Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

ReBorn1982

Re: Войната в Украйна

Мнениеот ReBorn1982 » 23 май 2022 20:21

Бобо, като американец, как не ти е неудобно да пишеш за международни закони ??

Да ти припомням ли колко войни започна САЩ, газейки "международните закони" ??!
Да ти припомням ли как САЩ не позволява на международния трибунал да разследва и съди американски военнопрестъпници ??!

Така че Русия има пълното право да осъди и избие нацистите от Азов и никой нищо не може да й каже.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

НАТО

Мнениеот Drunken_Master » 23 май 2022 20:27

Много ме вълнува един въпрос, понеже от доста време ни обяснявате, как трябва да захвърлим всичко руско и да се ориентираме към Запада и НАТО. Отношенията между нашата страна и Русия не бих определил, чак като враждебни, но Путин с някои свои изказвания показа на света, че отношенията с нашата страна вече няма да бъдат същите... Част от обещанията се потвърдиха с вдигането на разни цени, но както и да е...
Интересува ме, колко от вас смятат, че ако евентуално армията на Русия мине Дунава и Русия нахлуе на наша територия, НАТО ще се застъпи за нас и ще ни удари едно здраво рамо. Ама говорим наистина да помогне, а не да праща оръжия, хранителни запаси и т.н. Що така си мисля, че ситуацията с Украйна ще се повтори...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Capitana_Puyol

Мнениеот Capitana_Puyol » 23 май 2022 20:32

Русия вади от складовете Т-62 за да попълни липсите в танковите батальони срещу Украйна
Произвежданите от 1967 до 1975 година машини бяха използвани от СССР за смазване на Пражката пролет
Заради загуби на танкова техника Русия е принудена да разконсервира излезли от въоръжение Т-62 и да комплектова с тях танковите батальони, съобщи Генералният щаб на украинската армия. Според съобщение на професионалното командване на украинската войска, за последното денонощие са били унищожени 6 танка на противника и четири ракети.

Заради понесените загуби Москва е била принудена да извади от складовете си Т-62 и да дооборудва с тях резервните тактически групи, предназначени за водене на бойни действия в Украйна. Т-62 е съветски основен боен танк от първо поколение, създаден през 1967 година по проект от 1957-1961 като първи в света сериен танк с гладкоцевно оръдие, а производството му е спряно през 1975. През 1968 година Т-62 бяха използвани в Чехословакия за смазването на Пражката пролет. От началото на 90-те Северна Корея е разработила лека версия на Т-62, която се произвежда и използва и до днес под името „Чинма-Хо И“.

По данни на Генералния щаб на Украйна въоръжените сили на РФ връщат след ремонт обратно в строя и вече повредена танкова техника за да компенсира загубите на въоръжение.
Барса, Лудогорец и Бойко Борисов, але, алеее... :)

Потребителски аватар
moreto vn
Контакти:

Мнениеот moreto vn » 23 май 2022 20:48

Thurman Murman написа:https://t.me/podolyaka_yuriy_mir_segodnya/1436

Украинските загуби са огромни.

Обичаш да гледаш трупове,защото си рашистки получовек,ето ти гледай любимите ти орки.
https://www.youtube.com/watch?v=1fp1f0-IE9M

Capitana_Puyol

Мнениеот Capitana_Puyol » 23 май 2022 20:59

https://mobile.twitter.com/UAWeapons/st ... 1050942466 Стугна > движещо се МТ-ЛБ от 4км, майсторско попадение ! A really impressive strike from a Ukrainian Stugna-P operator - hitting a moving and partially visible Russian MT-LB APC from a distance of 4 kilometers

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Re: НАТО

Мнениеот paceto » 23 май 2022 21:23

Drunken_Master написа:Много ме вълнува един въпрос, понеже от доста време ни обяснявате, как трябва да захвърлим всичко руско и да се ориентираме към Запада и НАТО. Отношенията между нашата страна и Русия не бих определил, чак като враждебни, но Путин с някои свои изказвания показа на света, че отношенията с нашата страна вече няма да бъдат същите... Част от обещанията се потвърдиха с вдигането на разни цени, но както и да е...
Интересува ме, колко от вас смятат, че ако евентуално армията на Русия мине Дунава и Русия нахлуе на наша територия, НАТО ще се застъпи за нас и ще ни удари едно здраво рамо. Ама говорим наистина да помогне, а не да праща оръжия, хранителни запаси и т.н. Що така си мисля, че ситуацията с Украйна ще се повтори...

Не става дума да се скъса връзката с русия като нация, култура и прочие, а да се скъса водената политика от тях най-вече на Путин.
Докато този е там на власт няма да има добри отношения с никой вече, а това не е добре и за двете страни, но предимно за Русия понеже тя ще е изолирана за сметка на останалите, които няма да имат проблем да се движат свободно из света и да си правят търговията.

Потребителски аватар
JimBeam
Контакти:

Мнениеот JimBeam » 23 май 2022 21:28

Сред жителите на Русия все още има мислещи хора. По улиците на Москва една жена призна, че не може да живее нормално заради войната, отприщена от Руската федерация. Освен това тя смята за правилно целият цивилизован свят се е отказал от Русия.

„Войната е най-ужасното, най-лошото нещо, което може да бъде. А това, че там хората умират... Аз например не мога да живея спокойно. Останахме сами. Всички ни мразят. И го правят правилно. Няма от какво да се страхувам, пенсионер съм, няма къде да ме уволнят. Ще лишат пенсии - ами да ме лишат. Да ме затворят. Няма какво да губя“, каза тя.

Имало и възрастни с не промити мозъци - https://t.me/rosanticenter/25033

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

!

Мнениеот Drunken_Master » 23 май 2022 21:40

Президентът на Украйна Владимир Зеленски обяви внасянето във Върховната Рада на нов законопроект, който предвижда специален правен статут на полските граждани в страната, съобщават чуждестранни медии.
Проектозаконът за специалния правен статут на полските граждани в Украйна открива процеса на интеграция на Украйна в Полша, като по същество поставя началото на нов съюз. Поляците в Украйна вече ще имат специални права:
1) ще могат да заемат изборни длъжности;
2) да бъдат назначавани в публични органи и на ръководни длъжности в предприятия в областта на отбраната;
3) имат достъп до секретни данни;
4) ще бъдат съдии;
5) полската полиция ще може да следи за реда в Украйна и т.н.
С други думи, украинските власти предават останалата територия, като смятат, че това ще ги спаси. Остава само да се чудим, дали поляците ще организират шляхта според старата си памет.
Този закон поставя началото на проект за създаване на нова държава, най-голямата в Европа, с амбиции, които са в пряко противоречие с националните интереси на Русия.
Създаването на новата държава консолидира и затвърждава конфликта с Русия в краткосрочна историческа перспектива, като изключва всякаква възможност за излизане от него по какъвто и да било начин.
Логиката на решението е ясна - Русия е в състояние да победи и интегрира Украйна, ако има такива цели и политическа воля. Палиативната помощ от Запада няма да промени това. Полша, от друга страна, е качествено различен противник във военно и икономическо отношение.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 23 май 2022 22:22

Патенце, внимавай какво цитираш
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Capitana_Puyol

Мнениеот Capitana_Puyol » 23 май 2022 22:25

Полша имат силна армия и ще е гарант за сигурността на Украйна. Освен това е натовска държава та орките ще внимават да не ядат дървото при директен сблъсък с НАТО. :)

Върни се в “Свободна зона”