едва $17 трлн. Това гласи съобщение на Министерството на финансите на САЩ, цитирано от световните агенции.
На фасадата на сградата на Федералната данъчна служба в Манхатън е окачено огромно електронно табло, което информира в реално време как всяка секунда се променя размерът на дълга. Преди 26 години, когато дългът достигна 3 трлн долара, в страната избухна паника. Днес обаче американците свикнаха с мисълта, че могат да живеят на кредит и никога пръснатите по света долари няма да им бъдат предявени, като само това ще ги спаси от банкрут. Всъщност ги спасяват машините за печатане на долари, които работят денонощно.

Според икономиста Макс Фрад Волф, сумата на държавния дълг вече надвишава общата стойност на всички стоки и услуги, произведени в САЩ за година. „Сиреч сега нашият държавен дълг превишава годишния БВП. Този показател е извънредно важен. Науката икономика учи, че ако дългът надвиши 90% от БВП, растежът в страната се забавя, държавата отслабва и се увеличава вероятността от възникване на криза. За съжаление ние този праг вече го преминахме” – заявил той.

Официалната версия е, че е голяма ролята (37%) на така наречените студентски дългове по федералната програма за студентски заеми: студентите теглят от частни банки кредити за заплащане на образованието, като правителството ги застрахова за своя сметка. След като сегашните колежани започнат да работят, щели да се разплатят.

Според прогнози на икономисти, още в близко бъдеще балонът на студентските дългове ще се спука. На пазара на труда има все по-малко вакантни места, а заплатите падат. Възниква въпросът: ако правителството не успее да прибере дълговете от студентите, ще се наложи ли американските данъкоплатци да изплащат сметката от $19 трилиона долара?

:roll:

Сега очаквам да ме нарекат русофил, американофоб и не знам си какъв там :lol:

Останаха ли още чужди природни ресурси за превземане ? То и печатането на пари без покритие е до време.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 06 мар 2016 21:20

1982 написа:
TodorT написа:Сега очаквам да ме нарекат русофил, американофоб и не знам си какъв там :lol:

Че ти си си, винаги пускаш новини в една определена посока. Както и ходиш да доносничиш в оная тема, ама не когато някой от русофилите обижда като каруцар, а когато тях някой обиди.

нали от руската икономика нищо не зависи в глобален аспект, кво да пускаме новини? Там си умират от глад по улиците, чакаме другата седмица да вдигнат белия флаг и да поискат помощи.
Виж, обаче, когато човек сложи тук новина за дублираната цирфа на щатския дълг (вкл. и към теб), автоматично го пишеш в графата кат Тодар Рублата. То и в статията са ти го казали хората - янките свикнаха да живеят с дълг, който не смятат да изплащат никога. За този им стандарт на живот на 350 млн янки, в Близкия изток ядат бахура от 50г. насам. Но ти не дае мнение по статията, а се направи на профайлър както винаги.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 06 мар 2016 21:34

Ако може да попитам, как износител номер 1 на пшеница в света умира от глад, че нещо не ми е много ясно.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 06 мар 2016 22:09

Какви са тези 7 трилиона студентски заеми??? Нещо не ми се вярва. Или се извършва огромна измама или това е пълна лудост!

Върни се в “Свободна зона”