fcb_bg написа:Thsmith написа:FCB ще продължим ли снощната дискусия или се разбрахме и се съгласихме, че не сме съгласни?
Ква дискусия бе, човек? Ти викаш, че няма толкоз от кого да се пазим и нема смисъл чак толко да се въоръжаваме. Сирия я търгуват 5г и никой копче не казва за военната намеса на султана там и не му пука за тази държава. Султана изнагля до степен, че рекетира ЕС и от Брюксел му клякат. Ето- първите 100 милиона евро рекет вече са преведени. Част от тях ше идат за училища в които да учат бежанците. Чаааакай малко, Ройтес или АРД да са ни показали какво всъщност се изучава дося в тези училища? Допуснат ли беше поне 1 медия до турските бежански лагери? Не! Защо? Какво толкоз се крие там?
Айде замести Сирия с България и пак не искай да имаме бухалка, щооооото развийш ли не сме били в играта. Султана постигне ли поне една част от целите си в Сирия, каква е гаранцията, че няма да се обърне на север към Балканите? Гаранция даваш ли? Погледдни 1 г назад какво беше в Европа. 15 тона говна за само 1г и михлюзите еврозелки оше се маят и си мислят, че проблемът не е толкова голям. Гаранция за нашия суверенитет ше дадеш ли?
Аз искам да имам бухалка под ръка, пък ако ще да ми се налага да я ползвам.
И каква ще ти помогне бухалката срещу танк?
-----
Имах предвид другата насока, тази за парите. Когато каза, че си готов да даваш 20 лв месечно и как имало пари стига да се направи Х, а аз се опитах да обърна дискусията към това какво за мен трябва да се направи и за какво да се харчат/не се харчат пари.
Смятам, че това би било доста по плодородна насока и излагането на конкретни виждания, които не са обременени от религиозна или национална пристрастност към дадена държава/секта. Имах предвид неща, които ни засягат пряко, всеки ден и то тук и сега, а не в някакво "бъдещо", "евентуално", "ако"....
Би ми било интересно да чуя как и ти виждаш нещата, все пак се водиш за човек от другата страна на барикадата, но поне аз не съм забелязал/не си спомням/ да се държиш като квадратноглав в диалог с конкретен потребител.