Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Thsmith » 24 фев 2016 00:16

Този спор е безпредметен. 1 към 1 е с този за кацането на луната. Някой с квадратна глава е решил нещо и си го повтаря и няма сила която да го убеди в противното, а се съмнявам да има и заинтересовани да се опитват.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 24 фев 2016 00:53

1982 написа:То цялата теория е смешна, ще си бутат САЩ такива емблематични сгради, за да нападнат Афганистан ..... все едно не могат да го сторят и без атентати ... как бомбардираха Сърбия малко по-рано, да не би да им трябваха атентати за оправдание ??! Как нахлуха в Ирак 2003-а, без да си бутат някой небостъргач ?! По-назад - Виетнам, Корея ... САЩ са доказали, че решат ли да действат някъде, правят го, не са им нужни някакви си атентати да си организират.

Прочети в нета за project for new American century.

Не е лошо да прочетеш и изказванията на Уесли Кларк пред журналисти.

Американското правителство не може да обоснове без претекст пред американското общество войните, които води. За тази работа трябва обществен консенсус. Иначе всеки ще се чуди какво става. Преди 90-а стташилището беше комунизма. След като той падна трябваше да измисли ново сърашилище-под мътния термин глобален тероризъм. Кулите не бяха емблематични. Отдавна се канят да ги бутат, понеже са пълни с азбест. Имало е планове още през 89-а за това, но разходите по реализацията са били много високи.

Нео, какво значи оплел съм се като в пиле в кълчище... Просто ти казвам, че операции фалшив флаг/психологически операции за насочване на обществената нагласа се случват и пак ще се случват. Независимо дали можеш/искаш да ги приемеш/ оцениш.
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н. 8-)

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 24 фев 2016 00:59

1982 написа:То цялата теория е смешна, ще си бутат САЩ такива емблематични сгради, за да нападнат Афганистан ..... все едно не могат да го сторят и без атентати ... как бомбардираха Сърбия малко по-рано, да не би да им трябваха атентати за оправдание ??! Как нахлуха в Ирак 2003-а, без да си бутат някой небостъргач ?! По-назад - Виетнам, Корея ... САЩ са доказали, че решат ли да действат някъде, правят го, не са им нужни някакви си атентати да си организират.

За Виетнам също влизат във войната под фалшив претекст, че нападат техни хора в залива тонкин. Т.е там също имаме операция фалшив флаг.

В Ирак нахлуха като нарушиха международното право с лъжата за WMD, но там също се водеше война срещу глобалния тероризъм.

А за Корея претекста го имаше -комунизма.

9/11 не беше просто претекст за влизане във войни в чужбина, но и начин да се орежат правата и свободи на гражданите, които да приемат тоталитарното нон стоп следене и разрушаване на личното пространство като нещо нормално. Абе прочети Оруел. Човекът си ги е обяснил нещата.
Последна промяна от il4o_iliew на 24 фев 2016 01:06, променено общо 1 път.
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н. 8-)

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 24 фев 2016 01:05

Знам, но това не е като да си бутнеш важни сгради. Няма сравнение (не знам дали въобще има и загинали там - в залива). Това там е просто един фалшив сигнал, 2-3 лъжливи доклада, нищо повече.

А и точно тази случка в Тонкинския залив е показателна, че такива неща няма как да се скрият, хем това е много по-лесно за организиране и въвлича много малко хора. К`во остава да са въвлечени стотици или хиляди, това щеше да е излязло наяве вече 20 пъти.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 24 фев 2016 01:18

1982 написа:Знам, но това не е като да си бутнеш важни сгради. Няма сравнение (не знам дали въобще има и загинали там - в залива).

А и точно тази случка в Тонкинския залив е показателна, че такива неща няма как да се скрият, хем това е много по-лесно за организиране и въвлича много малко хора. К`во остава да са въвлечени стотици или хиляди, това щеше да е излязло наяве вече 20 пъти.

Ами ти защо си мислиш, че не е излязло наяве. За тия 15 години много неща се изнесоха вече.

То да ти кажа няма и голямо значение. 9/11 постигна целта си. Тотално следене и шпиониране/подслушване на гражданите, войни, които убиха милиони, други забогатяха неимоверно, кучетата си лаят, кервана върви. Така до следващия фалшив флаг-новата война срещу човечеството и потъпкването на на неговото достойнство и свобода. В общи линии схемата е ясна. Гониме оруеловия кошмар.

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 24 фев 2016 01:23

Искам да ми отговориш честно. Имаш ли доказателства колко хора са умряли в атентатите? От къде знаеш, че някой е умрял? Ако действително над 3000 души бяха умряли, Буш щеше да е в затвора, а барабар с него цялото министерство по националната сигурност, целия норад, щото роднините на жертвите щяха да ги скъсат от съдебни процеси.

Както ти сам каза, в тонкин никой не е умрял. Ако 9/11 е фалшив флаг, много вероятно е и там никой да не е умрял.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 24 фев 2016 01:26

Аз не се чувствам следен и шпиониран, ти, ако се чувстваш, твой проблем. А и да ми прослушат някой разговор или съобщение, голям праз, нищо нередно не върша. Да се страхуват тези, които имат какво да крият.

А и силно се съмнявам, че преди 11.09.2001 по-малко се е шпионирало, еле па като над 40 години имаше студена война.

Сам се вкарваш в някакви страшни филми, живей си живота и по-малко време отделяй на глупости. Ще си по-щастлив.

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 24 фев 2016 01:36

1982 написа:Аз не се чувствам следен и шпиониран, ти, ако се чувстваш, твой проблем. А и да ми прослушат някой разговор или съобщение, голям праз, нищо нередно не върша. Да се страхуват тези, които имат какво да крият.

А и силно се съмнявам, че преди 11.09.2001 по-малко се е шпионирало, еле па като над 40 години имаше студена война.

Сам се вкарваш в някакви страшни филми, живей си живота и по-малко време отделяй на глупости. Ще си по-щастлив.

Ами преди 9/11 нямаше patriotic act. След него вече има и доста неща се промениха там. Тук и аз не се чувствам следен, но е добре да сме нащрек за подобни неща, щото прекрачи ли се границата, връщане назад няма. Виж какви документи изтекоха само в Уикилийкс за NSA.

Не гледай толкова лекомислено на тези неща, защото ако станеш неудобен на тези, дето те подслушват, веднага ще намерят причина да те притиснат до стената.

Гледай този филм и ще разбереш за какво говоря. Нека не се връщаме в комунизма:

http://m.imdb.com/title/tt0405094/?pf_r ... http_tt_55
Последна промяна от il4o_iliew на 24 фев 2016 01:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 24 фев 2016 01:37

1982 написа:Аз не се чувствам следен и шпиониран, ти, ако се чувстваш, твой проблем. А и да ми прослушат някой разговор или съобщение, голям праз, нищо нередно не върша. Да се страхуват тези, които имат какво да крият.

Думата която търсиш е параноя.

Вече си го представям с омотано метално фолио на главата и добре залепени прозорци/стени със същото :lol:

Изображение

---
Между другото се сетих за един филм. Един от двамата идиоти Майкъл Мур и Алекс Джоунс (или както му беше името) обикаляше някакви гори и твърдеше, че там се събира световния елит всяка година и принася жертви бебета на вавилонски богове. Обвиняваше всички от Айк до Берлускони, от Аденауер до Буш и тн. Показваше някакви размазани снимки и дрънкаше глупости. Колминацията беше как облечен в монашеска роба се пльосна пред къщата на тогава губернатор Буш и почна да крещи с един мегафон и да го кара да излезе и да си признае. За мен беше много смешно, но 100% такива като горния ще се вържат и ще почнат да пеят и тази песен :lol:
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 24 фев 2016 01:41

:mrgreen: Ама, човек, ти не ми даваш да си живея свободно, гледай тоя филм, гледай оня филм .... искаш да си напълня главата с глупави страхове и да се озъртам в кенефа дори. :lol: :lol: :lol:

Имам няколко роднини в САЩ, да ти кажа, не знам и от тях да се чувстват следени. Живеят си, както и аз тук, съвсем нормално.

Върни се в “Свободна зона”