blue avalanche написа:dido2k написа:blue avalanche написа:dido2k написа:blue avalanche написа:dido2k написа:Няма никакво значение, правилникът в момента е категоричен: ВСЯКА игра с ръка (освен когато е допряна до тялото или преди това топката рекушира от друга част на тялото) се свири. Няма вече умишлено/неумишлено.
Просто нашите съдии още живеят в 19-и век, Кабака пък традиционно си прави по около 20 фрапантни грешки на мач, досега са вече 7-8, така че си е точно по график
Дрънкаш простотии. По твоята логика в Англия трябва да има по 5 дузпи на мач. Да, ама не...
Ти пък първо си направи справка със правилника преди да спориш. Преди 10 години щеше да си прав, но от 01.07.2019 влязоха в сила новите правила, където вече НЯМА "естествено и неестествено положение на ръката"
Също така в Англия просто знаят как да си прибират ръцете плътно до тялото, докато нашите ритнитопкивци си развяват ръцете както си искат
Понеже ти, пък, много ги разбираш:
"It stresses that a deliberate handball remains an offence but that the following scenarios will result in a free-kick even if accidental:
if the ball goes into the goal after touching an attacking player’s hand or arm
a player gains control/possession of the ball after it touches their hand/arm and then scores, or creates a goal-scoring opportunity
a ball touches a player’s hand/arm which has made their body unnaturally bigger
the ball touches a player’s hand/arm when it is above their shoulder (unless the player has deliberately played the ball which then touches their hand/arm)."
Кой беше случаят с Миланов?
А като прочетеш подчертаното, пак ела да разкажеш за "естествено" и "неестествено".
И друг път да не се изказваш неподготвен.
Ами честно, благодаря че свърши моята работа и цитира и подчерта точната точка. Ако сего и успееш да си я преведеш правилно ще разбереш защо това е категорично нарушение: "body unnaturally bigger" вместо "hand in unnatural position".
А пък като чуя аргумент за конкретен случай, че видиш ли някъде другаде не дали червен картон: ми страхливи са ни съдиите и затова после се чудим защо в европа едните са с 5 червени картона за 4 мача, ми като нашите съдии не смеят да дигат директни червени картони: но какво общо има едно със другото?
Претендирам да съм доста добре с английския, но може да съм пропуснал урока за думичката unnatural. Че кво казваш значело???
Понеже се закле, че в правилата вече НЯМА "естествено" и "неестествено" ... Та?
Пропускаш обаче останалата част, а тя е "положение на ръката", която вече липсва. В случая къде беше ръката на Живко: на около 60-80 см от останалата част от тялото. Топката щеше ли да продължи пътя си, ако я нямаше тази ръка: ДА, останалото няма значение