Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот fcb_bg » 02 мар 2016 00:45

diplomat написа:
fcb_bg написа:Ей, гега, давай линк от емисия новини, където казват, че "българина може би е жив, защото некъв си там руснак му е предпазил тялото със своето". :evil:

Ше дадеш, когато на 3-ти март кажат, че България се е освободила от...

Всъщност не казват от кво. Само гледат, остава 1 ден.

А защо трябва да го казват това? Дадоха дори клипчето, което е снимал журналиста.
http://bnt.bg/predavanyia/po-sveta-i-u- ... -mart-2016
От 11:10 гледай. И слушай много внимателно, за да не ми задаваш още безсмислени въпроси.

На БНт емисията не съм гледал, признавам си. Но днес в БНТ поканиха руския посланик в предаването на Цонев. Отдавна не се е случвало да се дава медийна трибуна на руски посланик, днес бех изненадан. Доста интересно...
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 02 мар 2016 00:48

THE G.A.M.E написа:Като стана дума за Иран, там някви реформатори спечелили изборите.
Даже аятоласите не били мноУ на кеф от тая работа.
Какви ли ще да са тия "реформатори"... Да не би да са светски настроени. :roll:

То се очакваше Рохани да получи огромна подкрепа, но за съжаление повечето от лостовете на властта не са в негови ръце.
Иначе това е съвета, който вероятно ще избере следващия рахбар предвид възрастта на Хаменей, за който се твърди, че е болен от рак.
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 02 мар 2016 00:51

fcb_bg написа:
diplomat написа:
fcb_bg написа:Ей, гега, давай линк от емисия новини, където казват, че "българина може би е жив, защото некъв си там руснак му е предпазил тялото със своето". :evil:

Ше дадеш, когато на 3-ти март кажат, че България се е освободила от...

Всъщност не казват от кво. Само гледат, остава 1 ден.

А защо трябва да го казват това? Дадоха дори клипчето, което е снимал журналиста.
http://bnt.bg/predavanyia/po-sveta-i-u- ... -mart-2016
От 11:10 гледай. И слушай много внимателно, за да не ми задаваш още безсмислени въпроси.

На БНт емисията не съм гледал, признавам си. Но днес в БНТ поканиха руския посланик в предаването на Цонев. Отдавна не се е случвало да се дава медийна трибуна на руски посланик, днес бех изненадан. Доста интересно...

Виждаш ли, че често се изказваш неподготвен? И от такива твои крайни мнения, които не съответстват с реалността, се почва едно плюене по едните, после другите; стават пререкания, запсуваме се и така до безкрай. Аз принципно не го искам това, но не виждам някой да си прави труда да се държи цивилизовано. Ти също не си мериш приказките, ама изобщо, а после се сърдиш и се обиждаш на някакви кухи фрази във форум. Хайде, аз съм млад и още лесно ми падат бушоните - имам още много опит да трупам в живота. Но вашето извинение какво е?

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 02 мар 2016 01:13

И къде в емисията на БНТ се споменава нещо от артилерисйкия обстрел и како се е случило?

В емисията на НОВА в 16 00 разбрах какво се е случило, там си излъчиха на живо Анзов как разказва какво е станало с подробности. Впоследствие това беше изрязано.
Че руски войник е спасил живота му, това не се каза. Явно не е хубаво да се казва, освен ако ако е натовски солджър.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 02 мар 2016 01:15

fcb_bg написа:И къде в емисията на БНТ се споменава нещо от артилерисйкия обстрел и како се е случило?

В емисията на НОВА в 16 00 разбрах какво се е случило, там си излъчиха на живо Анзов как разказва какво е станало с подробности. Впоследствие това беше изрязано.
Че руски войник е спасил живота му, това не се каза. Явно не е хубаво да се казва, освен ако ако е натовски солджър.

След като са били на организирана мисия от руска страна, то е ясно какъв солдат го е спасил. Иначе ти казах: около 11-тата минута започва.

Потребителски аватар
Cicero
Контакти:

Мнениеот Cicero » 02 мар 2016 09:10

diplomat написа:Виждам, че освен заяждания и обиди, друго не можеш да предложиш на форума. Да, аз също прекалявам, но ти просто реши да използваш някакво мое мнение, за да си излееш комплексите. Поне имай доблестта да дадеш и своето мнение по дадените теми, а не само да гледаш от дупката си като мишка и да те е страх да изцвърчиш дори.

Това, че си активен във форума от скоро, не те извинява! Аз моето мнение съм го дал и в този раздел и във всички раздели, в които имам какво да кажа. Не смятам за нужно да повтарям едно и също, ден след ден, заради всеки новопоявил се потребител. На мен твоята позиция ми е пределно ясна и макар и да не я споделям, я приемам! Забелязваш ли, че съм следил какво пишеш, игнорирал съм многократно обиди и епитети използвани в твои изказвания, защото съм приел, че си бил провокиран ... Но твоето поведение в политическите теми, обидите по подразбиране, общите квалификации, поставянето под общ знаменател и грубия език говорят, че по-скоро не си жертва на провокация, а си първоисточник. Което и провокира коментара ми по повод твое изказване. Доказа точно това, което очаквах: ти не търсиш диалог и обсъждане, а чакаш да "засечеш" всяка провокация. Затова не се сърди, че никой не те приема на сериозно.
visentii написа:Определени дати могат да се оспорват от определени институции, а официални документи могат да се изискват от официални институции...нито форума, нито автора (дори и модератор) са такива...така че, това е поредната тема за "чешане на езици".

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 02 мар 2016 12:18

Тръмп ева бойната слава и на "любимия" ни ястреб Маккейн :lol:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 02 мар 2016 13:12

CTAHKO написа:Тръмп ева бойната слава и на "любимия" ни ястреб Маккейн :lol:

Изображение :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 02 мар 2016 14:17

Серьожа гледам си тук. :lol: Я кажи като по запознат за Иран, ако си смениш вярата от мюсли на християнин, родителите или там разните му духовници ще ти отрежат ли главата ако се върнеш в Иран християнин.Че чета тука за някаква иранка в България която искали да я връщат там, щото не отговаряла по критериите за бежанец, ама тя не иска, щото щели да и резнат тиквата ако се върне там.Казва, че обичала Иисус. :?
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 02 мар 2016 15:06

ivan56 написа:Серьожа гледам си тук. :lol: Я кажи като по запознат за Иран, ако си смениш вярата от мюсли на християнин, родителите или там разните му духовници ще ти отрежат ли главата ако се върнеш в Иран християнин.Че чета тука за някаква иранка в България която искали да я връщат там, щото не отговаряла по критериите за бежанец, ама тя не иска, щото щели да и резнат тиквата ако се върне там.Казва, че обичала Иисус. :?

Държавата нищо няма да и направи, но родата кой знае... Да смениш вяра не е лесно нещо, ти как би реагирал, ако дъщеря ти навлече шалвари?
Християните в Ислямска република Иран.

Днес броят на християните в Техеран е близо 300 хил. души, повечето от тях са последователи на Армено-грегорианската църква (130-150 хил.) и живеят в Исфахан, Техеран и Азербайджан.

Техеран позволява на християните да участват в армията. Те имат собствени закони в областта на наследственото право и личните отношения. Конституцията им гарантира правото да изпълняват религиозни си обреди, да празнуват празниците си, както и да избират свои представители в иранския парламент, но е задължително да носят хиджаб.

Иран отделя годишен бюджет за ремонтирането на църкви. През 2006 г. правителството е одобрило 5 млрд. риала (близо 200 хил. долара) за тази цел, както съобщи иранското културно аташе в Ереван – столицата на Армения. Двеста арменски християни са загинали в редиците на иранската армия по време на войната с Ирак.

Трябва да се отбележи, че от 1794 г. арменците започнаха да публикуват вестниците си на арменски език. Вестник „Алик” започва се издава на арменски през 1931 г. и продължава и до днес. В Техеран в 28 от общо 50 училища в целия Иран мюсюлманите нямат право да влизат. А на арменските студенти не им е забранено да се записват в мюсюлмански училища. Разрешава се изучаването на историята на Армения, на езика в някои училища в Иран, най-вече в Исфахан и Табриз, където се приемат само арменски ученици, като се спазва официалната учебна програма, одобрена от държавата, към която се добавя и християнско обучение.

През 1979 г. имам Хаменеи се обърна към християните с думите: „Поздравявам подтиснатите народи по света, християнския народ и гражданите ни християни по случай Рождество Христово. Този велик пророк, който бе изпратен да помогне на подтиснатите и да въздаде справедливост и милосърдие, който осъди подтисниците и жестоките с небесните си слова и ангелското си държание, който защитаваше онеправданите и подтиснатите.”

Християните в Иран: чувстваме се най-сигурни в Изтока

Камбаните на църквата „Св. Саркис” в Техеран и на църквата „Саркисян” звънят приятно. Както е известно, тук са част от потомците на семейството, което стартира проекта за построяването й в средата на 60-те години на миналия веки постави кръста й през 1970 г.

Кръст в сърцето на Техеран? Не е чудно. В Ислямска република Иран има повече от 600 църкви в различни градове, а в столицата Техеран 37 от тях са разпръснати в различни райони. В града християните изпълняват религиозните си обреди, а младежки комитети се занимават с организацията на религиозните празници и чествания.

Арменският архиепископ на Техеран и Северен Иран Себух Саркисян казва, че връзката между иранската държава и християните, и по-специално с арменците, които са мнозинството християни в страната, е връзка между граждани и държава. Ние преди всичко сме ирански граждани, ползваме се от всичките си права като всеки друг ирански гражданин, но имаме и специални права и закони, които се отнасят до църквата ни.

На улица „Неджат Аллахи”, която беше известна като улица „Вила” преди Ислямската революция се намира църквата „Свети Саркис”. Към нея принадлежат архиепископ Саркисян и паството му. Той уверява, че „то е спокойно в Иран, повече от което и да било друго място в региона”, и посочва, че на този етап Иран е една от държавите в региона, в които християните се чувстват сигурни. Това е държава, която уважава християните и арменците в частност. Ние сме тук от хиляди години, имаме своя култура, интегрирани сме в иранското общество в културно и социално отношение, даже военно, и заедно с това сме запазили своите специфики и религиозна идентичност.

По време на ирано-иракската война в редиците на иранската армия са паднали повече от 200 арменски войника, чиято памет е обезсмъртена на улица „Мирдамади” в северен Техеран с огромен стенопис със снимки на някои от тях. Те за Иран са паднали в бой за „свещената отбрана на Ислямската република”. Иранските християни не са се изолирали далече от държавата, каквото е положението в редица други държави, нищо че управляващият режим е ислямски.

Иранският архиепископ казва: „Няма рай на земята. Във всички държави по света хората имат социални, образователни и други проблеми. Когато казвам, че връзката ни с държавата е много добра, че се грижи за нас, това не означава, че нямаме проблеми или че живеем в Рая. Но ние предпочитаме да разрешаваме тези проблеми помежду си, чрез обсъждане при затворени врата.

Според официалната статистика в Иран живеят над четвърт милион християни, повечето от които са арменци, а последователите на Сиро-яковитска православна църква заемат второ място. Те имат трима представители в Ислямското консултативно събрание, които сами избират. Иранските християни основно живеят в градовете, като най-много от тях, близо половината, са в Техеран.

В столицата има много църкви на различните християнски направления, а арменците имат свой клуб, който носи името клуб „Арарат” и се намира на улица „Арарат”, а в него се организират и нерелигиозни празненства.
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Върни се в “Свободна зона”