БОТЕВ ПД - ЛОКО ПД

Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Кой ще победи?

Анкетата завърши на 31 окт 2009 21:05

1
50
46%
Х
11
10%
2
48
44%

Общо гласове: 109

Потребителски аватар
ultra1912
Контакти:

Re: БОТЕВ ПД - ЛОКО ПД

Мнениеот ultra1912 » 02 ное 2009 20:58

puffer написа:
ktulu: написа:
silverbg написа:И кой е най-стария отбор в Пловдив?! Сигурно ще кажеш Спартак, ама те се водят 1947.

Е как да не знаеш бе майна? Те са!!! :lol: :lol: Те са "пионерите" :lol: - Вел...опа...Локомотив...тоест Спортклуб... :lol: :lol: Не знаеш ли, че хан Аспарух е положил тяхното начало още с пристигането си от азиатските степи :lol:

Имаме история и традиции,не сме като малкото отборче от селоИзображение

Прави си имате 30 годишна история в "Б" Група :)
Ето ги феновете на Локомотив преди 10 години

Изображение

Потребителски аватар
whitesnake
Контакти:

Мнениеот whitesnake » 02 ное 2009 21:03

ultra1912 написа:Прави си имате 30 годишна история в "Б" Група :)
Ето ги феновете на Локомотив преди 10 години

Изображение

Този с жълтото яке,в близък план,ти ли си ? Или баща ти? Вари го ,печи го - папагала си е папагал.
Най-старият футболен клуб в България е:
Славия Сф -1913г
Черно море -1913г
Доростол-1902г

Потребителски аватар
Irish stout
Контакти:

Мнениеот Irish stout » 02 ное 2009 21:26

silverbg написа:Ами кажи ми ти защо лъжем, че сме втори?! Румен Минков да беше писал, че сме първи поне да трупнем още една градска титличка. :lol: Защо не се замислиш, че нещо което от преди толкова години МОЖЕ ДА БЪДЕ ОБЪРКАНО?! И наистина на този въпрос може да отговори само Румен Минков, защото той е писал книгата. Аз дори не знам дали това което вие казвате е вярно.

Къде сме я използвали тази снимка?! Това е тапет за разкрасяване десктопа на компютъра, да не е нещо в книга?!

И кой е най-стария отбор в Пловдив?! Сигурно ще кажеш Спартак, ама те се водят 1947.

И как с тези неща създадохме митове и легенди?! Нашата история е толкова богата, че тези неща са капка в морето. И КАКВИ СА НИ МИТОВЕТЕ И ЛЕГЕНДИТЕ?!!!!!!!!!

Кажи ми сега за преди 1967. Държавата зад нас, а?! военните ли са държавата, те дори не са през цялото време зад нас след 44, включително и 67г.?! ами преди 44?

А дали "държавата" не е и зад вас?! Кой върна Бонев от Левски? Къде са ви сега новия БАЩА, новия ЕДО, новия БОНЕВ?! Да вярно е, ПАДАНИЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ СЪВПАДА С ТОВА НА БОТЕВ!

Силвър, незнанието не оневинява глупостта и простотията.
Не ме питай мен, защо вие лъжете. Грешка би било да пишеш 2 вместо 3. Ама да пишеш 2 вместо 3 и да премълчиш че става дума за долната дивизия, вече не е грешка. Това си го пише черно на бяло. Ако при вас фактите имат някаква давност, а след това вече подлежат на корекция, проблемът е във вашия телевизор.
Аз не те карам да приемаш за чиста монета това което ти казвам. Но те поощрявам да провериш, да се убедиш сам за себе си. По-добре за теб, щото тоя спор го водим доста време, а вие не сте мръднали и на йота оттогава.

Аз не ти предлагам да ти кажа кой е най-старият отбор. Намери си сам. Аз питам защо лъжете целенасочено.

Митове и легедни - ми след като фашфицирате класирането си още в първото градско първенство, не можем да говорим за история, а за квази такава.
Представи си разговор между баща и син:
- Тате, на кое място се класираме първия шампионат
- На трето от 4 отбора във втора дивизия, но за пред хората казваме, че сме втори в първа.

Силвър, знаеш ли какво е било да си военен през комунизма? Толкова ли е трудно за проумяване, толкова ли е трудно да разбереш, че времената тогава не бяха (и не са били, особено по-рано) такива, каквито можеш да ги възприемеш днес, през призмата на тривиалното ежедневие, а съвсем различни, и да имаш армията зад себе си, значи много, ама толкова много, та чак страшно. Не е като днес, ама трябва да не си кон с капаци, да разбереш.

Новия Бонев, Едо, Бащата, Садъка... Нямаме нови, но Бонев, Едо, Бащата, Садъка са си наши, за разлика от вашите легенди, дошли при вас по обясними причини. ето ти една просто обяснение.

Силвър, приписвав твърде голяла роля на вашия отбор - с упадъка на ботев съвпадала с упадъка на българския футбол. Наистина ли си толкова наивен? Или съзнателно не отбелязваш, че упадъкът е повсеместен.

Не е ваша вината, че години наред информацията ви е поднасяна избирателно. Нормално е човек да не подлага на съмнение, това, което му се подава наготово. Но не приемам поведението ви да отхвърляте всичко на общо основание, просто ей така.
Последна промяна от Irish stout на 02 ное 2009 21:45, променено общо 1 път.
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!

Потребителски аватар
silverbg
Контакти:

Мнениеот silverbg » 02 ное 2009 21:42

Ами намирам си сам - Ботев - 1912, Марица - 21, Локомотив Пловдив - 26/36, Спартак Пловдив - 47.

А да се хващаш за да една грешка (каквото предполагам) от 24 година, която не носи никви дивиденти е смешно и показва, че нямаш никакви други доводи за митовете и легендите.

Давай ми конкретни примери за военните, с кво сме облагодетелствани, за хиляден път те питам??!!!! Защо клубове като Локомотив София се справят не по-зле от нас, те не са военни. Ами Левски, те не бяха ли МВР. Ами Славия?!

А като си говорим за митове и легенди те гърмят един след друг:

Гочо Василев:

"А вярно ли е, че в прочутото дерби, в което биете със 7:3 Ботев, е имало партийна заповед да спрете да вкарвате?
- Митове и легенди. Не е имало такава заповед. Истината, че тогава можехме да им вкараме над 10 гола. Просто в един момент съжалихме съперника и спряхме да вкарваме."
Through the worst we prevail, so our voices will be heard.
http://www.bultras.com

Потребителски аватар
Irish stout
Контакти:

Мнениеот Irish stout » 02 ное 2009 21:50

silverbg написа:Ами намирам си сам - Ботев - 1912, Марица - 21, Локомотив Пловдив - 26/36, Спартак Пловдив - 47.

А да се хващаш за да една грешка (каквото предполагам) от 24 година, която не носи никви дивиденти е смешно и показва, че нямаш никакви други доводи за митовете и легендите.

Давай ми конкретни примери за военните, с кво сме облагодетелствани, за хиляден път те питам??!!!! Защо клубове като Локомотив София се справят не по-зле от нас, те не са военни. Ами Левски, те не бяха ли МВР. Ами Славия?!

А като си говорим за митове и легенди те гърмят един след друг:

Гочо Василев:

"А вярно ли е, че в прочутото дерби, в което биете със 7:3 Ботев, е имало партийна заповед да спрете да вкарвате?
- Митове и легенди. Не е имало такава заповед. Истината, че тогава можехме да им вкараме над 10 гола. Просто в един момент съжалихме съперника и спряхме да вкарваме."

:lol: Добро начало. Така се започва всеки път - от общоизвестното. Де да беше само това и да беше толкова лесно.

За Гочо Василев - ети ти един отличен пример как никой от нас не се хвърля да отрича това, че не е вярно, да разправя че интервюто е изменено и прочие глупости. Пък и виждаш у един наш играч нещо, което никога не би видял у вас, или поне практиката досега показва това.

Силвър, попитай баща си или дядо си малко за годините на комунизма. Да не изпадам в излишни подробности. Щото от мен няма да приемеш нещо, което ако ти каже някой близък ще приемеш безусловно.
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!

Потребителски аватар
silverbg
Контакти:

Мнениеот silverbg » 02 ное 2009 22:00

Ами общоизвестното е общоприето, тва че вие имате различно виждане не е лошо, но първо трябва да го наложете. Сега като оправите вашата история, може да се метнете и на Спартак.

А за тоя комунизъм без да ми даваш конкретни примери няма какво да говорим. Ваш проблем е, че смятате че сте били от другата страна на барекадата. А работата е там, че партията е била майка и мащеха на всички. Да не говорим, че най-големия ни успех - шампионската титла през 1967г. сме КЦМ-Ботев.

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 03 ное 2009 10:36

silverbg
Ами общоизвестното е общоприето, тва че вие имате различно виждане не е лошо, но първо трябва да го наложете. Сега като оправите вашата история, може да се метнете и на Спартак.

КАто спомена за Спартак!!! Мога ли да те попитам нещо, 'щото като гледам всички в "жълто" сте СПЕЦИАЛИСТИ по футболната история на Пловдив, която ви е "ПРЕДАВАНА ОТ ПОКОЛЕНИЕ - НА ПОКОЛЕНИЕ?!! Та!!! Въпроса ми към теб е:

Несправедливо или справедливо е да се преписва "Шипка" Пд на днешният "Спартак" Пд?!

Питам те, защото на доста места чета... че дори и в книгата на Гено Бахчевански за историята на "Спартак" Пд е написано ... че за МИНАЛОТО на "Спартак" Пд трябва да мислим като за "Шипка" Пд!!! Та!!! Много ми е ИНТЕРЕСНО вие като такива "ПАЗИТЕЛИ" на ИСТОРИЯТА на ПЛОВДИВСКИЯ ФУТБОЛ КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА ТАЗИ ВРЪЗКА?!!
Изображение

Потребителски аватар
silverbg
Контакти:

Мнениеот silverbg » 03 ное 2009 10:42

От теб чувам за това. Шипка е пресъединен към Ботев след 1944, това знам аз. Може би има нещо общо с това, че Шипка е от кичука както е Спартак в момента.

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 03 ное 2009 10:51

silverbg
От теб чувам за това. Шипка е пресъединен към Ботев след 1944, това знам аз. Може би има нещо общо с това, че Шипка е от кичука както е Спартак в момента.

т.е. СПРАВЕДЛИВО ли е ИЛИ НЕ?! Ако правилно те разбирам... НЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА Е СПРАВЕДЛИВО... нали?!
Изображение

Потребителски аватар
silverbg
Контакти:

Мнениеот silverbg » 03 ное 2009 11:08

Ами не съм запознат достатъчно, на пръв поглед ми се вижда нелогично, нп пък тези които го твърдят може да имат свойте доводи. От визитките, които имам за Спартак никъде не се споменава такова нещо.

Върни се в “Локо Пловдив”