suareshampion написа:realist написа:Според мен като цяло трансферната политика на Ливърпул през последните 10-15 години е тотално объркана. Купуваме никому неизвестни или слабо известни футболисти, които били с перспектива. Мен ако питате и трансфера на Лукас беше неподходящ. Да, Лукас сега е основен играч и е стълб в халфовата ни линия, но за да стане това бяха необходими 3-4 сезона, в които се скъсахме да го псуваме и беше пародиен. Сега и Хендерсън може да стане добър и основан играч след 3-4 сезона, но ще се компенсира ли това, че през тях е бил дупка? На Ливърпул му трябват готови играчи, такива, които влизат и почват да мачкат. Съра може да си позволи да купува играчи с перспектива, защото има изграден стил и състав и един или два провала в селекцията няма да му се отразят. При нас обаче няма нито стил, нито изграден състав и затова не можем да си позволим такива гафове. Продадохме Мейрелеш и Торес, които в момента на продажбата бяха основани футболисти и решаваха мачове. Вместо тях купихме Керъл и Хендерсън, които имали бъдеще. Може би, но сега са дупки и все едно играем с двама по-малко. Даунинг пък има дългогодишна кариера на посредствен футболист във ВЛ и не знам как Кени реши, че изведнъж ще става звезда. Адам пък все пак го взимаме от един селски отбор и дори да има качества, нужно е време да се приспособи от селски футбол към футбол от най-високо ниво.
Това е проблема - грешна трансферна политика. Ливърпул не е отбор, в който може да се чака някой да развие потенциала си за 3-4-5 години. Това е отбор, в който се искат резултати. Сега, веднага, не след 5 години.
Ти си другия, с който мога да си пиша винаги на тема футбол .Виждаме нещата по един и същ начин.
абсолютно сте прави и двамата! това е истината.